Articole John Wick

(2014)

John Wick

Echipa de producție

Compania de cascadorii 87Eleven este pe locul întâi când vine vorba de scenele de luptă. Fondată de doi cascadori veterani, CHAD STAHELSKI (regizor), 46, și DAVID LEITCH (producător), 42, compania a schimbat radical modul în care se face coregrafia de luptă. Când filmul se află în faza de pre-producție, ei creează, filmează și editează secvențe cu cascadorii originale - pe care le prezintă regizorului. După ce acesta îi angajează, ei lucrează cu actorii pe care-i aduc în forma fizică necesară și îi învață coregrafia secvențelor de luptă. Când încep filmările, Stahelski și Leitch se află pe platou în calitate de coordonatori ai cascadoriilor și coregrafi ai secvențelor de luptă, iar oamenii lor devin dublurile actorilor din film. Firma lor a repurtat multe succese - câteva dintre ele sunt: The Bourne Legacy, Expendables 3, seria Hunger Games, Teenage Mutant Ninja Turtles, Jurassic World, Anchorman 2, Wolverine sau Dracula Untold.

Stahelski și Leitch au terminat de curând propriul lor film, thrillerul lui Keanu Reeves, John Wick. Înainte de a înființa compania 87Eleven, Stahelski și Leitch s-au luptat să devină cei mai buni cascadori timp de 20 de ani. Cei doi s-au cunoscut în anii 1990 la academia de karate. Leitch lucra atunci cu Brad Pitt, executând scenele de luptă ale starului din filme cum ar fi: Fight Club, Mr. and Mrs. Smith, sau Troy. Stahelski a lucrat ca dublura lui Brandon Lee în The Crow și a executat secvențele de luptă ale lui Keanu Reeves din seria Matrix, alături de echipa de cascadori asiatici. "În timpul filmărilor pentru The Matrix, am studiat modul în care echipa de cascadori chinezi își antrenează actorii pentru a participa mai activ la secvențele de luptă," explică Leitch. "Am vrut să aducem aceste metode în cinematografia occidentală."

JONATHAN SELA (imaginea) a filmat A Good Day to Die Hard, ultimul film din seria cu Bruce Willis. El colaborase anterior cu regizorul John Moore pentru filmele Max Payne și The Omen. Printre alte filme cărora le-a realizat imaginea se numără Law Abiding Citizen, Powder Blue, Midnight Meat Train, Grimm Love, Randy and the Mob, sau Dreamland. Sela s-a născut la Paris și a crescut în Israel, s-a mutat apoi la Los Angeles la vârsta de 19 ani, unde a urmat cursurile American Film Institute. El și-a început cariera ca asistent al lui Vilmos Zsigmond pentru filmele The Body și Life as a House. Sela a filmat numeroase clipuri publicitare și muzicale, inclusiv pentru artiști ca Beyoncé, Justin Timberlake, Rihanna, sau Christina Aguilera.

Sinopsis Distribuția
jinglebells