Articole The Other Guys

(2010)

Agenții de rezervă

Despre distribuție și echipa de producție

WILL FERRELL (Allen Gamble/Producția) a parcurs un drum lung de la prestația sa din emisiunea Saturday Night Live, trecând de la statutul de vedetă TV la cel de star pe marele ecran.

Recent, Ferrell a debutat pe Broadway fiind singurul interpret al comediei care s-a jucat cu casa închisă, “You're Welcome America. A Final Night with George W Bush.” Nominalizat la premiul Tony, la categoria evenimente speciale și regizat de către vechiul său prieten, Adam McKay, show-ul lui Ferrell l-a întruchipat pe criticatul personaj politic al spectacolului “Saturday Night Live”, "președintele George W. Bush." Ultima reprezentație a spectacolului de pe Broadway a fost transmisă în direct de către HBO și s-a bucurat de trei nominalizări la premiul Emmy.

În 2006, Ferrell a demonstrat că talentul său dramatic îl poate egala pe cel comic, obținând cea de-a doua sa nominalizare al Golden Globe (la categoria cel mai bun actor dintr-o comedie sau un muzical) pentru interpretarea agentului de emigrări Harold Crick din Stranger Than Fiction, sub bagheta regizorală a lui Marc Forster.

În același an, Ferrell a jucat în comedia de succes Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby. Cu încasări de 150 de milioane de dolari la box office-ul american, filmul a devenit comedia nr. 1 a anului, continuând să se vândă foarte bine și acum, în varianta sa pe DVD.

Ferrell a încheiat cel de-al șaptelea și ultimul sezon al legendarului show de la televiziunea NBC, Saturday Night Live, în 2002, când i-a luat prin surprindere pe spectatorii americani interpretându-l pe președintele George W. Bush, în cadrul emisiunii “Indecision 2000”. Printre cele mai memorabile personaje interpretate de el în emisiunile Saturday Night Live se numără Craig, din galeria Spartanilor, cunoscutul profesor de muzică Marty Culp, sau Tom Wilkins, gazda agitată a emisiunii “Morning Latte.” Prestația lui din cadrul Saturday Night Live a fost răsplătită cu două nominalizări la Emmy în 2001 (pentru interpretare individuală deosebită într-un spectacol de varietăți sau muzical și scenariu deosebit al unui program de comedie, muzical sau varietăți).

Printre rolurile interpretate de Ferrell în cinematografie se numără cele din filmele: Zoolander, Elf, Melinda and Melinda, comediile Semi-Pro, Bewitched sau Old School, și adaptarea pentru marele ecran a piesei The Producers, care i-a adus lui Ferrell prima sa nominalizare la Globul de aur în 2006, pentru cel mai bun rol secundar.

În 2007, Ferrell și McKay au bazele video website-ului Funnyordie.com. Acest video website de comedie conține materiale exclusive din partea unor artiști cunoscuți cum ar fi Judd Apatow sau Jack Black. Primul video al site-ului a fost “The Landlord,” care a avut peste 55 de milioane de accesări și în care Ferrell se confruntă cu un proprietar fioros care bea bere și înjură ca un birjar. În iunie 2008, site-ul a anunțat semnarea unui parteneriat cu HBO, care-i va ajuta să dezvolte proiecte de televiziune.

Ferrell a fost student la USC, absolvind secția de informații sportive a universității. După absolvire el a fost comentator sportiv al unei emisiuni săptămânale de la o televiziune locală prin cablu. La scurtă vreme, el s-a înscris la un curs de actorie și stand-up comedy, la un colegiu din apropiere, iar după un an de pregătire a fost solicitat să se alăture grupului de comedie și improvizații The Groundlings. Ferrell a fost remarcat în timp ce activa în cadrul grupului The Groundlings și i s-a propus să apară în renumita emisiune Saturday Night Live.


MARK WAHLBERG (Terry Hoitz) a obținut nominalizări la premiile Academiei și Globul de aur pentru interpretarea sa remarcabilă din drama cunoscută a regizorului Martin Scorsese, The Departed.

Prestigioasa carieră cinematografică a lui Wahlberg a început odată cu Renaissance Man și The Basketball Diaries, urmate apoi de un rol principal în thriller-ul Fear. El s-a bucurat de mare succes lucrând sub îndrumarea unor regizori vizionari ca David O. Russell, Tim Burton sau Paul Thomas Anderson. Rolul care i-a adus notorietatea este cel din Boogie Nights, film după care Wahlberg a devenit unul dintre cele mai căutate talente de la Hollywood. În continuare, el a fost cap de afiș pentru filmele Three Kings, The Perfect Storm, The Italian Job. În 2008, el a jucat în filmul lui M. Night Shyamalan, The Happening și apoi în Max Payne.

Recent, el a apărut în adaptarea realizată de regizorul Peter Jackson după The Lovely Bones și apoi în Date Night . În partea a doua a acestui an el va apărea în The Fighter, în regia lui David O. Russell.
Cunoscut pentru activitatea sa filantropică, el a pus bazele Fundației Mark Wahlberg pentru tineret în 2001, pentru a-i ajuta pe copiii și tinerii din mediile urbane.


