Will Smith, la un an de la palma dată lui Chris Rock

de Ştefan Dobroiu în 14 Mar 2023
Are vreo şansă actorul să-şi relanseze cariera?

Pe 27 martie 2022, Will Smith era protagonistul unui şocant gest de violenţă pe scena celei de-a 94-a gale a premiilor Oscar. De atunci s-a scurs aproape un an, a avut loc o nouă gală Oscar şi palma dată lui Chris Rock a fost subiectul mai multor glume şi înţepături ale prezentatorului galei, Jimmy Kimmel. De asemenea, Will Smith, care a câştigat Oscarul pentru Cel mai bun actor anul trecut pentru King Richard şi ar fi trebuit să înmâneze Oscarul actriţei premiate anul acesta, a fost înlocuit cu Halle Berry.

Un lucru e sigur în ce priveşte consecinţele palmei: lumea nu o va uita niciodată. Ne aşteptăm ca la multe, multe din galele Oscar următoare agresiunea să fie menţionată. Iată mai jos câteva menţiuni de la gala de anul acesta, toate făcute de Kimmel. "Cinci actori irlandezi sunt nominalizaţi anul acesta, ceea ce înseamnă că şansele să iasă cu bătaie sunt considerabile", a început Kimmel. "Vrem să vă distraţi, să vă simţiţi în siguranţă şi, cel mai important, vrem ca eu să mă simt în siguranţă", a revenit prezentatorul la gluma preferată a serii. Apoi: "Dacă cineva din această sală comite un act de violenţă va câştiga Oscarul pentru Cel mai bun actor şi i se va permite să ţină un discurs de 19 minute". Apoi: "Dacă vă supără vreo glumă şi vă hotărâţi să gettin' jiggy with it (n.r. - titlul unui cântec al lui Will Smith, o expresie care înseamnă "a se dezlănţui"), nu vă va fi uşor". Repetăm, a fost gluma favorită a serii pe seama actorului care a fost dat afară din Academia Americană de Film şi i s-a interzis să mai participe la gala Oscar timp de un deceniu.

Înainte de gală, o avalanşă de glume încă şi mai caustice a venit şi din direcţia lui Chris Rock, care a discutat public incidentul în cadrul show-ului său Selective Outrage ce a avut premiera live pe Netflix pe 4 martie şi poate fi văzut şi în România. De-a lungul a şapte minute Rock a vorbit liber despre incidentul ce a monopolizat discuţiile pe reţelele de socializare zile în şir după gala Oscar. Aici poţi citi mai multe despre remarcele lui Chris Rock la adresa lui Will Smith din timpul show-ului Selective Outrage.

La câteva luni după incident, un sondaj de opinie a arătat negru pe alb că Will Smith a avut o coborâre drastică în popularitate. Surprinzător, de o cădere încă şi mai drastică a avut parte soţia lui, Jada Pinkett Smith, cea vizată de discutabila glumă a lui Chris Rock imediat pedepsită de Smith. Detalii despre acest sondaj, aici.

Consecinţele au fost că Hollywood-ul s-a delimitat imediat de Will Smith. Premiera noului său film, Emancipation, o producţie Apple despre un sclav care decide să fugă de pe plantaţia proprietarilor săi după ce este biciuit în repetate rânduri, a fost repede amânată. Deşi era deja terminat în martie 2022, filmul s-a lansat abia în decembrie şi, în ciuda subiectului mai mult decât ofertant, a avut o primire rece din partea criticii şi a fost complet ignorat la ediţia de anul acesta a Oscarurilor. Poate că Emancipation nu este cel mai bun film din 2022, dar receptarea sa dezamăgitoare cu siguranţă are legătură şi cu palma de la Oscar.

După ce a trebuit să îşi pună cariera pe stop timp de un an, Will Smith pare acum pregătit să revină în atenţie. Actorul se află în preproducţie cu Bad Boys 4, continuarea francizei care i-a oferit primul superhit al carierei în 1995, iar Netflix a anunţat recent că a dat din nou undă verde lui Fast and Loose, un costisitor film de acţiune care fusese pus pe linie moartă după incidentul de la Oscar 2022. Rămâne de văzut cum va reacţiona publicul la această încercare de relansare a carierei actorului.

Exploreaza subiecte similare:

Will Smith, Jada Pinkett Smith, Chris Rock, Jimmy Kimmel, Halle Berry, Emancipation

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells