Articole Boardwalk Empire

(2010)

Imperiul din Atlantic City

Despre actori

Steve Buscemi (Nucky Thompson) și-a construit o carieră impresionantă jucând în roluri unice și imposibil de uitat. A câștigat premiul Independent Spirit, premiul Asociației Criticilor de Film din New York și a fost nominalizat la Globul de Aur pentru rolul din "Ghost World", regizat de Terry Zwigoff. A fost nominalizat la Emmy pentru rolul din sezonul 5 al serialului The Sopranos și pentru rolul din 30 Rock. Recent a fost nominalizat la Lola, premiul Academiei Germane de Film, pentru rolul din John Rabe, regizat de laureatul cu Oscar Florian Gallenberger. Recent a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial, categoria dramă, pentru rolul său din Imperiul din Atlantic City/Boardwalk Empire
Născut în Brooklyn, Buscemi a început să fie interesat de actorie spre finele liceului. Ulterior s-a mutat în Manhattan pentru a studia actoria cu John Strasberg. Acolo el și colegul său actor și scenarist Mark Boone Junior au început să scrie și să joace în propriile lor piese. Astfel Steve a primit primul său rol principal, un muzician bolnav de SIDA din piesa lui Bill Sherwood Parting Glances.
După acest debut impresionant, Buscemi a devenit actorul preferat al unora dintre cei mai respectați regizori: Martin Scorsese, cu care a colaborat în New York Stories, Jim Jarmusch, cu care a colaborat în Coffee and Cigarettes și Mystery Train, pentru care a primit o nominalizare IFP Spirit, Alexandre Rockwell, cu care a colaborat în Somebody to Love. Quentin Tarantino cu care a colaborat în Reservoir Dogs, pentru care a primit o nominalizare IFP Spirit, frații Coen cu care a colaborat în Miller's Crossing, Barton Fink, laureatul cu Oscar Fargo și The Big Lebowski și a avut apariții tip cameo în filme precum Rising Sun, The Hudsucker Proxy, Big Daddy, Pulp Fiction și The Wedding Singer.
De asemenea, Buscemi a asigurat vocea pentru nenumărate personaje din animații precum Monster, Inc. , Final Fantasy, Charlotte's Web, Monster House, Igor și G-Force, unde a lucrat cu Nicolas Cage, Penelope Cruz, Will Arnett, Bill Nighy și Tracy Morgan.
Pe lângă talentul său de actor, Buscemi este și un respectat scenarist și regizor. Primul său proiect a fost scurtmetrajul What Happened to Pete, selecționat la mai multe festivaluri printre care Rotterdam și Locarno și difuzat pe canalul Bravo.
Debutul său ca regizor de lungmetraj a purtat numele de Trees Lounge, pe care l-a scris și în care a și jucat. Filmul, în care mai apar Chloë Sevigny, Sam Jackson și Anthony LaPaglia, a fost lansat în secțiunea Quinzaine de realisateurs a Festivalului de la Cannes 1996 și a fost nominalizat la premiul Independent Spirit. Al doilea său film în ipostază de regizor, Animal Factory, spune povestea unui tânăr condamnat la închisoare pe baza unei sentințe prea dure și care, în timp, devine un produs al mediului în care trăiește. Filmul, inspirat de cartea lui Edward Bunker, i-a avut protagoniști pe Willem Dafoe și Edward Furlong, și a fost lansat la Sundance, în 2000.
IFC a lansat cel de-al treilea film al său, Lonesome Jim, o comedie dramatică despre o familie disfuncțională, cu Casey Affleck și Liv Tyler. National Board of Review l-a declarat unul din cele mai bune 10 filme independente ale anului și a fost selecționat în competiția oficială a festivalului Sundance.
În 2007, Sony Pictures Classics a lansat Interview, pe care Buscemi l-a co-scris, regizat și în care a jucat alături de Sienna Miller. Remake al unui film de Theo Van Gogh, filmul a fost lansat la Sundance.
Buscemi a regizat foarte mult și pentru micul ecran, în filmografia sa regăsindu-se episoade din Homicide: Life on the Street, pentru care a fost nominalizat la premiul breslei regizorilor și The Sopranos, pentru care a fost nominalizat la Emmy și la premiul breslei regizorilor. Recent, a regizat un episod din serialul laureat cu Emmy 30 Rock și patru episoade din Nurse Jackie, în care joacă Edie Falco.
În ultimul an, Buscemi a pus bazele unei companiei independente de producție Olive Productions, care are sediul la New York. Compania reprezintă rezultatul a 20 de ani de prietenie și colaborare între Buscemi și actorul și regizorul Stanley Tucci. Împreună, cei doi urmează să producă, scrie, regizeze și să caute noi talente. Compania e condusă de Wren Arthur, fost colaborator al lui Robert Altman. Anul acesta, compania a produs filmul lui Hue Rhodes Saint John of Las Vegas, în care Buscemi a jucat rolul principal. În plus, Olive are în dezvoltare o serie de filme și serale TV. Compania tocmai a încheiat un contract cu Lionsgate Television și urmează să producă un serial dramatic HBO cu Tucci în rolul principal.
Recent, Steve a terminat de jucat în filmul lui Bette Gordon Handsome Harry, unde el e unul din prietenii lui Harry (jucat de Jamey Sheridan) pe care-l convinge să ceară iertare unui fost coleg pușcaș marin pe care l-au trădat cu ani în urmă. Steve a mai apărut la Miguel Arteta, în Youth Revolt și în debutul regizoral al lui Oren Moverman, The Messenger, în care protagoniști sunt Woody Harrelson, nominalizat la Oscar și Ben Foster.

