Articole The Matador

(2005)

Matadorul

Un asasin pe cale de a se retrage din branșă: Faceți cunoștință cu Julian Noble

„Sunt un adept al teoriei conform careia crima este un act la fel de natural ca mersul la toaleta.” – Julian Noble

Pentru Brosnan, rolul unui asasin profesionist in MATADOR a fost o experienta diferita fata de seria blockbuster in care juca rolul agentului 007. „Mi-a placut la nebunie sa interpretez acest personaj. Richard Shepard mi-a facut un cadou, o nestemata, care a venit exact la momentul potrivit in viata mea. Libertatea pe care mi-a acordat-o a fost invioratoare, eliberatoare. A fost o experienta foarte placuta.”

„Intr-un fel, avem de-a face cu opusul lui Bond, spune Bryan Furst. Acest film este marturia unei constiinte fara frica, aproape fara expresie, prezentand o stare de fapt care il face sa reflecteze asupra vietii sale haotice care se invarte in jurul intrigilor internationale si a crimei. Aceasta este povestea unui om care face aceste lucruri in realitate si ajunge intr-un punct in care incepe sa reflecteze asupra lor. James Bond este in mod cert versiunea romantioasa a acestui fel de a trai. Asa ca s-a dovedit a fi alegerea perfecta atunci cand ni l-am imaginat pe Pierce in rolul lui Julian.”

Desi relaxarea cu care Brosnan manuieste arma este o imagine cu care publicul s-a familiarizat deja, amestecul de impact dintre cruzime si dispret de sine pe care Brosnan il aduce in interpretarea lui Julian marcheaza o diferenta foarte bine definita.

„Pierce s-a identificat complet cu Julian, explorand zone in care nu il vazusem inainte, spune Shepard. Are un umor negru foarte pronuntat si este atat de inteligent ca actor, lucruri cu care contribuie la formarea lui Julian. Julian este un tip ciudat, intunecat, dereglat, si Pierce a reusit sa scoata din acest personaj mult mai mult decat imi imaginasem. Ii confera lui Julian particularitati de caracter si elemente de comedie emotionala, o vulnerabilitate revigoranta.”

„Nu exista nimic mai incitant decat sa urmaresti un actor jucand un rol opus tipului cu care s-a obisnuit publicul, care astfel ramane surprins, spune Sean Furst. James Bond este un personaj consacrat si un actor care il interpreteaza nu poate aduce prea multa originalitate. Ideea ca Pierce are curajul de a inventa un personaj care uneori este foarte intunecat cred ca va atrage multa lume.”

„Inca de la inceput am dorit ca Pierce sa poarte mustata si o tunsoare ca la armata, iar cand m-am intalnit prima data cu Cat, ea a spus „Cred ca ar trebui sa poarte mustata”, la care eu i-am spus imediat „Te angajez”, spune Shepard. Au fost la interviu o groaza de designeri de costume, dar ea stia exact ce voiam. Cel mai tare a fost cand am avut o repetitie in Los Angeles cu doua saptamani inainte de filmare, iar eu nu il mai vazusem pe Pierce de luni de zile, cand a aparut cu mustata si tuns ca la armata. De mi-ati fi vazut zambetul pe care l-am avut in acea zi, caci stiam ca se va integra perfect.”

În căutarea marii lovituri: Danny Wright Doi străini pe un tărâm necunoscut: O întâlnire întâmplătoare
jinglebells