Articole The Prestige

(2006)

Prestigiul

Despre realizatori

Prestigiul este cel de-al cincilea film al lui Christopher Nolan, regizor si scenarist. Cu fratele sau Jonathan Nolan drept co-scenarist şi avându-i drept colaboratori pe actorii Hugh Jackman, Christian Bale, Scarlett Johansson şi Michael Caine, filmul descrie intensa rivalitate dintre doi magicieni care devin obsedaţi în a se distruge unul pe altul, mergând până la auto-distrugere şi crimă.

Nolan a început să facă film de la o vârstă fragedă alături de tatăl său, cu o cameră de Super 8 mm. Ĩn timpul studiilor efectuate la Universitatea din Londra, el realiuzează primul său film pe 16mm, "Following". Cel de al doilea film al său, Memento a fost nominalizat drept filmul anului de către criticii de film de televiziune. Avându-i ca actori pe Guy Pearce, Carrie-Anne Moss şi Joe Pantoliano, filmul a fost realizat cu un buget mic şi a câştigat o nominalizare la premiul DGA.Ĩn plus, scenariul lui Nolan, bazat pe scurtă nuvelă a lui Jonathan Nolan, a primit o nominalizare la premiul Oscar, o nominalizare la premiul Globul de Aur şi a fost onorat de către criticii de film din Los Angeles şi criticii de film de televiziune, câştigând de asemenea premiul de scenariu la festivalul Sundance în 2001.

Următorul film a lui Nolan, a fost mult apreciatul thriler psihologic Insomnia, realizat pentru Warner Bros. Pictures, Section 8, cu Witt-Thomas Films, avându-i ca protagonişti pe Al Pacino, Hilary Swank şi Robin Williams. Filmul i-a adus lui Nolan premiul de cel mai bun regizor al anului din partea criticii londoneze.Ĩn 2005, Nolan a fost co-scenarist şi a regizat Batman Ĩnceputuri, cu actorii Christian Bale, Liam Neeson şi Michael Caine.

Sinopsis Despre productie
jinglebells