Harold and Maude

(1971)

Harold și Maude

Poster Harold and Maude Postere Harold and Maude

Sinopsis Harold and Maude

Harold este un tanar deprimat in varsta de 20 de ani, care e obsedat de moarte si-si petrece timpul mergand la inmormantari. La un astfel de eveniment o intalneste pe Maude, o doamna de 79 de ani, care are o pasiune nebuna pentru viata. Prietenia celor doi ii va schimba lui Harold intreaga viziune asupra vietii.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.9
2 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare BAFTA
Vezi toate premiile
Tom Skerritt Tom Skerritt Motorcycle Officer Hal Ashby Hal Ashby Bearded Man Watching Model Train Ruth Gordon Ruth Gordon Maude
Cyril Cusack Cyril Cusack Glaucus Bud Cort Bud Cort Harold Eric Christmas Eric Christmas Preot
Ellen Geer Ellen Geer Sunshine Doré Charles Tyner Charles Tyner Uncle Victor G. Wood G. Wood Psychiatrist
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
andreea279 pe 20 Mai 2010 22:32
Un film mai mult decat interesant, chiar ciudat as putea spune.Insa are acea ciudatenie absolut fermecatoare.Un film care nu seamana cu nici unul dintre filmele pe care le-am vazut, atat ca tema, personaje si joc actoricesc.
Subiectul e cat se poate de original si chiar te face sa privesti moartea din cu totul alt unghi dupa vizionare.
"Harold and Maude" este cu siguranta unul dintre acele filme mai putin cunoscute,dar absolut exceptionale.

10 1
Turi pe 03 August 2011 18:05
Maude, este ceea ce si-ar dori multi, un varstnic cu suflet de copil. Din pacate, multora sufletul le moare cu mult inaintea trupului. Este unul din filmele ce nu pot fi comparate cu altele datorita scenariului original. Mare parte din farmecul filmului sunt tentativele de suicid ale lui Harold.
7 1
veronica210 pe 12 Iulie 2010 23:26
un tanar plin de viata obsedat de moarte si o batrana in pragul mortii dar obsedata de viata :))
un film foarte ciudat. nu-l recomand oricui pt ca probabil pe multi ii vor irita relatia dintre tanarul Harold de 20 de ani si batrana de 79 ..:)) mie mi s-a parut tare comic baiatul asta cu tentativele lui de sinucidere pentru a atrage atentia si hobby`ul de a merge la inmormantari .. . iarasi mi-a placut mama lui..era amuzanta prin indiferenta cu care il trata pe harold ..( el atarna intr-un streang si ea il anunta cand e gata cina =)) ) totodata am ras de reactia preotului cand a aflat de cererea in casatorie ...
Pe langa scenele cu umor negru filmul iti da cateva lectii de viata..

5 1
Iamsaved pe 20 Februarie 2012 01:41
Incantator din toate punctele de vedere,nu exista o parte in plus,sau o parte care lipseste din acest film despre bucuria de a invata cum sa traiesti,despre iubirea neconditionata,despre ganduri morbide,despre viata si moarte,o poveste spusa cu mult har cum rar se poate intalni.
4 1
cosmin742000 pe 01 Iunie 2012 09:36
Un film excelent , o comedie cu umor negru la care se mai si rade , joc exceptional , idee excelenta , coloana sonora superba
4 3
eduard_stratan pe 9 august 2021 17:06
Cosmine ce bine ca te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul înca vreo 2 ani pâna te-au blocat din nou!
Stephen2D pe 12 Noiembrie 2015 20:20
Pentru când te simți la locul tău într-un sicriu.
                         
2 1
monallyssia pe 11 Iunie 2019 07:14
Fascinant
Nu-mi vine să cred că filmul e atât de vechi (1971), pare destul de actual după cum e conceput, și mai ales nu-mi vine să cred că nu l-am văzut până acum...Dar poate tocmai acum mi-era dat să-l văd, la 57 de ani, după ce am trecut prin încercări ale sufletului și probleme de viață; poate acum 10-20 de ani nu aș fi putut să-l aprofundez suficient, ca dovadă că am mai dat de el dar nu m-a atras să-l văd.
Da, mi s-a părut deosebit ca subiect, personalitate a personajelor, note de sarcasm, umor fin, substrat al dramatismului, multe subtilități și mai presus de toate sensibilitatea, motivația și mesajul: două suflete inadaptate pe undeva la normele sociale dar mult mai senzitive și afectuoase decât numeroși adaptați, s-au întâlnit la apogeul traumelor lor pe care fiecare din ei le trăia conform experiențelor de viață; s-au întâlnit exact când… citeşte

1 1
cosmin_kedii pe 01 Martie 2013 13:04
o poveste de dragoste foarte frumoasă între un băiat de 20 de ani și o femeie de 79 de ani . Coloana sonoră este doar magică , actorii sunt într-adevăr foarte buni.
0 3
Beauty.Girl.16 pe 25 Octombrie 2012 14:43
Foarte Dragut.
Este un film diferit de majoritatea filmelor pe care le-am vazut.Are si comedie dar si drama. Mi-a placut de Harold e dragut. Iar Maude are inima si sufletul ca a unui copil. Este un film destul de ciudat si nu il recomand orcui. Au fost momente cand am ras dar si momente cand am plans....
0 3
Tweeknax pe 13 Ianuarie 2011 11:54
Exceptional!
Un film foarte bun si original.Comice fazele cu tentativele de sinucidere :))
0 3
lili22 pe 20 Ianuarie 2013 20:09
un film ciudat
O comedie la care nu se ride, umor negru, actorii joaca bine, pacat ca au introdus detaliul biografic pentru Maude care strica totul.
0 5

Spune-ţi părerea despre Harold and Maude

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Harold and Maude
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells