Articole Date Movie

(2006)

Despre dragoste și alte aiureli

Despre productie

Cu scenariul terminat, producatorii au pornit in cautarea distributiei. Primul pas a fost gasirea actritei care sa o inperpreteze pe Julia Jones.

„Chiar de la inceput noi am vazut-o pe Alyson Hannigan in rolul Juliei Jones, pentru ca Alison este atat de dragalasa – incat barbatii vor sa se casatoreasca cu ea.” spune Friedberg, unul dintre scenaristii-producatori.

Cand Friedberg si Seltzer au abordat-o pe Hannigan, ea a fost de acord sa se alature proiectului. „Nu am mai citit niciodata un scenariu pentru o spoof-comedy, iar filmul DATE MOVIE a fost o introducere grozava pentru acest gen de filme. Erste amuzant si indraznet, dar are si foarte multa sensibilitate, lucru care m-a atras foarte mult la acest film.”

„Alyson este o actrita extraordinara cu un extraordinar timing comic”, spune Seltzer.” Ea nu se indeparteaza niciodata de personaj si nu pierde niciodata din vedere emotiile Juliei.”

Producatorii si-au indreptat apoi atentia catre Grant Funkyerdoder, filfizonul, dar si incantatorul tanar britanic , care-i va cuceri inima Juliei. „S-au prezentat la auditii sute de actori de origine britanica”, spune Friedberg „Din fericire, cu totii ne-am indragostit de Adam Campbell chiar de la prima auditie.”

Sophie Monk o interpreteaza pe fosta logodnica a lui Grant(My Best Friend’s Wedding), Andy. Rolul acesta necesita o actrita care sa fie destul de frumoasa pentru a o intimida pe Julia lui Hannigan , dar si sa para cateodata complet ridicola. Monk, o vedeta a muzicii pop in Australia si Noua Zeelanda, era mai mult decat pregatita pentru rol.

„Sophie este personajul negativ in acest film. Doream sa distribuim o actrita frumoasa si care sa poate sa intimideze. Sophie era toate aceste lucruri si chiar mai mult”

Eddie Griffin poate sa nu para alegerea evidenta pentru a il interpreta pe tatal Juliei, Frank Jones. Dar distribuirea lui Eddie Griffin este o provocare pentru a arata personaje iesite din tipar in filmul DATE MOVIE.

Roz, mama lui Grant, interpretata de Coolidge, este inspirata de personajul interpretat de Barbra Streisand in filmul Meet the Fockers. Cu ajutorul unei peruci facute de aceasi persoana care a furnizat peruca Barbrei Streisand Coolidge a putut sa intre in pielea personajului.

„Noi nu suntem impotriva comediilor romantice”, spun Seltzer si Friedberg. „Unele dintre ele sint filme chiar foarte bune. Dar cateodata ele tind sa se ia prea in serios. Si atunci,.... de aici incepe munca noastra.”
Sinopsis
jinglebells