Articole De battre mon coeur s'est arrêté

(2005)

Și inima mi se opri în loc

Sinopsis

În acest film, Jacques Audiard a adaptat filmul noir cult din 1978 în regia lui James Toback, Fingers (în care a jucat Harvey Keitel), pentru a prezenta un memorabil studiu de personaj al unui tânăr prins între o viață de criminal și dragostea pentru muzica clasică.

THE BEAT THAT MY HEART SKIPPED a avut premiera la Festivalul de la Berlin în 2005, unde a câștigat Ursul de Argint pentru cea mai bună coloană sonoră.
Romain Duris (Euro mix / L'auberge espagnole), este tânărul de 28 de ani pe nume Tom, ce pare să calce pe urmele tatălui său, un proprietar nemilos din Paris, ce lucrează într-un mediu nesănătos și uneori brutal. Dar o întâlnire întâmplătoare cu agentul muzical al mamei sale care a murit îi readuce în suflet dorința unei cariere muzicale și speranța unei vieți mai bune.

Ca și in filmul său anterior, Sur mes lèvres, regizorul Audiard a făcut să fuzioneze două lumi incompatibile într-o viziune uimitoare, cu un Paris amenințător și periculos, foarte rar văzut astfel pe marile ecrane.

Sinopsis (en) Interviu cu regizorul Jacques Audiard
jinglebells