Articole The Night Listener

(2006)

Un ascultator în noapte

Despre distributie

ROBIN WILLIAMS (Gabriel Noone) – Un actor premiat cu Oscar si un interpret cu mai multe Grammy-uri, fara egal in domeniul imaginatiei, Robin Williams continua sa-si largeasca repertoriul de personaje de neuitat.

In 1997, Williams a primit Oscarul si premiul Screen Actors Guild pentru interpretarea lui Sean Maguire, terapeutul care il ajuta pe personajul lui Matt Damon - un geniu al matematicii - in GOOD WILL HUNTING, in regia lui Gus Van Sant. Williams a mai fost nominalizat la Osacr pentru REGELE PESCAR, CERCUL POETILOR DISPARUTI si BUNA DIMINEATA, VIETNAM. Williams a premit un premiu special din partea National Board of Review pentru rolul jucat alaturi de Robert DeNiro in REVENIRE LA VIATA. In 2004, Williams a primit premiul pentru intreaga cariera din partea Festivalului International de Film din Chicago si, in 2005, HFPA l-a onorat cu premiul Cecil B. DeMille pentru contributii extraordinare la lumea divertismentului.

Filmografia lui Williams include mai multe filme de succes. in 1993 a jucat in DNA DOUBTFIRE, TATICUL NOSTRU TRASNIT, in regia lui Chris Columbus. Pentru Mike Nichols, Williams l-a jucat pe Armand Goldman in CABARET IN FAMILIE, pentru care intreaga distributie a castigat premiul SAG. in 1996, CABARET IN FAMILIE si JUMANJI au incasat peste 100 de milioane de dolari in SUA. In aceeasi saptamana. Williams i-a jucat apoi pe Peter Pan si pe Peter Banning in HOOK, filmul lui Steven Spielberg. A interpretat un student la medicina care trateaza pacientii cu umor in PATCH ADAMS - UN DOCTOR TRASNIT si a jucat in FLUBBER.

TONI COLLETTE (Donna D. Logand) Nominalizata la Oscar si la Premiul Tony, Toni Collette, nascuta si crescuta in Australia, continua sa lase o impresie profunda la Hollywood. si-a castigat recunoasterea pentru interpretarea disperatei Muriel Heslop, in MURIEL'S WEDDING, filmul lui P.J. Hogan din 1994, devenind una dintre cele mai respectate actrite ale generatiei sale. Dovedindu-si talentul incredibil de a se transforma in personajele pe care le joaca, Collette a jucat de atunci mai multe roluri diverse.

De curand, Collette a jucat in filmul produs de Fox 2000, EU CU SORA MEA MAI MICA, alaturi de Cameron Diaz si Shirley McClaine. in filmul regizat de Curtis Hanson, Collette o interpreteaza pe Rose, avocata intepata care e obligata sa o gazduiasca pe sora sa cea petrecareata si somera, Maggie (Diaz).

Poate fi vazuta acum in filmul apreciat de critica JAPANESE STORY, in regia lui Sue Brooks. In film, Collette o joaca pe Sandy, o geologa a carei intalnire cu un om de afaceri japonez in mijlocul desertului australian ii schimba viata pentru totdeauna. Interpretarea ei i-a adus premiul pentru cea mai buna actrita din partea Institutului Australian de Film si a Film Critics Circle of Australia, iar in SUA a primit o nominalizare la Golden Satellite pentru cea mai buna actrita.

Collette a mai jucat si in emotionanta comedie TOTUL DESPRE BAIETI, produsa de Universal. Pentru interpretarea unei mame singure alaturi de playboy-ul egoist jucat de Hugh Grant, a primit o nominalizare la Premiul BAFTA pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar. in plus, in 2002, Collette a aparut alaturi de Samuel L. Jackson si Ben Affleck in MISCARI PERICULOASE, o productie Paramount apreciata de critica, ea ajutandu-l personajul lui Ben Affleck, care traversa o criza morala.

