Articole American Reunion

(2012)

Plăcintă Americană. Din nou pe felie

Castingul

Pentru că întreaga distribuție originală a vrut să se întoarcă, nu a fost greu ca filmul să prindă contur. Hurwitz spune: “A fost extraordinar să vedem că toată lumea s-a întors cu dorința de a da totul. Le pasă de personajele lor și au venit cu multe idei. Noi am scris și ca fani, și ca cineaști. Dar personajele au prins contur discutînd cu actorii.”

Jason Biggs se întoarce la rolul veșnicului excitat Jim, care acum a avut și atribuții de producător executiv: “Ca actor am mers mai departe ca oricînd”, spune Biggs. “Am avut să mergem pe drumuri pe care nu mulți actori de comedie o pot lua. De aceea am putut să evităm să fim superficiali. Publicul ne-a apreciat pentru că am dat totul din noi, le-am arătat totul, și nu numai emoțional. ”

Alyson Hannigan se întoarce la rolul lui Michelle, acum mamă a unui băiețel. E măritată cu Jim și se luptă să-și păstreze dorința sexuală în cuplu. Cei 13 ani care au trecut de la primul American Pie au fost fructuoși pentru actriță, care a devenit una din cele mai cunoscute vedete în special datorită imensului succes al serialului How I Met Your Mother. Schlossberg spune: “Ne place enorm de ea în serial, dar și în filmele în care am văzut-o. Are un extraordinar simț al ritmului și o inimă de aur. Doar cu o privire exprimă multe în fața camerelor de filmat.” Hannigan spune despre personajul ei: “Evident, Michelle s-a maturizat și mă întrebam cum avea să arate personalitatea ei excentrică la maturitate. Din fericire, Jon și Hayden au făcut o treabă grozavă. Michelle e mai în vîrstă, dar e excentrică fără să pară că a rămas la nivelul anilor de liceu.”

Seann William Scott se întoarce la personajul-simbol al unei epoci și al unei culturi, Stifler, dar avansează și la rolul de producător executiv. Schlossberg spune: “Seann e un om atît de plăcut și totuși se transformă în Stifler, care te poate face să rîzi cu mare ușurință. Chipul lui e ca o armă comică: știe să-și folosească ochii, zîmbetul, și are instincte bune pentru comedie. Această combinați îi dă acea energie care a lăsat amprenta asupra personajului său.” Actorul spune, la rîndul său, că reîntîlnirea cu prieteni de-o viață i-a readus în minte o mulțime de amintiri. Cînd a primit rolul din primul American Pie, Scott trăia de trei ani la Los Angeles, dînd audiții și lucrînd la Home Depot: “”Personajul nu era absolut deloc un individ plăcut. Apărea în trei scene în care era un nesimțit. Am avut ezitări dacă să accept rolul, dar mi-am dat seama că n-am nici o problemă dacă accept acest risc. ” Scott mai spune că și-a construit personajul pornind de la cinci foști colegi de-ai săi de școală. A mai adăugat niște improvizație, și astfel s-a născut Stifler, dar recunoaște că acum, rolul e mult mai amuzant: “Am un alt fel de simț al umorului, sînt mai bătrîn și mai ciudat. E fantastic să joci rolul unui tip de 30 și ceva de ani care poate face lucruri la care alții de vîrsta lui de-abia visează. Stifler e omul care nu s-a schimbat el, ci lumea din jurul lui s-a schimbat. El trăiește în continuare în lumea anilor de liceu.”

Chris Klein e din nou Oz, un prezentator de știri sportive și vedetă într-un show de dans. Hurwitz spune: “Chris s-a pregătit cîteva luni de zile pentru scenele de dans. Acelea erau unele din zilele noastre favorite în care aveam public și Chris dansa – ne-am simțit de parcă eram la Dansez pentru tine.”
Klein spune: “Ce am învățat despre hip-hop e că e muncă grea. Nu e ceva de care să te apuci brusc la 30 și ceva de ani.”

Coregraful STEPHEN JONES este cel care a lucrat cu Klein timp e o lună: „E un tip înalt, și, de obicei, dansatorii sînt destul de mici de statură. Chris e mai sportiv de felul lui, dar, odată ce s-a relaxat, totul a mers ușor.”

Mena Suvari își reia rolul, Heather: “Heather s-a concentrat pe cariera ei; lucrează acum în domeniul medical și are un iubit doctor. Relația ei cu Oz s-a stricat pentru că acesta a plecat în California pentru a profita de șansa de a lucra în televiziune. Acum el e o vedetă TV de succes; la început, Heather își dorea să-și întemeieze o familie cu el, dar drumurile li s-au despărțit – amical, e adevărat, dar tot i-a frînt inima.”

O altă favorită a seriei e irezistibila Vicky, căreia îi dă viață din nou Tara Reid. “În primul film, Vicky era o fată simpatică, cu care se putea identifica orice fată care vedea filmul, pentru că ea e cea care amînă momentul primei întîlniri sexuale, fiindcă îl așteaptă pe băiatul care să-i spună că o iubește.”, spune Schlossberg. “Am vrut să fie cam la fel și acum, să-l aștepte pe cel care merită așteptarea.”

