Articole Hercules

(2014)

Hercules

Despre film

Neînfricat, puternic, supraom. Starul de acțiune Dwayne Johnson îl readuce la viață pe bine-cunoscutul fiu al lui Zeus în filmul „Hercules”: o poveste modernă despre figura emblematică a legendarului semizeu, care a înfrânt lei și ființe ale iadului, dar care rămâne rănit de tragedie, în adâncul sufletului, fiind nesigur de moștenirea sa. „Hercules” este distribuit de Forum Film România și va avea premiera pe 25 iulie 2014, fiind proiectat în format 3D și IMAX 3D.

„Când îl întâlnim pe Hercules în film, el este un exilat care suferă din pricina regretelor, luptând doar pentru aur. Trebuie să-și învingă demonii și să-și regăsească sufletul, pentru a deveni bărbatul pe care oamenii doresc să-l vadă”, explică Dwayne Johnson. „Am vrut ca Hercule să aibă un farmec potolit și să fie tot ceea ce oamenii și l-au imaginat, din punct de vedere fizic.”
„Este o poveste plină de acțiune susținută, umor și bătălii impresionante, care plac tuturor. Însă sper ca oamenii să plece de la film simțind forța convingerii lui Hercules”, adaugă și regizorul Brett Ratner.

Seria de benzi desenate „Hercules: Războaiele Tracice” de la Radical Studios – în care scriitorul Steve Moore a croit povestea unui erou decăzut și îndoit de sine, care caută izbăvirea – a reprezentat sursa de inspirație pentru scenariștii Ryan Condal și Evan Spiliotopoulos. Aceștia l-au plasat pe Hercules chiar în mijlocul unei perioade volatile, cu alianțe schimbătoare, cuceriri militare, frământări tribale și ambiții imperiale – o lume care avea nevoie de puteri mitice, dar pe care protagonistul nu este convins că le poate pune la dispoziție. „Scenariul a deconstruit mitul lui Hercules”, precizează producătorul Beau Flynn. „El a respins complet legendele care îl înconjoară și e pe punctul de a renunța. Însă mai are o șansă de a redeveni întreg.”

Filmată în Ungaria, pe platouri construite de la zero, pelicula te transportă în perioada dinainte de Christos din Grecia, fiind ajutată și de costumele create de designerul Jany Temime – cunoscută pentru lucrul la filmele „Gravity”, „Skyfall” și la seria „Harry Potter”, ale cărei creații se concentrează pe autenticitate. „Brett a fost extrem de hotărât în privința veridicității. Pe-atunci nu existau mașini de spălat”, Beau Flynn. „Creațiile lui Jany sunt toate lucrate manual. Le puteți mirosi, le puteți simți, le puteți gusta.”

Munca lui Temime a început cu însuși Hercules, care se îmbracă potrivit cu reputația sa. „M-am cufundat în mitologie și i-am dat capul de leu, pelerina din piele de leu și cureaua cea mare”, spune ea. „A funcționat, pentru că Dwayne poate să susțină o asemenea imagine. Din momentul în care Dwayne și-a pus capul de leu, el era Hercules.”

Sinopsis
jinglebells