30 de ani și 15 minute

(2020)

30 de ani și 15 minute

Poster 30 de ani și 15 minute Poster 30 de ani și 15 minute

Sinopsis 30 de ani și 15 minute

Mai mult
30 de ani și 15 minute

La 30 de ani de la căderea regimului comunist, România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește kilometrii de autostradă, dar pe locul întâi la numărul de morți în accidente rutiere. Antreprenorul Ștefan Mandachi construiește 1 metru de autostradă pe terenul lui pentru a atrage atenția autorităților care, în ciuda multiplelor promisiuni, nu au reușit în toți acești ani să construiască o autostradă în toată regiunea Moldovei.
Ștefan Mandachi cheamă românii din țară și din diaspora la o…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Ștefan Mandachi Ștefan Mandachi el însuși Florin Călinescu Florin Călinescu el însuși Petre Roman Petre Roman el însuși
Radu Moraru Radu Moraru el însuși Robert Turcescu Robert Turcescu el însuși Adrian Năstase Adrian Năstase el însuși
Ion Lungu Ion Lungu el însuși Moise Guran Moise Guran el însuși Dan Barna Dan Barna el însuși
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • 30 Years and 15 Minutes

Produs de

Mandachi Films

Distribuit in Romania de

Follow Art Distribution

Țara

Romania

Box office 30 de ani și 15 minute

Weekend premieră (28.09.2020)
  • Loc 8
  • Spectatori 2.413
  • Încasări (RON) 38.262,00
Total
  • Spectatori 6.235
  • Încasări (RON) 109.210,00
  • Încasări (USD) 26.564,92

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
lavvw pe 07 Septembrie 2020 20:53
Buna initiativa cu acest film. Scoate la iveala sistemul bolnav in care traim, o mare porblema a acestei tari -de drumuri. Stefan chiar e un om curajos si a demonstrat multe. Din pacate in tara asta nu merg multe lucruri din cauza incomeptentei si a lacomiei astora de ne-au condus in ultimii 30 de ani.
4 0
licap pe 04 Septembrie 2020 11:21
must see!
Ar fi bine sa vă faceți timp să vedeți acest documentar. Intr-o oră si 30 minute descoperiti povesti dureroase față în față cu declaratiile politicienilor.Concluzia o trageti singuri la final.
4 0
dosia pe 21 decembrie 2020 13:02
unde se poate vedea filmul?
Violeta1233 pe 16 noiembrie 2021 23:25
Acum si pe Netflix.
user-5ffb34956d116 pe 10 Ianuarie 2021 19:15
Un documentar la care am avut un parte de emoții mixte. Trist si fericit in același timp.
Trist, deoarece oameni nevinovați își pierd viața in fiecare zi din cauza incompetentei guvernamentale in România care nu fac nimic in a diminuat impactului devastatoare pe care lipsa autostrăzilor din România o au asupra noastră, a oamenilor de zi cu zi!
Fericit, pentru ca văd oameni ca Ștefan, care vor si au puterea de a schimba un sistem corupt cu riscul de pierde mai mult de cât câștiga, cu riscul de a fi atacat de asa zișii parlamentari care ar trebui sa fie de partea noastră a oamenilor, si ma bucur sa văd ca oameni ca Ștefan, sunt mai mulți in fiecare zi.
Un documentar manifest, care m-a trezit dintr-o oarecare ignoranta pe care am avut-o in ceea ce privește România, poate din aceeași cauza din care acest manifest a fost creat.
Mulțumesc Ștefan !!!