Michael Pitt (Jimmy Darmody) e celebru pentru rolurile sale din filmele unora dintre cei mai apreciați regizori ai momentului, precum Martin Scorsese, Gus Van Sant, Michael Haneke și Larry Clark.
Recent, Pitt a jucat alături de Tim Roth și Naomi Watts în Funny Games, dar și cu Eva Green în deja clasicul film al lui Bernardo Bertolucci, The Dreamers. În 2007, Pitt a jucat cu Keira Knightley în Silk iar 2006 a marcat prima colaborare a lui Pitt cu Steve Buscemi, la Delirious.
Actorul a mai apărut la Larry Clark în Bully, în thrillerul lui Barbet Schroeder Murder by Numbers, unde juca cu Sandra Bullock, și la M. Night Shyamalan în The Village.
Unele din primele roluri ce i-au adus faima au fost cel al iubitului starului rock transsexual din filmul lui John Cameron Mitchell, Hedwig and the Angry Inch și cel din Finding Forrester, al lui Gus Van Sant. Pitt a colaborat cu Van Sant și la The Last Days, inspirat de viața lui Kurt Cobain.
Pitt a debutat off-Broadway cu piesa The Trestle, dar a jucat și la Universitatea Duke în Birdy și la Classic Stage Company, în Monster.
Pe lângă actorie, Pitt cântă la chitară și e solistul trupei Pagoda. El a asigurat parte din coloana sonoră a unor filme precum The Last Days, The Dreamers și Shutter Island.

Născută în Glasgow, Scoția, Kelly MacDonald (Margaret Schroeder) e faimoasă pentru rolurile sale din unele dintre cele mai influente filme ale zilelor noastre: No Country for Old Men, al fraților Coen, Gosford Park al lui Robert Altman și Trainspotting al lui Danny Boyle.
Macdonald a debutat în rolul Diane, aventura de-o noapte a lui Renton's (Ewan McGregor) din Trainspotting (1996). În 2001, a jucat rolul Mary, o servitoare a contesei interpretate de Maggie Smith în Gosford Park (premiul breslei actorilor și premiul Critics Choice pentru întreaga distribuție). Recent, Macdonald a primit premiul criticilor londonezi pentru rol secundar, o nominalizare la BAFTA și premiul breslei actorilor pentru întreaga distribuție pentru rolul Carla Jean Moss, soția lui Llewelyn Moss (Josh Brolin) din No Country for Old Men.
Macdonald a mai apărut în Choke, cu Sam Rockwell și Anjelica Huston (premiul juriului la festivalul Sundance pentru întreaga distribuție), Nanny McPhee cu Emma Thompson, Lassie cu Peter O'Toole, All The Invisible Children al lui Mehdi Charef și Emir Kusturica, la John Crowley în Intermission, Cousin Bette cu Jessica Lange, Elizabeth cu Cate Blanchett, Strictly Sinatra, la Gregg Araki în Splendor, la Phil Joanou în Entropy, la Mike Figgis în The Loss of Sexual Innocence, la Hugh Hudson în My Life So Far, Stella Does Tricks și Some Voices cu Daniel Craig. Pentru rolul din Two Family House, Macdonald a fost nominalizată la Independent Spirit de rol principal.
Macdonald a avut apariții de tip cameo la Marc Forster în Finding Neverland unde a fost Peter Pan, la Michael Winterbottom în Tristram Shandy: A Cock and Bull Story și-n The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Recent, a terminat filmările pentru The Decoy Bride, o comedie cu Alice Eve și David Tennant.
Pe micul ecran, Macdonald a primit un Emmy pentru rolul protagonistei din The Girl in the Cafe, un film original HBO regizat de David Yates pe un scenariu de Richard Curtis, și-n care i-a dat replica lui Bill Nighy. Anul trecut a jucat cu Tim Roth și John Simm în Skellig. Înainte de asta, Macdonald a jucat rolul jurnalistei Della Smith din miniseria BBC State of Play.

