Articole Thank You for Smoking

(2005)

Mulțumim că fumați!

Despre productie

Premiera mondialã care a avut loc la Toronto Film Festival 2005 a arãtat cã venise timpul potrivit pentru „Thank You For Smoking”.

Când extraordinarul roman satiric al lui Christopher Buckley a fost publicat în 1994, pãrea sã fie spinul perfect din coasta societãtii americane actuale. De la Casa Albã pânã la consiile de administratie de la Hollywood, adevãrul devenise ceva care putea fi "condus si masat", dar foarte rar vorbit deschis.

Personajul principal al romanului, Nick Naylor este un tip de care lumea are nevoie. Iar acest lucru e bine schitat de autor. Cartea a atras imediat atentia celor de la Hollywood. Mel Gibson a achizitionat pentru Icon Productions, compania sa de productie, drepturile, dar nu se hotãrâse încã sã înceapã filmul. Uneori umorul dintr-o carte e greu de transpus pe ecran.

Cel care a rezolvat acest puzzle a fost tânãrul regizor si scenarist Jason Reitman. El este cel care a extins personajul Nick la calitatea de tatã, i-a creat responsabilitãti si dubii cu privire la ceea ce devine prioritar în viatã. Reitman explorã întrebarea complexã: ce are de fãcut cineva dacã trebuie sã aleagã între obligatiile profesionale si calitatea de a fi bun pãrinte.

Romanul lui Buckley este periculos de istet. Jason Reitman si Aaron Eckhart i-au adãugat comediei inimã. Iar rezultatul este o comedie exceptionalã în care publicul are tot atât de mult de gândit cât are de râs.
Sinopsis
jinglebells