Articole Brokeback Mountain

(2005)

Brokeback Mountain - O iubire secretă

Despre protagonisti si regizor

Filmul beneficiaza de prezenta, in rol principal, a tanarului si talentatului actor australian, Heath Ledger, care si-a adunat deja in palmares o serie de nominalizari pentru acest rol - “Cel mai bun actor intr-un rol principal” la Oscar, BAFTA, Globurile de Aur.
Actorul s-a implicat in acest proiect fara sa fi vorbit sau sa se fi intalnit cu Ang Lee, declarand ca a avut incredere deplina in viziunea regizorului. “Mi-a placut scenariul pentru ca este matur si puternic. In plus, este o poveste de dragoste atat de pura si de frumoasa”, a precizat Ledger. La randul sau, Ang Lee spunea despre actor ca “este meticulos si crede cu tarie in ceea ce face”.
“Am discutat mult despre cum Ennis este genul de persoana care nu vorbeste mult. In adancul sufletului are o teama imensa izvorata in urma unei experiente traumatizante din copilarie si din descoperirea identitatii sale sexuale”, a adaugat Lee.
In viitorul apropiat, Ledger va aparea in rolul legendarului personaj Casanova, in filmul cu acelasi nume realizat de Lasse Hallström (Un alt inceput/ An Unfinished Life).
Cat despre cel de-al doilea protagonist al filmului, Jake Gyllenhaal a adunat o serie de aprecieri in media si nominalizari pentru “Cel mai bun actor in rol secundar”, atat in State, cat si in Europa (Oscaruri, premiile BAFTA), fiind unul dintre cei mai promitatori actori din generatia sa.
Gyllenhaal a afirmat ca s-a intalnit cu un alt regizor cu ani in urma pentru a discuta despre acest film. “Pe atunci eram adolescent, deci nu era un proiect realist. Am fost imediat atras de Brokeback Mountain/ O iubire secreta deoarece povestile de dragoste nu au mai fost spuse in acest fel de multa vreme. Filmele pe care le-am vazut in ultimii ani au evitat greutatile si incercarile care trebuie depasite pentru a fi intr-adevar indragostit si capabil sa pastrezi o relatie. Cand am auzit ca Ang Lee urma sa-l regizeze, m-am gandit ca trebuie sa fac acest film”, a precizat el.
Actorul poate fi vazut pe marile ecrane in productia lui Sam Mendes – Jarhead, impreuna cu Jamie Fox si Peter Sarsgaard si in Proof, alaturi de Gwyneth Paltrow si Anthony Hopkins.
Ang Lee a fost numit un regizor “cameleonic” datorita varietatii filmelor realizate, toate avand, insa, in comun o simpatie instinctiva pentru personaje. De-a lungul carierei sale, Lee a facut filme despre americani, britanici, chinezi si acum, despre homosexuali - o poveste de dragoste din “america rurala”, conform proprilor spuse.
Sinopsis Stiri CineMagia
Film - Brokeback Mountain

Brokeback Mountain

(2005)
Brokeback Mountain - O iubire secretă
7.8 1583 voturi 163 păreri
jinglebells