Articole Boardwalk Empire

(2010)

Imperiul din Atlantic City

Despre personaje

NUCKY THOMPSON (Steve Buscemi)

Deopotrivă politician corupt și gangster (deopotrivă confortabil în ambele roluri), Nucky Thompson e în locul potrivit la momentul potrivit pentru a profita de ocaziile oferite de începerea Prohibiției. Șiretul și șarmantul Trezorier al Atlantic City-ului e iubit de oamenii săi - extrem de prietenos și traficant avid, el reușește să țină sub control activitățile ilegale din "Locul de joacă al Lumii".

Margaret Schroeder (Kelly Macdonald)

Imigranta irlandeză căsătorită cu Hans Schroeder e membră a Ligii Feminine a Moderației - opțiune influențată, în parte, de comportamentul soțului ei alcoolic. Frumoasă, inteligentă și cu instinct de supraviețuire, Margaret poate să înfrunte bărbați puternici, calitate ce a ajutat-o de multe ori, dată fiind complicata ei situație domestică.

James "Jimmy" Darmody (Michael Pitt)

Fost student la Princeton, veteran al Marelui Război și fost protejat al lui Nucky, Jimmy a revenit schimbat în Atlantic City - e gata să profite de ocazii și, dacă acestea nu există, e cât se poate de dispus să și le creeze singur.

Agentul Nelson Van Alden (Michael Shannon)

Agentul Prohibiției pe lângă Departmentul Veniturilor Domestice își face treaba cu zelul unui om aflat în misiune. Pe măsură ce investigația în lumea lui Nucky e tot mai profundă, la fel e și fascinația sa față de Margaret Schroeder.

Comandorul Louis Kaestner (Dabney Coleman)

Mentorul lui Nucky a controlat Atlantic City-ul înainte de a preda puterea, dar succesiunea l-a costat mult, el fiind acum mai degrabă supărat decât mândru.

Șeriful Elias "Eli" Thompson (Shea Whigham)

Șeriful din Atlantic City e, deloc întâmplător, fratele mai mic al lui Nucky. Deși împreună conduc eficient coruptul oraș, între ei arde mocnit o aprigă rivalitate frățească.

Eddie Kessler (Anthony Laciura)

Stresatul "om de vineri" al lui Nucky e la dispoziția acestuia 24 de ore din 24. Imigrant german, Kessler e gata să obțină tot ceea ce vrea Nucky, fie o mașină, alcool sau ceva mai rău.

Al Capone (Stephen Graham)

Proaspăt sosit la Chicago, tânărul Al Capone învață meserie de la mafiotul Johnny Torrio. Grăbit și impulsiv, Capone profită rapid de miile de avantaje oferite de Prohibiție.

Angela DARMODY (Aleksa Palladino)

Soția lui Jimmy Darmody a rămas însărcinată înainte ca Jimmy să plece la război și, vreme de 3 ani, l-a crescut singură pe fiul lor, Tommy. Din pricina întoarcerii neașteptate a lui Jimmy, ea trebuie să renunțe la visul ei de a deveni pictoriță.

Arnold Rothstein (Michael Stuhlbarg)

Având sediul la New York, Arnold "The Big Bankroll" Rothstein este cel mai mare gangster din țară. Gânditor strategic și pasionat de jocurile de noroc, omul care a decis soarta campionatului mondial din 1919 nu pariază niciodată dacă nu e convins că va câștiga.

"Lucky" Luciano (Vincent Piazza)

Șiret și nemilos, tânărul Luciano e suficient de isteț cât să se alieze cu Arnold Rothstein, dar tinerețea, pasiunea și ambiția sa fac adeseori o combinație periculoasă, atât în viața personală cât și în cea "profesională".

Chalky White (Michael Kenneth Williams)

Primar de drept al comunității afro-americane din Atlantic City și fost boxer, Chalky White conduce una dintre principalele operațiuni cu trafic de alcool ale lui Nucky, situație ce îngreunează o relație personală deja complicată.

Gillian (Gretchen Mol)

Dansatoare la Beaux Arts și mamă singură, Gillian are o lungă și complicată istorie cu Nucky, care a acceptat să aibă grijă de fiul ei.

Lucy Danziger (Paz de la Huerta)

Iubita lui Nucky e o fostă dansatoare Ziegfeld Follies care a renunțat la carieră pentru a se bucura de lucrurile frumoase pe care i le poate oferi Nucky. Temperamentală și plină de viață, e foarte greu de ținut în frâu - chiar și de un om atât de puternic precum Nucky.

Mickey Doyle (Paul Sparks)

Gangster local și principal rival al lui Chalky White; ambiția prost înțeleasă a lui Doyle și lipsa sa de gândire strategică îl fac să devină inamicul lui Nucky.

Sinopsis Despre actori
jinglebells