Collette a jucat mai intai alaturi de Samuel L. Jackson in versiunea lui John Singleton a filmului SHAFT. A reusit sa aiba succes in America alaturi de Bruce Willis in fenomenul de box-office al Buena Vista AL SASELEA SIMT, in regia lui M. Night Shyamalan. In film, Collette joaca rolul unei mame din sudul Philadelphiei, care e obligata sa accepte tulburarile fizice si emotionale ce provocate de puterile supranaturale ale fiului sau. Jocul sau fascinant i-a adus o nominalizare la Oscar pentru acest rol secundar.

BOBBY CANNAVALE (Jess) - Bobby Cannavale s-a bucurat de multa atentie in ultimul timp pentru rolul vanzatorului de hot dog cu gura mare care se imprieteneste cu un strain in oraselul sau din New Jersey, in productia Miramax THE STATION AGENT, scris si regizat de Tom McCarthy. Interpretarea lui Bobby si a partenerilor sai le-a dus o nominalizare SAG pentru cea mai buna interpretare a unei distributii dintr-un film, castigand premiul publicului la festivalul Sundance din 2003.

Pe marele ecran, Cannavale a fost vazut in 3AM, filmul lui Spike Lee; in POSTASUL lui Kevin Costner, in NIGHT FALLS ON MANHATTAN, de Sidney Lumet, in GLORIA; COLECTIONARUL DE OASE, cu Angelina Jolie THE DEVIL AND DANIEL WEBSTER, al lui Alec Baldwin, in PROFU' DE SEX, cu Heather Graham si Marisa Tomei si in filmul independent apreciat de critica WASHINGTON HEIGHTS.

RORY CULKIN (Pete D. Logand) - Rory Culkin s-a nascut in New York, fiind ultimul copil al unei familii cu sapte copii. A jucat de curand in REVOLTA GENERATIEI X, cu Glenn Close si Jamie Bell. Culkin a incheiat de curand productia la DOWN IN THE VALLEY, alaturi de Edward Norton si Evan Rachel Wood si la IN CONTROL OF ALL THINGS cu Justin Chambers si Robin Tunney.

Rory a fost nominalizat la Independent Spirit Award pentru rolul jucat alaturi de Laura Linney si Mark Ruffalo in productia Paramount Classics YOU CAN COUNT ON ME, regizat de Kenny Lonergan. Prima oara a aparut intr-un film in THE GOOD SON, filmul produs de 20th Century Fox. A mai jucat in MICUL SANTAJIST, AMANDA si RICHIE RICH, o productie Warner Brothers, interpretandu-l pe Richie la patru ani. A mai jucat si rolul fiului lui Denis Leary in serialul ABC "The Job" si a avut un rol special in "Law & Order: Special Victims Unit".

SANDRA OH (Anna) Nascuta si crescuta in Ottawa, Canada, Sandra Oh a luat lectii de balet de la patru ani si a aparut in prima sa piesa, The Canada Goose, la zece ani. A inceput sa lucreze la 16 ani in televiziune, teatru si publicitate. Dupa trei ani la prestigioasa National Theatre School of Canada, a invins peste 1000 de candidate pentru rolul titular din filmul de televiziune CBC "The Diary of Evelyn Lau", bazat pe povestea adevarata a poetei torturate care a fugit de acasa si a ajuns dependenta de droguri si prostituata pe strazile din Vancouver. Interpretarea sa i-a adus o nominalizare la Gemini, varianta canadiana a premiilor Emmy, pentru cea mai buna actrita, si premiul FIPA d’Or pentru cea mai buna actrita la Cannes, in 1994.

Sandra a castigat primul Genie, Oscarul canadian, pentru rolul principal din DOUBLE HAPPINESS, o poveste despre maturizarea unei tinere chinezoaice-canadiane - o interpretare care i-a adus aprecierea criticilor si i-a asigurat un loc intre tinerele vedete ale Canadei. S-a mutat la Los Angeles in 1996, pentru a incepe filmarile la primul din cele sase sezoane in care a jucat-o pe Rita Wu, asistenta isteata si obraznica din comedia HBO "Arliss", pentru care a primit premiul Cable Ace, pentru cea mai buna actrita intr-o comedie.

Despre realizatori Un film nascut la Oscaruri
jinglebells