Articole The Expendables 2

(2012)

Eroi de sacrificiu 2

Despre echipa de producție

SIMON WEST (regizor), cineast britanic, a început să lucreze la BBC, în Londra, ca editor. A regizat apoi reclame, reușind să câștige o mulțime de premii pentru acest gen. Printre filmele artistice regizate de West se numără Con Air, The General’s Daughter, Lara Croft: Tomb Raider și When A Stranger Calls (2006), fiecare dintre acestea având încasări interne de peste 100 de milioane de dolari, unele cu încasări record chiar din ziua lansării.

West a fost producător executiv al filmului Black Hawk Down, nominalizat la Oscar și foarte apreciat de critici. În plus, compania de televiziune a lui West a produs mai multe seriale de mare succes: Keen Eddie, Close To Home, Human Target și The Cape. West a regizat recent filmul de acțiune The Mechanic, un remake cu Jason Statham și Ben Foster. Urmează să lucreze la un alt film cu Nicholas Cage, Stolen - un thriller de acțiune cu un ritm rapid, care se desfășoară de Mardi Gras, în New Orleans.

Printre proiectele lui West se numără un film despre Dali, comedia Salty, inspirată de romanul omonim, dar și un film nostim și atipic, Getting Even, cu un scenariu de Dick Clement și Ian La Frenais.

AVI LERNER (producător) are o filmografie de peste 350 de filme, iar Hollywood Reporter l-a denumit recent "cel mai surprinzător mogul al cinematografiei", este co-președinte la Nu Image/Millennium Films, dar și unul dintre cei mai experimentați producători și distribuitori de filme independente de pe piața de film internațională.

Lerner a lucrat cu staruri precum Robert De Niro, Kathryn Heigl, Sylvester Stallone, Amanda Seyfried, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jason Statham, Jet Li și Robin Williams.

Născut și crescut în Israel, cariera lui Lerner în industria de film a început ca manager al primului cinema drive-in din țară. A cumpărat mai multe săli de cinematograf continuând să producă în același timp mai multe filme cu buget redus. Lerner a anticipat explozia pe piața închirierii de casete din anii '70 și a întemeiat o companie de distribuție de casete video în Israel, devenind partenerul celei mai vaste companii de distribuție de filme din țara sa.

Apoi și-a vândut compania din Israel și s-a mutat în Africa de Sud, unde a fondat Nu Metro Entertainment Group. A continuat să dețină săli de cinema, o companie de distribuție de casete video care reprezenta companii de top și studiouri independente și o casă de producție care a realizat peste 60 de filme artistice în Zimbabwe și în Africa de Sud, distribuite la scară largă de marile studiouri.

După ce a vândut Nu Metro, s-a se alăturat companiei MGM United Artists, continuând să producă filme. Un an mai târziu, s-a mutat la Los Angeles, unde a fondat Nu Image.

Pentru Millennium Films, Lerner a produs numeroase pelicule printre care succesul de box office din 2010, Eroi de sacrificiu, cu Sylvester Stallone, Jason Statham și Mickey Rourke, Rambo IV de asemenea regizat și scris de Stallone, Righteous Kill, cu Al Pacino și Robert De Niro, 16 Blocks cu Bruce Willis și Mos Def, The Mechanic cu Jason Statham și Donald Sutherland.

Alte filme produse de Avi Lerner sunt melodrama Straight A’s, cu Anna Paquin, Ryan Phillippe, Luke Wilson, The Big Wedding, cu Robert De Niro, Katherine Heigl, Susan Sarandon, Amanda Seyfried, Diane Keaton și Robin Williams; comedia romantică Playing The Field cu Gerard Butler în rolul principal și The Paperboy, inspirat de romanul lui Peter Dexter, cu Matthew McConaughey, Nicole Kidman, John Cusack, Zac Efron, regizat de Lee Daniels.

Despre distribuție
jinglebells