Articole No Country for Old Men

(2007)

Nu există țară pentru bătrâni

Despre realizatori

JOEL COEN (regie/ scenariu/ producator). Joel a fost distins de juriul de la Cannes Film Festival 2001 cu premiul pentru cel mai bun regizor in "THE MAN WHO WASN’T THERE", iar in 1991 cu Palme d’Or pentru cea mai buna regie in "BARTON FINK". In 1996 a primit premiul criticilor de film din New York pentru regie, un premiu BAFTA pentru regia filmului "FARGO" si premiul OSCAR pentru cel mai bun scenariu original pe care l-a scris in colaborare cu fratele sau Ethan.

Scenariul din "O BROTHER WHERE ART THOU?" de asemenea, scris in colaborare cu Ethan, a fost nominalizat la BAFTA si la premiul Academiei Americane de Film categoria cel mai bun scenariu adaptat. In 2004 a regizat si a scris in colaborare cu Ethan scenariul comediei "The Ladykillers". Alte filme carora le-a semnat regia si scenariul in colaborare sunt "INTOLERABLE CRUELTY", "THE BIG LEBOWSKI", "THE HUDSUCKER PROXY", "MILLER’S CROSSING", "RAISING ARIZONA" si "BLOOD SIMPLE".

ETHAN COEN (regie/ scenariu/ producator). Ethan a produs si a scris in colaborare scenariul unor filme de mare succes cum sunt "MILLER’S CROSSING", "BARTON FINK", distins cu Palme d’Or pentru cel mai bun regizor si cel mai bun actor in 1991, la Cannes International Film Festival si "O BROTHER WHERE ART THOU?", care a fost de doua ori nominalizat la Academy Award, de patru ori la BAFTA Awards si a luat doua premii Golden Globe. In 1996, unul dintre filmele cele mai onorate, "FARGO", pe care l-a produs si caruia i-a scris scenariul in colaborare, a primit patru nominalizari la Oscar si a castigat doua premii, inclusiv cel pentru cel mai bun scenariu. In 2004, a regizat si a scris scenariul impreuna cu fratele sau filmului "THE LADYKILLERS". Filmografia sa include "BLOOD SIMPLE", "RAISING ARIZONA", "THE HUDSUCKER PROXY", "THE BIG LEBOWSKI", "THE MAN WHO WASN’T THERE", si "INTOLERABLE CRUELTY."

RODERICK JAYNES (Film Editor). Roderick Jaynes si-a inceput cariera impingand caruciorul cu ceai pe la Shepperton Studios, la mijlocul anilor ’30. in cele din urma, britanicul Jaynes a inceput sa lucreze la departamentul de editare si a contribuit la realizarea catorva filme marginale dar nostime, intre 1950-60. Dupa de decesul seriei "CARRY ON" , s-a alaturat fratilor Ethan si Joel Coen care lucrau la primul lor film, "BLOOD SIMPLE". De atunci a lucrat pentru majoritatea productiilor lor. Jaynes locuieste in Hove, Sussex impreuna cu Otto, catelul. Este un personaj admirat in industria cinematografica pentru felul impecabil de a se imbraca si pentru ca este cel mai mare colectionar din lume de nuduri ale lui Margareth Thatcher, multe dintre ele inspirate din scene reale.

MARY ZOPHIRES (costume). Cariera creatoarei de costume Mary Zephiro include mai multe colaborari cu Steven Spielberg la "The Terminal" si "Catch Me If You Can" pentru care a primit o nominalizare la BAFTA. Mary Zophires a creat si costumele din cinci filme realizate de fratii Coen, incepand cu filmul de succes "Fargo". Colaborarea cu fratii a continuat la "The Big Lebowski", cu Jeff Bridges in rolul principal, "O Brother Where Art Thou?" cu George Clooney, "The Man Who Wasn’t There", cu Billy Bob Thornton, "Intolerable Cruelty" si "The Lady Killers" cu Tom Hanks. Creatoarea a mai lucrat si cu fratii Farrelly pentru comediile "There Is Something About Mary", "Dumb and Dumber" si "Kingpin". Din filmografia lui Zephiro fac parte si "Moonlight Mile", "Ghost World", View From the Top", "Any Given Sunday", Paulie", "Playing God", "Bewitched." Recent, Zephiro a terminat lucrarile pentru productia "Lions For Lambs" in regia lui Robert Redford, cu Merryl Streep, Tom Cruise si Redford.

CARTER BURWELL (compozitor). Burwell a absolvit Colegiul Harvard in 1977. In timp ce studia animatia cu Mary Beams si George Griffin si muzica electronica cu Ivan Tchereprin a urmat si un curs de studiu independent la MIT Media Lab (cunoscut ca Architecture Machine Group). Dupa absolvire a devenit profesor- asistent la Harvard Electronic Music Studio. In 1979, filmul sau de animatie "Help, I’m Being Crushed To Death By A Black Rectangle" a ocupat primul loc la Jacksonvile Film Festival si locul doi la Ottawa Internatiomal Animation Festival. In anii ’80, Burwell a avut o cariera paralela in muzica, performand alaturi de cateva formatii din New York City, in special cu The Same, The Thick Pigeon si Radiante. A mai compus si muzica dance (RAB, care s-a lansat la Avignon Festival in 1984), pentru teatru (The Myth Project at Naked Angels in 1989) si pentru film (Blood Simple, Psycho III, Raising Arizona). Inca de atunci a colaborat cu fratii Coen la numeroase productii, in timp ce a continuat sa predea, sa compuna muzica dance si pentru teatru.

Sinopsis Despre distributie
jinglebells