Nominalizatul la Oscar Michael Shannon (Agentul Van Alden) se afirmă treptat ca fiind unul dintre cei mai talentați și mai curajoși actori de teatru și film ai momentului.
Recent, Shannon a apărut în filmul biografic regizat de Kim Fowley, The Runaways, în care a jucat alături de Kristen Stewart și Dakota Fanning, dar și în alte aproximativ 30 de filme printre care amintim My Son, My Son, What Have Ye Done și Bad Lieutenant, ambele de Werner Herzog, Before the Devil Knows Your Dead al lui Sydney Lumet, World Trade Center, Bug, Lucky You, Bad Boys II, 8 Mile, Kangaroo Jack, Vanilla Sky, Pearl Harbor, Cecil B. DeMented, The Missing Person și The Greatest. În 2009 a fost nominalizat la Oscar de rol secundar pentru contribuția adusă, alături de Leonardo DiCaprio, Kate Winslet și Kathy Bates, la filmul lui Sam Mendes Revolutionary Road. În această vară, a apărut în adaptarea BD-ului Jonah Hex.
Cu tot succesul de care s-a bucurat pe marele ecran, Shannon nu și-a uitat pasiunea pentru teatru. Recent, a terminat stagiunea cu un rol din versiunea off-Broadway făcută de David Cromer după piesa lui Thornton Wilder Our Town. De asemenea, el a mai apărut în piese precum Lady, The Metal Children, The Little Flower of East Orange, The Pillowman, Bug, Man from Nebraska, Mr. Kolpert, Killer Joe, The Idiot, Killer și Woyzeck.

Actorul de film, teatru și televiziune laureat cu Oscar Dabney Coleman (Commodore Louis Kaestner) e celebru pentru rolurile: șeful nesuferit din 9 to 5, regizorului pompos din Tootsie și iubitul lui Jane Fonda din On Golden Pond.
La cinema, Coleman a făcut unul din cele mai bune roluri ale sale la John Boorman în Where the Heart Is, în care joacă rolul unui patriarh new-yorkez care decide să-și învețe copii răzgâiați valoarea banului. De-a lungul anilor, el a apărut în filme precum WarGames, Cloak and Dagger, Dragnet, Meet the Applegates și The Beverly Hillbillies. Pe micul ecran a avut un rol recurent în That Girl, dar a putut fi văzut și în Buffalo Bill (o nominalizare la Globul de Aur și două la Emmy) și The 'Slap' Maxwell Story (premiul Globul de Aur și nominalizare Emmy).
Deși cele mai multe roluri ale sale din televiziune au fost comice, Coleman și-a dovedit talentul și-n cele dramatice. De exemplu, pe rolul din dramaticul film TV Sworn to Silence, în care a jucat cu Liam Neeson și Peter Coyote, a fost nominalizat la Globul de Aur și a primit un Emmy; după aceea, a fost nominalizat la Emmy pentru rolul din miniseria Baby M, unul din primele filme care vorbeau de mamele surogat; a fost nominalizat din nou la Emmy, de această dată pentru rolul episodic din Columbo, și la un premiu CableACE pentru rolul directorului canalului TV din filmul original HBO Murrow. Din 2001, vreme de 3 sezoane, a jucat în The Guardian, unde a fost tatăl îngrijorat al lui Simon Baker.
Pe lângă Imperiul din Atlantic City/Boardwalk Empire, Coleman poate fi văzut în Char·ac·ter, un documentar despre 6 regizori de film și prieteni.

