Articole The Killer Elite

(2011)

Killer Elite: Înfruntarea

Despre realizatori

GARY McKENDRY (regizor)

Filmul lui Gary McKendry Everything in This Country Must, cu Joni Sighvatsson c producător executiv a fost nominalizat la Oscar pentru scurtmetraje în 2005. Gary, care a filmat aproape un an în 2003 în Irlanda de Nord a reușit să comunice stilul său unic de povestitor. Succesul scurtmetrajului i-a deschis calea către primul său film artistic, Killer Elite: Înfruntarea.

Gary a crescut în County Antrim, Irlanda de Nord. Experiența sa din timpul perioadei sângeroase din istoria Irlandei de Nord, cunoscută sub numele de Troubles, l-a ajutat în abordarea filmului Killer Elite: Înfruntarea.

Gary a absolvit Central Saint Martins College of Art and Design din London, luându-și licența în artă și film. A avut o carieră de succes în publicitate, apoi s-a mutat în Australia unde a lucrat ca regizor artistic. Apoi s-a mutat la New York, unde a lucrat cu agenții ca Chiat/Day, Ogilvy & Mather și Margeotes Fertitta.
McKendry și-a format propria sa companie Go Film și a regizat reclam multipremiate pentru clienți importanți precum IKEA, Porsche, Heineken, NASDAQ, Budweiser și DeBeers.

SIGURJON SIGHVATSSON (Producător)

Joni Sighvatsson este un veteran în cinematografie, cu o filmografie de peste 30 de fime artistice și mai multe seriale de televiziune, precum și un stil inovator în domeniul reclamelor și videoclipurilor muzicale.
Sighvatsson e principalul acționar al companiei Palomar Pictures, care lucrează în prezent la peste 20 de filme noi.

Cele mai recente producții Palomar sunt: Brothers, A Little Trip to Heaven, Screaming Masterpiece, Pretty Persuasion, K19: The Widowmaker și The Weight of Water. Sighvatsson continuă să fie o forță și în lumea filmelor de artă. El a ajutat mai mulți artiști precum Julian Schnabel al cărui film de debut Basquiat a fost aclamat de critica din întreaga lume, Sighvatsson a susținut financiar un nou film inovator, Zidane, a 21st Century Portrait precum și controversata peliculă Destricted, o colecție de scurtmetraje realizate de artiști din toată lumea, având ca temă principală pornografia.

Înainte de a se muta în SUA, Sighvatsson a cunoscut faima în Islanda natală ca muzician și a creat primul studio de înregistrări din Islanda când avea 21 de ani. După ce și-a luat licența în literatură engleză la Universitatea din Islanda, Sighvatsson venit la Los Angeles cu o Bursă Fulbright, ca să studieze la University of Southern California. După USC, Sighvatsson a fost invitat la Directors Program din cadrul American Film Institute. Împreună cu colegul său Steve Golin, Sighvatsson a fondat Propaganda Films în 1986, care a devenit rapid compania cea mai importantă n domeniul videoclipurilor, cucerind peste 50 de premii MTV, precum și numeroase premii Grammy și Clio. Compania s-a extins apoi la filme artistice cu Red Rock West și Kalifornia, și a obținut mult-râvnitul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes pentru filmul Wild At Heart. La Propaganda, Sighvatsson a lansat carierele unor regizori ca David Fincher, Michael Bay și Spike Jonze.

Sighvatsson a produs numeroase seriale de televiziune: Tales of the City, Twin Peaks, Fallen Angels, Heat Wave, precum și popularul Beverly Hills 90210.
În 1995, Sighvatsson a fondat compania Lakeshore Entertainment, unde a produs filme ca Polish Wedding, Going All The Way, Box of Moonlight, 200 Cigarettes și Arlington Road. El a achiziționat drepturile de ecranizare pentru filme ca The Mothman Prophecies, L'Apartmente și Runaway Bride.

În 1999, Sighvatsson a devenit principalul acționar la Palomar Pictures, p o companie inovatoare în domeniul filmelor artistice, videoclipurilor muicale și reclamelor de televiziune. Palomar, companie care a obținut peste 20 de premii MTV, Sighvatsson a cultivat noua generație de regizori printre care Joseph Kahn, Marcos Siega, și Gary McKendry.

STEVEN CHASMAN (Producător)

După trei ani de colegiu la University of Pennsylvania, Steven Chasman a studiat dreptul la Emory University Law School din Atlanta, luându-și licența în 1991. Inițial, a practicat la Washington D.C. și în Baltimore, Maryland, la firma de avocatură Whiteford, Taylor & Preston. Steven și compania sa de producție și management au fuzionat cu compania lui Charles Roven, Atlas Entertainment, formând ACE Media, LLC în 2006. Chasman produce în prezent filmul Parker cu Jason Statham, Jennifer Lopez și Nick Nolte, după un scenariu de John McLaughlin, inspirat de romanul lui Donald Westlake, în regia lui Taylor Hackford.

Steven a mi produs filmele Blitz (2011) inspirat de romanul lui Ken Bruen, tot cu Statham în rolul principal, filmul lui Roger Donaldson The Bank Job (2008), The Transporter Trilogy (2002, 2005, 2008) în colaborare cu regizorul Luc Besson, și WAR (2007) cu Jet Li și Statham. Steven a mai colaborat cu Besson la filmele Unleashed (2005), Taxi (2004) și Kiss of the Dragon (2001). El a mai produs filmele: DOA: Dead or Alive (2006) regizat de Cory Yuen, The One (2001) cu Li, și Chaos (2004). În timpul filmărilor la The Transporter în France, Steven a avut norocul s-o cunoască pe actrița NADIA FARES. Cei doi s-au căsătorit la scurt timp și au două fiice, SHANA LEELEE și CYLIA MARTI.

MATT SHERRING (scenarist)

Matt sa născut și a crescut în Australia. A fost educat la un internat pentru fermieri, fiind specializat în agricultură și rugby. Ulterior, Matt și-a încercat norocul ca agent imobiliar, profesor de educație fizică, curățător de toalete portabile și, în final, copywriter. În publicitate a lucrat pentru agenții de top din Sydney, Amsterdam și New York, pentru clienți ca MTV, Intel, CNN și Nike.

În ultimii ani, Matt s-a axat asupra cinematografiei și a scris mai multe scenarii, inclusiv pentru filmul Killer Elite: Înfruntarea, împreună cu prietenul lui apropiat, regizorul Gary McKendry.

Despre distribuție Prezentare
jinglebells