1 0
MariusCiprian87 pe 13 August 2022 18:24
Un film-documentar care mi-a stârnit multă emotie, ură, furie, motivație și un strop de speranță, poate ca și șofer înțeleg altfel acest film manifest, m-au incercat la imaginații probabile, la scene de groază, la drame și tragedii ce nu pot fii explicate în cuvinte...am amplificat înzecit RESPECTUL față de acest moldovean autentic, cu un nume măreț, ȘTEFAN, ȘTEFAN MANDACHI, unul dintre noi, unul caruia i-a ajuns până peste cap, mizeria și corupția din țara asta...condusă de haite de hiene, de birouri pline cu șerpi...de organizații ce nu au treabă cu o politică modernă și cinstită...să sperăm atât pentru noi, cât sipentru generațiile urmatoare că acest film manifest nu va rămâne fără urmări, fără fapte...masurate în sute de kilometri !!!
0 0
Smrs pe 18 Noiembrie 2021 00:43
Tulburător
Un film fără valoare cinematografică dar un documentar de la un capăt la altul, făcut dintr-o compilație de interviuri directe cu cei mai importanți oameni politici, atât din perioadele când erau la putere cât și la ani după, compilații ale unor accidente dintre cele mai grave, printre care și-au găsit într-un mod foarte inspirat locul și secvențe din viața personală a lui Mandachi filmate încă de când era foarte mic, dar gradual. Un documentar-manifest, deoarece încă se mai poate schimba ceva, un îndemn la „acum ori niciodată”, un film cu mult peste Colectiv, ce ar merita oricând să candideze la Oscar. La final, e ireal cum nici astăzi nu s-a întâmplat nimic, pentru că nu le mai e frică de noi..
0 0
Violeta1233 pe 16 Noiembrie 2021 23:24
Este un film excepțional. Este foarte trist că unii oameni au fost nevoiți să-și piardă viața din cauza lipsei infrastructurii rutiere din țara noastră. Și mai trist este că nimeni nu își asumă vina și nimeni nu face nimic.
0 0
user-600383a86b731 pe 17 Ianuarie 2021 02:37
Probabil zi de zi sau minut de minut o tragedie are loc ! Iar noi ca oamenii ne vedem neputinciosi ! Dar acest documentar a reusit sa cuprinda o realitate trista si in acelasi timp a ilustrat sentimente si lucruri care probabil multi dintre noi le au trait sau multi multumesc la Dumnezeu ca nu au trait sau nu au vazut ! Recomand spre a fi vizualizat ! Si sper ca acesta sa fie un declansator pentru toti cei care se ocupa de conducerea acestei tari! Si sa se inceapa a se vedea si ceva faptic dupa atatea vorbe !
0 0
user-5ffb193f974ee pe 10 Ianuarie 2021 17:16
Ar trebui facut serial si dat zilnic cazuri similare la tv , probabil dupa o vreme o sa ne schimbam si noi caracterele asupra riscurilor cand conduci dar si o sa ne gandim de 10 ori mai mult la politicienii nostri dragi care ne ajuta sa fim in aceasta situatie , Fac o comparatie nebuna cu ceea ce cred eu despre Stefan : Stiti in Ironman cand baiatu ala cu biciurile alea de curent il raneste pe Ironman ? El a vrut doar sa demostreze ca nu e invincibil si poate fi si el distrus , Aceeasi chestie aici Stefan ia Ranit arătând un crud adevar si lumea vede si curand sper ca o sa fie mai multi sa i răcească, cuvintele is putere
0 0
MirceaaM pe 10 Ianuarie 2021 13:37
Fără cuvinte! Un amalgam de emoții care pe mine în final m-a lasat fără cuvinte și m-a invitat să meditez și să reflectez mult la situația deloc fericită a României.
Este cel mai bun film documentar românesc pe care l-am văzut. O dramă contemporană care ar trebui să fie istorie, azi in 2021!
S-au întâmplat și se întâmplă în continuare atât de multe tragedii. Tragedii ce ar putea fi evitate cu o condiție: ca cei care se presupune că ar trebui să aibă grijă de noi să își facă treaba!
Celelalte aspecte ale documentarului: interviuri, efecte, povești etc. sparg bariera ecranului și te fac parte din film, pentru ca din păcate aceasta este o dramă atât de reală pentru toți românii.
Recomand cu încredere

0 0
Daemia pe 03 Octombrie 2020 21:09
Vazut la SFR Iasi.Extraordinar film documentar cum alti iluștri regizori de film nu cred ca ar fi reușit sa facă, având în vedere majoritatea filmelor slabe românești. Un film atât de bine gandit care te conduce de la emoții, lacrimi, teama si empatie la frustrare si manie ca esti prostit si trădat de pe fata. Recomand cu drag, de vazut si de revăzut...
0 0
user-60115f80c56ac pe 27 Ianuarie 2021 14:42
Nu inteleg cum ati putut manca gogoasa asta. Sa dai 15 lei pt a vedea un filmulet. E doar o afacere de succes a lui mandachi.
0 5
Violeta1233 pe 16 noiembrie 2021 23:31
Afacere sau nu... Stefan Mandachi a fost singurul care a reusit sa expuna intr-un film toate probelemele in legatura cu infrastructura rutiera si interesele politice ce se afla la mijloc. Trebuie sa fii orb sa nu vezi si sa ai o problema daca nu constientiezi ca tara noastra chiar are acest handicap, ca mii de oameni mor anual din cauza ignorantei.

Spune-ţi părerea despre 30 de ani și 15 minute

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
jinglebells