Articole The Eye

(2008)

Ochii

Despre distribuție și echipa de producție

JESSICA ALBA (Sydney Wells) și-a început cariera actoricească la vârsta de 12 ani, studiind la Atlantic Theatre Company, cu William H. Macy și David Mamet.
Recunoașterea publică a primit-o pentru rolul din DARK ANGEL al lui James Cameron, primul său proiect după TITANIC și primul său serial TV. Pentru rolul ființei umane fugare din acest serial, Alba a fost nominalizată la Golden Globe și la People’s Choice Award și a fost votată Favorite TV Actress la 2001 Teen Choice Awards. Printre primele sale filme se numără NEVER BEEN KISSED, thriller-ul IDLE HANDS, THE SLEEPING DICTIONARY și HONEY, primul film cu adevarat important din cariera sa.
2005 este anul în care cariera sa explodează: este partenera lui Bruce Willis în SIN CITY, regizat de Robert Rodriguez și Frank Miller, joacă în blockbuster-ul FANTASTIC FOUR, și în filmul de acțiune INTO THE BLUE. Recent, a putut fi admirată în thriller-ul AWAKE cu Terrence Howard, Hayden Christiansen și Lena Olin, a jucat în comedia romantică GOOD LUCK CHUCK și în THE LOVE GURU, alături de Mike Myers (premiera în vara lui 2008).
A apărut în campanile Got Milk, The Gap și este noua fată Revlon.

ALESSANDRO NIVOLA (Dr. Paul Faulkner) a atras atenția pentru prima oară cu rolul din spectacolul de pe Broadway “A Month în the Country”, în care a jucat alături de Helen Mirren, iar în 2004, câștiga o nominalizare la Independent Spirit Award, cu interpretarea rocker-ului Ian McNight din LAUREL CANYON.
A jucat în GRACE IS GONE, alături de John Cusack, în mini-seria lui Ridley Scott, THE COMPANY. CV-ul său mai cuprinde THE GIRL IN THE PARK și JUNEBUG, dar și mai vechile roluri din FACE/OFF, BEST LAID PLANS, TIME CODE, THE CLEARING.

PARKER POSEY (Helen Wells) a apărut în peste 50 de filme, cel mai recent fiind blockbuster-ul SUPERMAN RETURNS. Pentru recentul BROKEN ENGLISH al regizoarei Zoe Cassavetes a primit o nominalizare la Independent Spirit Award, si va apărea pe genericul peliculei SPRING BREAKDOWN.
Repertoriul său cinematografic include patru filme cu Christopher Guest (WAITING FOR GUFFMAN, BEST IN SHOW, A MIGHTY WIND și FOR YOUR CONSIDERATION), PERSONAL VELOCITY (nominalizare Independent Spirit Award), filmul CBS, HELL ON HEELS: THE BATTLE OF MARY KAY (o nominalizare la Golden Globe), THE SWEETEST THING, THE ANNIVERSARY PARTY, SCREAM 3, YOU’VE GOT MAIL, SUBURBIA, DAZED AND CONFUSED, CLOCKWATCHERS, THE DAYTRIPPERS, THE EVENT și câteva filme cu Hal Hartley (AMATEUR, FLIRT, HENRY FOOL și FEY GRIM).
Jocă și în montări off-Broadway, dar și pe Broadway, alături de Matthew Broderick în “Taller Than A Dwarf.”

DAVID MOREAU și XAVIER PALUD
(regizori) au fost revelația festivalului de la Berlin, în 2006, cu ILS, film aplaudat de spectatori și elogiat de critică. Înaintea acestui debut fulminant au făcut reclame (regie, scenariu, montaj) în Franța.

SEBASTIAN GUTIERREZ (scenarist) s-a născut în Venezuela, și primul său scenariu după un roman de Elmore Leonard, THE BIG BOUNCE, s-a bucurat de interpretările lui Owen Wilson și Morgan Freeman. Primul scenariu original, JUDAS KISS, este și debutul său regizoral.
În prezent lucreaza alături de Pedro Almodovar.

JEFFREY JUR (operator) a semnat imaginea la YOU KILL ME, MY BIG FAT GREEK WEDDING, JOY RIDE, PANIC, HOW STELLA GOT HER GROOVE BACK, THE LAST SEDUCTION, THE BIG PICTURE și DIRTY DANCING.

Sinopsis Cum poți judeca ce este real?
jinglebells