Articole Charlie's Angels

(2019)

Îngerii lui Charlie

Îngerii secolului XXI (şi actualii Bosley)

Pe măsură ce îngerii au evoluat, s-au complicat şi misiunile lor. În acest film o întâlnim pe Elena Houghlin (Naomi Scott), un om de ştiinţă renumit şi inginerul care a creat Calisto, o sursă de energie sustenabilă menită să revoluţioneze alimentarea cu energie. Atunci când şefii ei o grăbesc să-şi arunce pe piaţă invenţia, ea îi avertizează că sistemul creat de ea are o hibă: dacă-l dai pe mâini nepotrivite, el poate fi transformat într-o armă mortală. Din păcate, chiar şefii ei s-au dovedit a fi “mâinile nepotrivite”, aşa că Elena s-a adresat Agenţiei Townsend cerând ajutor. O poveste foarte contemporană, demnă de îngerii secolului XXI. Iar această luptă pentru justiţie a Elenei declanşează o cursă în jurul lumii pentru a recupera invenţia Elenei înainte ca ea să provoace daune irecuperabile.

Dar spionajul este spionaj, aşa încât atunci când le vedem pentru prima dată pe Îngeri, fetele se află în plină misiune, pe o terasă de pe un hotel de lux din Rio de Janeiro. Sabina, devenită un înger în toată puterea cuvântului, este îmbrăcată sexy şi stăpâneşte o mulţime de scheme cu care îşi face meseria într-un mod spectaculos, ca la Cirque du Soleil.

Cea mai independentă şi curajoasă din echipă, Sabina este o dezlănţuită. “Mi se pare că dacă Sabina ar fi fost un câine, ea ar fi fost corcitura din adăpost care s-ar fi sacrificat pentru toţi. La începutul filmului, Sabina pare cea mai sociabilă, cea mai extrovertă, ca şi când ar fi înconjurată numai de prieteni,” susţine Stewart. “Dar ea nu încearcă decât să-şi găsească haita. Ea ar face orice ca să aibă prieteni şi ca să aibă o familie a ei.”

De la bun început Kristen a fost cea aleasă pentru rolul acesta, de către Banks, susţine Handelman. “Atât Liz cât şi eu şi Elizabeth Cantillon am considerat că Kristen Stewart era potrivită pentru a fi un Înger. Era neaşteptat pentru ea, dar şi total diferit faţă de îngerii lui Charlie dinainte.”

“Ne-am dorit-o de la început pe Kristen Stewart,” recunoaşte Cantillon. “Dacă aţi fi văzut-o în interviurile pe care le-a dat în cadrul emisiunii ‘Saturday Night Live,’ aţi fi observat că are un simţ al umorului oarecum subversiv. Ea e alunecoasă şi în plus Kristen este actriţa generaţiei sale – a realizat atât de multe şi nu are nici măcar 30 de ani.

Stewart a fost încântată de proiect - iar personajul care i se propunea era departe de personajele dramatice pe care le jucase anterior. “Persoanele dinafară observă la tine lucruri pe care tu nu le ştii despre tine însuţi, iar Liz a fost convinsă că eu semănam cu Sabina,” afirmă ea.

“Kristen va fi cea mai mare surpriză pentru public, fiindcă eu nu cred că lumea ştie cât poate fi ea de comică şi cât de incredibil se descurcă într-un film de acţiune,” susţine Banks. “Ea se luptă cu zâmbetul pe buze. Cu siguranţă ea e rock and roll-ul filmului şi totodată sufletul acţiunii, iar în final ea devine şeful echipei fiindcă tot timpul vrea ca îngerii să lupte împreună şi să se bucure de viaţă la maxim.”

În timp ce Sabina continuă să se bucure de viaţă, cu duşmanul legat fedeleş la picioarele ei, uşile se deschid pentru a o dezvălui pe Jane Kano (Ella Balinska), un Înger cu inimă de soldat. Iar ele amândouă vor distruge pe toţi răufăcătorii. Fost agent al MI-6, Jane este tot ceea ce Sabina nu poate fi: “Pusă la punct, hotărâtă, concentrată,” spune Balinska despre personajul ei senzaţional. “Ea îşi trage puterea din activităţile fizice, e foarte disciplinată şi nu dă greş niciodată în îndeplinirea misiunii pe care a primit-o.”

Pentru Banks, distribuirea novicei Balinska a fost o surpriză plăcută. Tânăra actriţă era pregătită atât în mânuirea armelor cât şi pentru lupta corp la corp, şi în plus era perfectă pentru rol. “Jane este personajul care face ce trebuie, iar Ella este exact actriţa potrivită pentru acest rol, atât ca actriţă cât şi ca dotări fizice personale,” explică Banks. “Când Ella a preluat rolul lui Jane, m-am simţit ca şi când aş fi găsit piesa din puzzle care lipsea.”

Stewart este de acord. “Ella este una dintre cele mai pragmatice persoane pe care am cunoscut-o vreodată. Ea foloseşte întotdeauna ruta cea mai dreaptă şi scurtă între punctele A şi B. Faptul că ea aduce energie filmului este senzaţional. Dar în plus, ea ar face totul pentru acest film. A lucrat pentru cascadorii mai mult ca oricine ; este stânjenitor de sinceră; e blândă, prezentă şi o prietenă foarte bună.”

