Articole Epic Movie

(2007)

Despre super-eroi și... alte aiureli

Despre producatori

AARON SELTZER (Regizor, co-scenarist si producator executiv) si JASON FRIEDBERG (Regizor, co-scenarist si producator executiv) sunt parteneri de multa vreme si au realizat mai mult de 20 de scenarii in peste 17 ani, printre care : Spy Hard si Scary Movie. Seltzer si Friedberg au scris scenariul pentru Date Movie, pe care Seltzer l-a regizat.

Ambii sunt nativi din sudul Californiei, Seltzer si Friedberg intalnindu-se la Universitatea din California –Santa Barbara. Dupa absolvire, ei au detinut doua magazine de incaltaminte pe Melrose Avenue in West Hollywood si au vandut primul scenariu, Spy Hard, care a fost produs de Hollywood Pictures. Nu peste mult timp, datorita succesului obtinut cu scenarii originale precum si adaptari au decis sa vanda magazinele de incaltaminte si s-au concentrat pe cariera de scenarist.

ARNON MILCHAN (Producator Executiv) este recunoscut pe plan international drept unul dintre cei mai prolifici si mai de succes producatori de film independent, ai ultimilor 25 de ani (peste 100 de filme artistice). Nascut in Israel, Milchan a fost educat la Universitatea din Geneva. Isi face debutul in afaceri prin transformarea modestei afaceri a tatalui sau intr-una dintre cele mai mari companii agro-chimice ale tarii. Aceasta realizare sta la baza reputatiei, acum legendare, a lui Milchan pe piata internationala drept un om de afaceri inteligent.

Curand, Milchan a inceput sa lucreze la proiecte care vor deveni principala preocupare: film, televiziune si teatru.Acestea includ productiile pentru teatru ale lui Roman Polanski Amadeus, Dizengoff 99, La Menace, The Medusa Touch si mini seria Masada. La incepurul anilor 1980, Milchan a produs filme precum The King of Comedy al lui Martin Scorsese, Once Upon at Time in America al lui Sergio Leonce si Brazil al lui Terry Gilliam.

Dupa succesul enorm avut de filmul Pretty Woman si The War of Roses, Milchan a fondat New Regency Productions si a inceput sa produca o serie de filme de succes printre care J.F.K., Sommersby, A Time to Kill, Free Willy, The Client, Tin Cup, Under Siege, L.A.Confidential, The Devil’s Advocate, The Negociator, City of Angels, Entrapment, Fight Club, Don’t Say a Word, Daredevil, Man of Fire, Guess Who, Mr. and Mrs. Smith si Date Movie.

Alte productii recente, de succes, includ: The Sentinel – thriller - in rolurile principale: Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Eva Longoria si Kim Basinger, regizat de Clark Johnson; Just My Luck, -comedie- cu Lindsay Lohan si Chris Pine, regizata de Donald Petrie; My Super Ex-Girlfriend, - comedie- cu Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Farris si regizat de Ivan Reitman; The Fountain, o sci-fi fantasy, in rolurile principale avandu-i pe Hugh Jackman si Rachel Wiesz, regizat de Darren Aronofsky.

Sinopsis Despre actori
jinglebells