Reid spune: “A fost amuzant, pentru că o știu atît de bine pe Vicky. E ca atunci cînd ți pui din nou prima ta pereche de jeanși. Mulți se pot identifica cu ea. Acum am iar o poveste interesantă: Vicky trăiește la New York, e singură și preocupată de carieră. Cînd se duce la reuniunea liceului, vede mulți foști colegi care acum sînt căsătoriți și au copii. Ceasul biologic o face și pe ea să se întrebe dacă oare era mai bine dacă rămînea în oraș și se mărita. Fetele care au crescut cu acest film au această vîrstă acum. Vicky a trecut printr-un ciclu complet de viață și eu am crescut odată cu ea.”
Thomas Ian Nicholas e Kevin, fostul ei iubit. Acum e arhitect și își petrece timpul uitîndu-se la reality showuri împreună cu soția lui. Nicholas spune: “Acum sîntem și mai apropiați, fiindcă ne știm de atîta timp. Putem comunica printre rînduri, fără cuvinte.”

Eddie Kaye Thomas revine în rolul lui Finch: “În toate filmele pe care le-am făcut, a fost și Eddie.”, spune Schlossberg. “Asta pentru că ne-a plăcut în American Pie. În primul film, Eddie era cel mai tînăr, dar avea un soi de maturitate. Acum, maturizat, e mai sofisticat. “ Ca o ironie, Thomas a lipsit de la propria să ceremonie de absolvire a licreului, pentru că filma la American Pie. Actorul spune că lucrul cu regizorii a fost ca o relație de amiciție cu nișe fani ai seriei. Au încercat să fie relaxați, dar erau prea entuziasmați de proiect. Știau fiecare detaliu pe de rost. În plus, am fost plătit ca sa fac glume și să petrec timp cu prietenii mei. Am fost cei mai norocoși oameni din lume. N-ai cum să uiți experiența lucrului cu Jon și Hayden.”

E greu de crezut că au trecut 13 ani de cînd Finch a plătit-o cu200 de dolari pe cea mai bună prietenă a lui Vicky ca să răspîndească zvonul că e foarte viril, pentru a-i crește șansele de a se culca cu vreo fată. Discutînd despre întoarcea sa, Natasha Lyonne spune că a avut mari emoții, de parcă ar fi mers la o reuniune de școală adevărată: “E interesant ce se întîmplă cînd înaintezi în vîrstă; parcă toate anxietățile și furi îți dispar și ești cu adevărat bucuros să revezi oameni pe care îi cunoști.”

Shannon Elizabeth se întoarce la rolul Nadiei, studenta străină care, cu 13 ani în urmă, s-a trezit fără să știe lingă un Jim pe jumătate dezbrăcat, iar o filmare cu acesta acționînd prea…grăbit…ajunge pe internet. “Cred că Nadiei îi place sexul”, rîde actrița. “Îi e dor de Jim și și-ar dori să fie cu el, pentru că nu au reușit atunci – el nu era suficient de pregătit cînd ea era gata. Dacă voi face vreun film în care el divorțează de Michelle, sînt sigură că Nadia o să se bată pentru el.”

Nadia nu a fost singura care a avut un efect profund asupra lui Jim. Schlossberg și Hurwitz știau că în trecut tatăl lui Jim împărțea sfaturi în stînga și în dreapta; de data aceasta, s-a întors roata. E timpul ca Jim să-și sfătuiască tatăl pentru a-l face să iasă din nou la întîlniri. Eugene Levy, care e singurul din distribuție care a apărut în toate filmele din serie, spune: “Tatăl lui Jim are o latură sălbatică. Nu-ți dai seama de asta după cămășile demodate pe care le poartă, dar are ceva în adîncul sufletului său.”

Jason Biggs mărturisește că a fost extraordinar să se reîntîlnească cu unul din mentorii săi: “Ultimii opt ani au însemnat enorm pentru mine, am evoluat pe plan personal și profesional. Reîntîlnirea cu Eugene, eu adult fiind acum, a fost nemaipomenită. Am senzația că am “furat” multe de la el în cariera de comedie.”

Pentru Levy, timpul parcă nici n-ar fi trecut de la celebra scenă a “discuției din dormitor” pe care a avut-o cu Jim: “Am lucrat excelent cu el. Nu se temea să mă urmeze, dacă eu o luam într-o direcție. A fost ca și cum aș fi lucrat cu propriul meu fiu.”Lui Levy i-a plăcut în special scena în care se îmbată, la petrecerea organizată de Stifler: “Sînt beat, sînt și drogat. În loc să mă uit la tineri cum se distrează, mă distram chiar eu!”

Pe lîngă vechii favoriți din distribuția originală, în noul film apar și personaje noi, pe care Schlossberg și Hurwitz i-au ales pentru că nu era realist ca cei care erau împreună în primul film, să fi rămas tot împeună și 13 ani mai tîrziu. Jay Harrington este rivalul lui Oz, chirurgul care e iubitul lui Heather, iar iubita lui Oz este manechina oportunistă Mia, interpretată de Katrina Bowden. Ali Cobrin este Kara, care se ține de capul frustratului Jim, fata vecinilor, pe care el o știa de mică, iar care acum urmează să împlinească 18 ani.

Despre producție
jinglebells