În timp ce Sabina este un lup singuratic în căutarea unei familii, Jane este hotărâtă să-şi afirme independenţa. Ea nu are nevoie de nimeni şi nu vrea nici ca ceilalţi să aibă nevoie de ea.

Acum intervine Elena, savanta pe care fetele au primit sarcina s-o protejeze. Publicul a cunoscut-o pe Naomi Scott în rolul lui Jasmine din filmul de live-action, Aladdin, dar rolul de acum este cu totul diferit.

“Naomi este o combinaţie perfectă între raţiune şi exuberanţă - ea e strălucitoare tot timpul,” apreciază Banks. “O vezi că se simte bine, iar când este obligată să intre în luptă, atunci o face cu multă isteţime. Ea e un fel de creier al tuturor operaţiunilor, iar atunci când trebuie să se lupte cu un tip de două ori mai mare ca ea, e de-a dreptul cea mai haioasă din tot filmul.”

Elena este expresia potenţialului feminin, ceea ce reprezintă un fel de temă a acestui film. “Elena reprezintă tipul de fată care nu se potriveşte neapărat cu un Înger, deşi toată lumea ar putea deveni un Înger,” spune Scott. “Este vorba despre felul în care reuşeşti să-ţi perfecţionezi abilităţile pentru a fi mai bună şi pentru a face bine.”

Oricât de puternice ar fi, Îngerii n-ar putea fi o echipă unită fără Bosley al lor - releul de legătură dintre cele trei fete şi misteriosul lor angajator, Charlie. În faza actuală, când Agenţia Townsend s-a globalizat, Bosley a devenit un fel de funcţie. Echipele de îngeri au fiecare câte un Bosley, în fiecare dintre oraşele lumii. Când le întâlnim pentru prima dată pe Sabina şi Jane, îl cunoaştem şi pe primul John Bosley, interpretat de Sir Patrick Stewart, care reprezintă simbolul clasic al acestui personaj.

“Ne-am tot gândit cine va juca rolul şi Patrick a fost alegerea noastră cea mai corectă,” relatează Handelman. “Bosley este un rol legendar, iar Patrick a părut încântat de reluarea acestui rol într-un mediu jucăuş şi amuzant.” Stewart s-a bucurat că va face parte din această aventură, mai ales că totul se desfăşura sub ochii atenţi ai lui Banks.

”După ce Bosley al lui Stewart se retrage din activitate, fără prea multă tragere de inimă, îl întâlnim pe Djimon Hounsou în rolul lui Edgar Bosley. Într-o secvenţă de acţiune în care sociopatul ticălos Hodak (Jonathan Tucker) îi face pe Bosley, pe îngeri şi pe Elena să-l urmărească într-o cursă nebunească cu maşini, Bosley interpretat de Hounsou moare în mod tragic. Hodak, totuşi, nu se va opri aici. Acum apare primul Bosley feminin, pe nume “Boz” - un fost înger interpretat de Banks - care intră în joc şi începe să lucreze pentru coeziunea echipelor. Bosley - Banks întruchipează puterea femeilor care reuşesc prin unitatea şi numărul lor. “Am vrut să arăt că fetele pot realiza multe, mai ales dacă lucrează împreună,” susţine Banks. “Faptul că fetele reuşesc să se coalizeze şi să lucreze împreună, sau să-şi plângă una alteia pe umăr, reprezintă cele mai importante lucruri.”

Saint (Luis Gerardo Méndez) chiar este demn de numele de sfânt. El este un fel de guru al fetelor, este nutriţionistul lor, doctorul şi… mama lor. “Lui Saint poţi să-i spui ceva de genul "Ai grijă şi de mine te rog,” spune Banks. “El are grijă de sănătate, de impozite... Ne ajută la antrenamente, cu dieta şi terapia contra oboselii după o zi grea de muncă.”

În rolul asistentului Elenei, Langston, Noah Centineo era deja considerat Don Juanul internetului (mulţumită producţiilor To All the Boys I’ve Loved Before) când a semnat pentru a se alătura proiectului. Aşa că e firesc ca el şi Jane să se placă. Iar Kristen Stewart are dreptate să spună: “Dar băiatul e cu adevărat şarmant. Nu e nicio glumă.”

Gluma se repercutează asupra Elenei, care descoperă că şefii ei Peter Fleming (Nat Faxon) şi CEO Alexander Brok (Sam Claflin), sprijiniţi de un partener misterios, plănuiesc să folosească Calisto în scopuri distructivel. Faxon şi Claflin s-au distrat când au satirizat stereotipurile din industria tehnologică, dar au recunoscut şi importanţa poveştii lor.

“Peter este un şef cam şovin, despre care multe femei ar putea spune că există în realitatea de zi cu zi. La serviciu, în comunitate, trebuie să existe cineva care să-ţi dea ordine şi să te bată la cap,” susţine Faxon. “Ca actor, pot să spun că e simpatic să joci un rol negativ şi respingător, ştiind că dacă extrapolezi trăsăturile lui, vei vedea că există destui care să se recunoască în acest personaj. Este hazliu tocmai pentru faptul că îi arată cu degetul pe aceşti tipi nesuferiţi.”

Cum arată îngerii Despre producţie
jinglebells