Articole No Country for Old Men

(2007)

Nu există țară pentru bătrâni

Despre distributie

TOMMY LEE JONES (serif BELL). Unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood, Tommy Lee Jones aduce o nota distinctiva fiecarui rol pe care-l interpreteaza. Jones a fost distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar in filmul "The Fugitive", in 1994, unde l-a interpretat pe comisarul federal Sam Gerard. Pentru aceasta performanta a mai primit si un Glob de Aur. Cu trei ani inainte, Tommy Lee Jones fusese nominalizat la Oscar pentru modul in care l-a portretizat pe Clay Show in JFK, filmul lui Oliver Stone.

Recent, a jucat in "IN THE ECLECTIC MIST WITH CONFEDERATE DEAD", un film regizat de Bertrand Tavernier si realizat dupa romanul lui James Lee Burke. In 2005, publicul l-a admirat pe Jones in "THE THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA", pelicula pe care a si regizat-o. Filmul a fost prezentat in premiera la Festivalul de la Cannes 2005 si i-a adus lui Jones premiul pentru cel mai bun actor, iar scenaristului Guillermo Arriaga trofeul pentru cel mai bun scenariu, o poveste despre prietenie si crima de-a lungul granitei dintre Texas si Mexic. In 2003 a aparut alaturi de Cate Blanchett in "THE MISSING" in regia lui William Friedkin, si a continuat colaborarea cu Will Smith si regizorul Barry Sonnenfeld in "MEN IN BLACK 2".

In 1995 a debutat ca regizor intr-un film de televiziune "THE GOOD OLD BOYS", dupa romanul lui Elmer Kelton. Jones a avut succes la televiziune inca din 1983, camd a primit un premiu Emmy pentru modul cu totul special in care a interpretat personajul Gary Gilmore din "THE EXECUTIONER’S SONG". In 1969 a debutat pe Broadway in piesa lui John Osborne "A Patriot For Me".

Nascut in San Saba, Texas, a lucrat pentru scurt timp cu tatal sau, in domeniul petrolier, dar s-a inscris la St. Mark’s School Of Texas si apoi a urmat Harvard University, unde a absolvit sectia engleza cu magna cum laude.

JAVIER BARDEM (ANTON CHIGURGH). Javier Bardem este primul spaniol nominalizat la premiul Academiei Americane de Film, onoare care i-a fost facuta pentru interpretarea rolului poetului cubanez disident Reinaldo Arenas in "BEFORE NIGHT FALLS", in regia lui Julian Schnabel. Pentru acelasi rol a primit premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Venetia, din partea Societatii Nationale a Criticilor de Film, Independent Spirit Awards si o nominalizare la Globul de Aur. Javier a primit sapte nominalizari si patru premii Goya, echivalentul spaniol al premiilor Oscar. In prezent, Bardem este si castigatorul premiului Oscar pentru rolul secundar din acest film.

In 2004 a castigat inca un premiu pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Venetia (mai exista un singur actor care a primit de doua ori acest premiu la Venetia) pentru prestatia din filmul lui Alejandro Amenabar "THE SEA INSIDE". Pentru acest rol a mai fost distins cu un premiu Goya si a mai fost inca o data nominalizat la Globul de Aur.

Filmografia lui Bardem include de asemenea ""GOLDEN BALLS", "THE TIT AND THE MOON", "ECSTASY", "DIAS CONTADOS" (cel mai bun actor la San Sebastian Film Festival), "LIVE FLESH" de Almodovar "DANCE WITH THE DEVIL".

Javier Bardem s-a nascut pe 1 martie 1969 in Las Palmas de Gran Canaria. Este fiul celebrei actritei spaniole Pilar Bardem. Unchiul lui, Juan Antonio Bardem, unul dintre cei mai buni regizori din Spania, a fost inchis pe vremea regimului Franco dupa ce filmul sau, "DEATH OF A CYCLIST" a castigat premiul criticii la Cannes.


JOSH BROLIN (LLEWELYN MOSS). Josh Brolin este unul dintre cei mai cautati actori de la Hollywood, care abordeaza roluri provocatoare, incitante, in productii ale marilor studiouri sau independente. Brolin apare in "AMERICAN GANGSTER" de Ridley Scott, alaturi de Denzel Washington si Russell Crowe. Urmeaza sa fie vazut din nou alaturi de Tommy Lee Jones in "IN THE VALLEY OF ELAH", de Paul Haggis, un film care reda drama unui tata in cautarea fiului sau ce a dezertat din Irak. Actorul, nascut pe 12 februarie 1968, este fiul lui James Brolin. Filmografia sa include "FLIRTING WITH DISASTER", de David O. Russell, "COASTLINES", de Victor Nunez, prezentat in premiera la Sundance Film Festival in 2002, "NIGHTWATCH" un thriller psihologic in regia lui Ole Bornedal, si "BEST LAID PLANS"

WOODY HARRELSON (CARSON WELLS). Este un actor cu adevarat implinit, care a primit nominalizari la premiul Oscar, Globul de Aur si Screen Actors Guild pentru modul in care l-a portretizat pe controversatul Larry Flynt in drama semnata de Milos Forman "PEOPLE vs LARRY FLYNT". Filmografia sa include "AFTER THE SUNSET", "PLAY IT TO THE BONE", "THE THIN RED LINE", "THE HI-LO COUNTRY", "WAG THE DOG", "NATURAL BORN KILLERS", "INDECENT PROPOSAL", "WHITE MEN CAN’T JUMP".

Woody a devenit drag publicului cu rolul din serialul "CHEERS", unde interpreta barmanul cumsecade Woody Boyd; rolul i-a adus, pe langa simpatia generala, un premiu Emmy. In cei opt ani cat a rulat, "CHEERS" i-a mai adus actorului alte patru nominalizari la Emmy.

Pe langa activitatea din cinematografie si televiziune, Harrelson are o cariera importanta in teatru. In 1999 si-a pus in scena, la Theatre de la Juene Lune, Minneapolis, propria piesa, "Furthest From the Sun". A continuat pe Broadway, cu "The Rainmaker" in 2000. In iarna anului 2005 a plecat la Londra, in West End, pentru a juca in "The Night Of the Iguana" de Tennesssee Williams pe scena Lyric Theatre.

Despre realizatori Despre productie
jinglebells