Shea Whigam (Elias Thompson) a debutat pe scena teatrului new-yorkez ca fondator și director artistic al Grupului Rorshach, dar a devenit faimos și în film și televiziune, începând de la excelentul său debut la Joel Schumacher în Tigerland, unde a jucat alături de Colin Farrell.
Au urmat multe alte roluri: la David Gordon Green în All the Real Girls, Out of this World, regizat de Saamoto Junji, filmul TV Faith of our Fathers, Bad Company (regizat tot de Joel Schumacher), Man of the House, cu Tommy Lee Jones, Lords of Dogtown, regizat de Catherine Hardwicke, First Snow, cu Guy Pearce și succesul de la Sundance nominalizat la Independent Spirit Wristcutters, cu Patrick Fugit. Recent, el a apărut în Splinter, Pride & Glory, regizat de Gavin O'Connor, Fast & Furious, remake-ul lui Werner Herzog la Bad Lieutenant cu Nicolas Cage, la Robert Rodriguez în Machete, alături de Robert De Niro și în filmele independente Barry Munday, Spooner, Radio Free Albemuth, The Killing Room și South of Heaven.
Curând va putea fi văzut în The Conspirator, regizat de Robert Redford.

Anthony Laciura (Eddie Kessler) e celebru pentru cariera sa de tenor – peste 800 de spectacole la Metropolitan Opera și colaborări cu Operele din Geneva, Amsterdam, Montreal, Mexico City iș Tokyo. Născut și educat în New Orleans, Laciura a debutat la 12 ani în rolul unui vânzător de ziare din Louise și, după ce și-a făcut studiile muzicale la Loyola și Tulane, a lucrat la New Orleans Opera apărând în Madama Butterfly, Die Zauberflote, Andrea Chenier și Le Nozze di Figaro.
Laciura cochetează acum cu regia și a pus deja în scenă Otello și Dido and Aeneas.

După rolul făcut alături de Brad Pitt în Snatch, englezul Stephen Graham (Al Capone) a debutat în America cu un rol în miniseria HBO Band of Brothers și unul în filmul lui Martin Scorsese Gangs of New York. Anul trecut a fost Baby Face Nelson în Public Enemies, unde a jucat cu Johnny Depp și Christian Bale.
Graham a fost lăudat pentru rolul rasistului psihopat Combo din filmul lui Shane Meadows în This Is England – rol pe care-l va relua în continuarea aflată în pre-producție. Și-a pus perucă roșcată pentru a-i da viață lui Billy Bremner în The Damned United și mai poate fi văzut alături de Nicolas Cage și Ron Perlman în Season of the Witch. Vara viitoare va juca cu Johnny Depp și Penelope Cruz în Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides.
Pe lângă film și televiziune, Stephen a apărut în videoclipul făcut de trupa Arctic Monkeys pentru When the Sun Goes Down, și în scurtmetrajul Scummy Man. El a apărut și în videoclipul Fluorescent Adolescent, al celor de la Arctic Monkeys și în cel al lui Deadmau și Kaskade, I Remember.

Aleksa Palladino (Angela), născută la New York, și-a început cariera la 14 ani cu un rol alături de Scarlett Johansson în succesul independent Manny & Lo. De atunci, a putut fi văzută în filme precum The Adventures of Sebastian Cole, Storytelling al lui Todd Solondz și-n Find Me Guilty și Before the Devil Knows You're Dead ale lui Sidney Lumet. Aleksa compune muzică și, împreună cu soțul ei, Devon Church, cântă în trupa Exitmusic. Locuiește în Brooklyn.

