Articole Eu când vreau să fluier, fluier

(2010)

Eu când vreau să fluier, fluier

Despre producție

„«Eu când vreau să fluier, fluier » este un film despre adolescență și dragoste”, spune regizorul Florin Șerban. „Este povestea unui puști aflat într-o situație limită, un puști care vrea să iubească, vrea să își facă datoria.”

O co-producție Strada Film care a mai produs filmele "Ryna" si "Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii", Film I Vast (Suedia, co-producător al filmelor lui Lars von Trier, “Dogville”, “Manderlay”, “Dancer in the Dark”), The Chimney Pot (Suedia, printre cele mai active studiouri de post-producție, colaborează cu Madonna, Robbie Williams, Moby, Suede și Lady Gaga) și susținut de Centrul Național al Cinematografiei, “Eu când vreau să fluier, fluier” este scris de Cătălin Mitulescu și Florin Șerban pe baza unei piese de Andreea Vălean și este reprezentat pe plan internațional de Celluloid Dreams. Filmul va intra în circuitul cinematografelor din țară imediat după festivalul de la Berlin.

«Eu când vreau să fluier, fluier », lungmetrajul de debut al lui Florin Șerban, produs de Cătălin și Daniel Mitulescu, a fost selecționat în Competiția Oficială a Festivalului de Film de la Berlin de anul acesta, una dintre cele mai importante competiții mondiale a industriei de film, în care un regizor român nu a mai fost prezent de 17 ani. Lungmetrajul produs de Strada Film concurează cu alte 26 de producții internaționale, printre care « The Ghost Writer”, al lui Roman Polanski. Martin Scorsese își va prezenta în cadrul Selecției Oficiale cea mai recentă producție, „Shutter Island”.

"De când m-am apucat de scenariu cu Florin, proiectul a mers foarte bine”, spune co-scenaristul și producătorul filmului, Cătălin Mitulescu. „Filmul e foarte puternic. O să vă surprindă. Competiția la Berlin e cel mai bun lucru care i se putea întâmpla pentru a fi lansat.", adaugă el.

Alte distincţii şi nominalizări S-a găsit actorul principal pentru "Eu când vreau să fluier, fluier"
jinglebells