EVA MENDES (Sheila) a atras atenția cinefililor printr-un rol important dar de mică anvergură din filmul apreciat de critică Training Day. De atunci, ea s-a dovedit înzestrată atât pentru roluri de comedie cât și dramatice. De la prima sa apariție pe marele ecran, ea a avut ocazia să lucreze cu numeroși regizori și actori de renume, câștigându-și o reputație de seriozitate și dedicație pentru meseria aleasă.

Interpretarea lui Mendes din Training Day a condus la decizia regizorului Carl Franklin de a o distribui pe Mendes în filmul MGM, Out of Time, în care a jucat alături de Denzel Washington. În același an, Mendes a apărut și în filmul lui Robert Rodriguez, Once Upon A Time in Mexico, unde i-a dat replica lui Johnny Depp.

Mendes a jucat apoi alături de Will Smith și Kevin James în Hitch, comedia de succes a casei Columbia Pictures, care a avut încasări internaționale de peste 367 milioane dolari. Ulterior, ea a jucat în Trust the Man și în blockbuster-ul Sony Pictures, Ghost Rider, bazat pe benzile desenate Marvel Comic.

Mendes a jucat și în drama de succes a anului 2007, We Own the Night, alături de Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg și Robert Duvall, ca și în filmul independent, LIVE!, care a marcat și debutul său în calitate de producător executiv. Printre rolurile sale recente se numără The Women, The Spirit, Bad Lieutenant.
Din 2008, Mendes a apărut în campanile publicitare ale firmei de parfumuri, lenjerie și jeans, Calvin Klein. Design-ul și textilele au devenit o pasiune pentru Mendes, care, în 2008 și-a lansat propria sa linie de producție pentru decorațiuni interioare, intitulată Vida.

Mendes, care e de origine cubaneză, s-a născut la Miami în 1975, a crescut la Los Angeles, a urmat studii de actorie cu respectata profesoară Ivana Chubbuck, îndeplinindu-și astfel visul de a deveni actriță.

ADAM McKAY (regia/scenariul/producția) a scris și regizat Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, și Step Brothers.
McKay a scris scenariul tuturor acestor trei filme împreună cu Will Ferrell. Cei doi sunt legați de o veche prietenie, de pe vremea când lucrau amândoi la emisiunea “Saturday Night Live,” pentru care McKay a scris dialogurile și a creat multe dintre memorabilele sale sketch-uri, și din perioada 1995-2001, când au realizat împreună filme de scurt metraj.

OLIVER WOOD (imaginea) a colaborat anterior cu regizorul filmului Agenți de rezervă, Adam McKay, la realizarea filmelor Step Brothers și Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby. De curând a realizat imaginea filmului Surrogates, în regia lui Jonathan Mostow.
Pe lângă filmele sale de început, Wood a realizat și filmările a trei sezoane din serialul novator al televiziunii NBC, Miami Vice, regizat de Michael Mann, creând un stil vizual inconfundabil pentru acest serial și contribuind astfel la succesul acestuia.

În ultimii douăzeci de ani, Wood a lucrat la peste treizeci de filme, obținând recent o nominalizare la premiul BAFTA pentru imaginea filmului The Bourne Ultimatum (Wood a realizat și imaginea celorlalte două filme din seria Bourne: The Bourne Identity și The Bourne Supremacy).

BRENT WHITE, A.C.E. (montajul) a montat recent Funny People de scenaristul/regizorul/producătorul Judd Apatow. White colaborează de mult cu Apatow, pentru care a realizat montajul filmelor Step Brothers, Knocked Up, The 40-Year-Old Virgin, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy și Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, ca și pentru producțiile de televiziune Freaks and Geeks, sau Undeclared.
White a obținut, împreună cu echipa sa de montaj, o nominalizare la premiul Emmy pentru montajul festivității de premiere a Academy Awards, din 2002.

În numai zece ani, cariera muzicală a lui JON BRION (muzica) a beneficiat de o dezvoltare exponențială. Brion este cântăreț, compozitor, textier, producător și instrumentist. Ca interpret, pe scena de concert, el reușește să cânte simultan la două … trei … patru … sau chiar cinci instrumente muzicale. Datorită talentului său de muzician și a înclinației pentru improvizații, Brion a devenit foarte apreciat atât în industria muzicală cât și în cea cinematografică.

În calitate de compozitor, Brion a creat muzica mai multor filme printre care se numără Step Brothers sau Synecdoche, New York. Anterior acestora, el a compus cântecele pentru comedia I ♥ Huckabees . De asemenea lui Brion îi aparține și partitura filmului Break Up, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, pentru care a primit o nominalizare la World Soundtrack Awards, la categoria cea mai bună muzică. De asemenea, Brion a compus muzica pentru filmele recente Punch-Drunk Love (2001) și Magnolia (1999), ultimul dintre ele fiind nominalizat la premiul Grammy, pentru cea mai bună partitură muzicală.

Despre film
jinglebells