În 2010, Michael Stuhlbarg (Arnold Rothstein) a fost nominalizat la Globul de Aur pentru rolul său din filmul fraților Coen A Serious Man, nominalizat la Oscar și lansat la Festivalul de Film de la Toronto. Pentru rol, Stuhlbarg a mai fost nominalizat de asociațiile criticilor de film de la Chicago și Londra și a primit, alături de întreaga distribuție, premiul Robert Altman la Gala Independent Sprit.
El a mai apărut la Ridley Scott în Body of Lies, alături de Leonardo DiCaprio, la Boaz Yakin în A Price Above Rubies, la Antonio Campos în Afterschool, arătat la festivalurile de la New York și Cannes, la Sophie Barthes în Cold Souls, cu Paul Giamatti și David Strathairn și în omagiul adus de Martin Scorsese lui Alfred Hitchcock, The Key to Reserva. De asemenea, a apărut în seriale precum Damages și Ugly Betty.
În 2005, Stuhlbarg a fost nominalizat la Tony și Drama Desk pentru rolul din piesa lui Martin McDonagh The Pillowman, pusă în scenă de John Crowley. A primit premiile New Dramatists Charles Bowden și Elliot Norton Boston Theatre pentru Long Day's Journey into Night.
Tot pe Broadway, Stulhbarg a mai jucat în Saint Joan, Three Men on a Horse, Timon of Athens, The Government Inspector, Taking Sides, pus în scenă de David Jones, Cabaret pus în scenă de Sam Mendes, piesa lui Tom Stoppard The Invention of Love, pusă în scenă de Jack O'Brien, Twelfth Night și Richard II de Shakespeare, versiunea lui Oskar Eustis la Hamlet, pentru care a primit premiul Drama League, versiunea lui David Warren la The Voysey Inheritance, pentru care a primit premiile Obie și Callaway și o nominalizare la premiul Lucille Lortel, Cymbeline, Old Wicked Songs, pentru care a primit premiul Drama League, Measure for Pleasure, pentru care a fost nominalizat la premiul Lucille Lortel și The Grey Zone. Când dramaturgul Tim Blake Nelson a adaptat și a regizat versiunea cinematografică a lui The Grey Zone, Stuhlbarg a jucat alt rol decât cel făcut pe scenă.
Stuhlbarg a studiat la Juilliard, UCLA, Conservatorul din Vilnius, Academia de Artă din Baliol, colegiul din Oxford și cu Marcel Marceau, pentru care a avut o bursă completă.

Vincent Piazza ("Lucky" Luciano) a debutat în filmul "Stephanie Daley", care a luat premiul de scenariu Waldo Salt și-a fost selecționat în competiția Sundance 2006. El a mai apărut în Rocket Science, care a primit premiul de regie (acordat lui Jeffery Blitz) la Sundance 2007. În 2008, Vincent a apărut în Assassination of a High School President (alături de Bruce Willis) și în drama lui Daniel Schechter Goodbye Baby. Recent a terminat filmările pentru Polish Bar.
Pe micul ecran, Piazza a fost Hernan O'Brien în sezonul 6 din The Sopranos și Tony în sezonul 4 din Rescue Me. A avut un rol episodic în Law & Order și-a jucat în episodul pilot NBC Blue Blood, regizat de Brett Ratner.
Vincent a fost jucător de hockey, dar s-a retras din activitatea sportivă din pricina unei accidentări la umăr. Locuiește la New York, unde s-a născut.

A fost un an bun pentru Paz de la Huerta (Lucy Danziger). Pe lângă rolul din Imperiul din Atlantic City/Boardwalk Empire, joacă în Enter the Void, al lui Gaspar Noe arătat la Cannes, Toronto și the Sundance și în The Limits of Control, Jim Jarmusch alături de Tilda Swinton, Bill Murray și Gael García Bernal, într-un rol scris special pentru ea.
În 2007, Paz a jucat în ecranizarea făcută de Clark Gregg după romanul lui Chuck Palahniuk Choke unde a fost Nico, o pușcăriașă dependentă de sex și în The Guitar, în regia lui Amy Redford, alături de Saffron Burrows. Ambele filme au fost selecționate în 2008 la Sundance și Paz a fost numită de GenArt Una din cele noi 7 fețe din cinema alături de Olivia Thirlby și Jason Ritter.
Paz a debutat în film la Lasse Hallsrom în The Cider House Rules după ce regizorul a descoperit-o pe stradă. A apărut la Ethan Hawke în Chelsea Walls și, după o serie de filme independente, a jucat la Griffin Dunne în Fierce People, alături de Diane Lane și Donald Sutherland și-n Nail Polish, o comedia dramatică a cărei acțiune are loc în anii 80, în New Jersey.
Născută la New York, Paz e fiica unei activiste americane pentru drepturile femeilor și un fermier spaniol.

