Articole The Pursuit of Happyness

(2006)

În căutarea fericirii

Despre realizatori

GABRIELE MUCCINO (Regizor) a atras atentia iubitorilor de film americani atunci cand L’ultimo bacio (The Last Kiss), pe care l-a scris si regizat, a castigat premiul publicului la Festivalul de Film de la Sundance din 2002. Entertainment Weekly l-a desemnat drept unul din cele mai bune zece filme ale anului. Muccino a scris si regizat o urmare la fel de impresionanta, Ricordati di me ( Remember Me, My Love), in care a jucat Monica Bellucci. in cautarea fericirii este primul sau film in limba engleza.

Nascut la Roma, in Italia, Muccino a frecventat cursurile de regie de la Centro Sperimentale di Cinematographia. La absolvire, a realizat documentare si scurt-metraje pentru RAI, reteaua nationala de televiziune din Italia. Debutul sau regizoral in film artistic, Ecco fatto, pe care l-a si scris, i-a adus o nominalizare la categoria cel mai bun regizor, la Festivalul de Film din Torino din 1998. Urmatorul sau film, Come te nessuno mai, a primit cateva nominalizari si premii la festivale din Europa, printre care Grand Prix-ul la Festivalul de Film din Paris.

L’ultimo bacio, al treilea film italian al sau a fost un succes de critica si de incasari, castigand cinci premii David di Donatello (echivalentul italian al Oscarului), incluzand unul la categoria cel mai bun regizor. Urmatorul sau film artistic, Ricordati di me, a castigat premii la categoria cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu si cea mai buna actrita in rol secundar, din partea Sindicatului National al Jurnalistilor Italieni.

STEVEN CONRAD (Scenarist) si-a vandut primul scenariu, Wrestling Ernest Hemingway producatorului Todd Black la scurt timp dupa ce a absolvit Universitatea Northwestern la inceputul anilor 1990. Prietenia lor a evolut cu timpul, ambii sperand sa colaboreze din nou la un alt film artistic. Acea oportunitate s-a ivit odata cu filmul The Weather Man, un film mult apreciat de critica, in care au jucat Nicolas Cage si Michael Caine.

PHEDON PAPAMICHAEL, ASG (Director de imagine) a lucrat la filme precum Identity, Moonlight Mile, Patch Adams, Mouse Hunt, Million Dollar Hotel, Phenomenon, Unhook the Stars, Unstrung Heroes, While You Were Sleeping si Cool Runnings, printre altele. A filmat de curand filmul lui James Mangold care a castigat Oscarul, Walk the Line, in care au jucat Joaquin Phoenix si Reese Whitherspoon, filmul lui Gore Verbinsky, The Weather Man, cu Nicholas Cage si Michael Caine si filmul lui Alexander Payne, Sideways, care a fost nominalizat la Premiul Academiei la categoria cel mai bun film.

Printre alte realizari insemnate se numara castigarea Premiului pentru cea mai buna imagine la Festivalul de Film de la Avignon din 2000 pentru 27 Missing Kisses.

HUGHES WINBORNE (Monteur) a castigat de curand un Oscar pentru montajul filmului Crash care a castigat si el un Oscar la categoria cel mai bun film si a montat anterior filmul care a castigat Premiul Academiei, Sling Blade. Recent Winborne a montat filmul lui Mark Rydell, Even Money.

ANDREA GUERRA (muzica) a compus in vremea din urma muzica la filmul mult apreciat de critica, Hotel Rwanda, pentru care (impreuna cu Wyclef Jean si Jerry ‚Wonder’ Duplessis) a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun cantec original dintr-un film si la premiul Grammy pentru scrierea celui mai bun cantec pentru film, televiziune sau alte mijloace media vizuale.

CHRIS GARDNER (Producator asociat) este proprietarul si directorul executiv al companiei Christopher Gardner International Holdings care are sedii in New York, Chicago si San Francisco. Depasind obstacole serioase in calea spre succes, Gardner este un orator foarte entuziast si stimulant, abordand subiecte cheie pentru intelegerea controlului asupra propriei vieti, a realizarii imposibilului si a schimbarii ordinii lucrurilor. Gardner este de asemenea un mare filantrop care activeaza in multe organizatii caritabile.

Gardner este membru al consiliului organizatiei Initiativa Nationala a Tatilor care are misiunea de a avansa bunastarea copiilor, contribuind la cresterea procentului copiilor care cresc alaturi de tati implicati, responsabili si dedicati. Gardner a primit Premiul Tatal Anului in 2002, decernat de acest grup.

Gardner este implicat in cateva programe, alocandu-le timp, asistenta si fonduri. Cel mai important dintre ele este Glide United Methodist Church din San Francisco, care a jucat un rol important in propria-i viata si Cara Program, care ii ajuta pe cei fara adapost si persoanele aflate in pericol, pregatindu-le exhaustiv si gasindu-le un loc de munca.

Gardner este in special implicat in organizatii educationale. Face parte din consiliul Fundatiei Nationale a Educatiei si sponsorizeaza doua premii anuale: Premiul Personalului Asistent din invatamant acordat de Asociatia Nationala a Educatiei si Premiul pentru Paraprofesionisti si Personalul din scoli acordat de Federatia Americana a Profesorilor. Se implica de asemenea in activitatile Sindicatului Profesorilor din Chicago sponsorizand activitatile si excursiile copiilor din scolile publice din Chicago.

Sinopsis Despre distribuție
jinglebells