Faimosul actor de teatru Paul Sparks (Mickey Doyle) s-a născut în Oklahoma, a studiat ingineria chimică și a absolvit Universitatea din New York la secția Actorie - Filosofie.
Deși Imperiul din Atlantic City/Boardwalk Empire e primul său rol important în televiziune, Sparks e un faimos actor de teatru nominalizat de 4 ori la premiul Drama Desk și care a apărut pe Broadway în piesa Take Me Out. Prima nominalizare Drama Desk a venit în 2000 pentru rolul din Coyote on a Fence, dar a mai fost nominalizat și în 2004 pentru rolul Baylis din Blackbird, în 2005 pentru rolul din Orange Water Flower și-n 2007 pentru rolul din Essential Self-Defense. Rolul făcut în 2004 off-Broadway în Finer Noble Gases a fost numit drept "fascinant" de New York Times și a continuat să joace același personaj la festivalul de la Edinburgh, unde a câștigat premiul de interpretare.
A mai apărut în piese precum American Sligo, Pumpgirl, Lady și Dusk Rings a Bell, alături de Kate Walsh. Pe Broadway, a putut fi văzut alături de Mary Louise Parker în Hedda Gabler.
Pe micul ecran, a jucat în seriale precum Law & Order, Brotherhood și Trinity. A apărut în filmele Edge of Darkness, Synecdoche, New York, The Missing Person și Please Give, al lui Nicole Holofcener. Curând va putea fi văzut în miniseria HBO Mildred Pierce.
Sparks locuiește la New York cu actrița Annie Parisse.

Considerat de USA Today unul din "Cele mai bune 10 motive pentru a te uita la televizor", Michael Kenneth Williams (Chalky White) l-a jucat pe legendarul Omar Little (personajul TV favorit al lui Barack Obama) în toate cele 5 sezoane din serialul HBO The Wire. Adorat de fani, Michael a fost nominalizat de două ori la premiul NAACP Image pentru rol secundar.
Pe lângă rolul din Imperiul din Atlantic City/Boardwalk Empire, Michael a apărut de mai multe ori în serialul NBC The Philanthropist, dar a avut roluri recurente și în Law & Order, Law & Order: SVU, Six Degrees, The Sopranos, CSI, Boston Legal și The Kill Point, alături de John Leguizamo și Donny Wahlberg.
Născut în Brooklyn, Williams și-a început cariera ca dansator stradal și coregraf, apărând în peste 50 de videoclipuri și turnee naționale. A atras atenția fotografilor David LaChapelle și Steven Klein, care i-au inițiat cariera de manechin, fapt ce l-a făcut să fie ales de Tupac Shakur pentru a-l interpreta pe fratele său în filmul din 1996, Bullet, și i-a adus un rol în filmul lui Martin Scorsese Bring Out the Dead. De la început, Michael a fost pasionat de teatru și a lucrat cu compania La'Mama din New York, apărând într-o serie de producții ale prestigiosului National Black Theater.
Regizorul J.J. Abrams, fanul lui Mission Impossible: III și The Wire, i-a creat un rol special în "Alias", și același lucru l-a făcut Edward Norton pentru filmul "The Hulk". În plus, Michael a apărut în I Think I Love My Wife, regizat dy Chris Rock și-n Miracle at St. Anna, regizat de Spike Lee. De asemenea, el a jucat rolul unui detectiv de treabă din debutul regizoral al lui Ben Affleck Gone Baby Gone și a apărut alături de Viggo Mortensen și Charlize Theron în adaptarea de cinema făcută după romanul lui Cormac McCarthy The Road și-n Brooklyn's Finest, alături de Don Cheadle, Richard Gere și Ethan Hawke.
Cele mai recente filme ale sale sunt Life During Wartime al lui Todd Solondz, Wonderful World, în care joacă alături de Sanaa Lathan și Matthew Broderick și noul film al lui Michael Cuesta (L.I.E.), TellTale.

Născută în Connecticut, Gretchen Mol (Gillian) a apărut atât în filme cât și pe scena teatrului. A debutat în Godspell și 110 in the Shade și a trecut la muzică și dans cu rolul Roxie Hart din Chicago, versiunea Broadway 2004. Cariera cinematografică a început-o în 1996 cu un rol la Spike Lee în Girl 6, urmat de Rounders, cu Matt Damon, Celebrity și Sweet and Lowdown, ambele regizate de Woody Allen. A fost nominalizată la premiul breslei actorilor pentru întreaga distribuție din 3:10 to Yuma și la premiul Satellite pentru rolul Bettie Page din filmul HBO The Notorious Bettie Page. Pe micul ecran, Mol a apărut în serialul lui David E. Kelley Girl Club și în serialul SF Life on Mars.

Despre personaje
jinglebells