Chris Rock dă de pământ cu Will Smith! Comedianul se ia şi de Meghan Markle

de Ştefan Dobroiu în 7 Mar 2023
Într-un show transmis live pe Netflix, Rock vorbeşte prima dată de palma primită de la Will Smith

Cuvintele pot ustura la fel de tare ca o palmă, iar asta o dovedeşte Chris Rock în noul său show, Selective Outrage/Indignare selectivă, lansat în weekend şi disponibil pe Netflix şi în România. Este prima oară când Rock îşi dezvăluie direct sentimentele despre palma primită de la Will Smith pe scena galei Oscar de anul trecut, moment ce a devenit unul dintre cele mai discutate în întreaga istorie a televiziunii globale.

"Ştiţi toţi ce mi s-a întâmplat, am fost pălmuit de Suge Smith. Toată lumea ştie, toată lumea ştie, fir-ar. Am fost pălmuit acum aproape un an şi încă sunt întrebat dacă a durut. ÎNCĂ doare. Şi încă îmi sună Summertime în cap". Pentru context, schimbarea numelui lui Smith s-ar putea referi la Suge Knight, un fost patron de casă de discuri condamnat la 28 de ani de închisoare după ce şi-a ucis un colaborator călcându-l cu maşina. Un nume proeminent al hip-hop-ului anilor '90, Knight a promovat nume mari ale genului precum Tupac Shakur, Dr. Dre şi Snoop Dogg, rezolvându-şi adesea disputele personale cu pumnii. Tot pentru context, Summertime (1991) este unul din hiturile muzicale ale lui Will Smith.

"Will Smith este considerabil mai mare ca mine. Nu avem aceeaşi înălţime. Will Smith face filme în care apare la bustul gol. Pe mine n-o să mă vedeţi niciodată la bustul gol într-un film. Will Smith l-a jucat pe Muhammad Ali. Crede cineva că am dat şi eu probă pentru acel film?", a mai spus Rock. Comedianul face referiri şi un moment dificil din relaţia lui Will Smith cu soţia sa, Jada Pinkett Smith. În timpul unei perioade când cei doi soţi erau separaţi, Pinkett Smith a avut o relaţie cu un bărbat mult mai tânăr.

Conform Variety, Chris Rock spune în show-ul său că problemele sale cu cuplul Smith nu au început pe scena galei Oscar de anul trecut, ci la gala din 2016, când Jada Pinkett Smith a militat pentru o boicotare a Oscarurilor din cauza lipsei de diversitate a nominalizaţilor. "[Jada Pinkett Smith] a spus că ar trebui să renunţ [la rolul de prezentator al galei] pentru că Will nu a fost nominalizat pentru Concussion. Ce naiba? Şi apoi evident că am făcut glume pe tema asta. Cui îi pasă? Ea a început şi eu am pus punct. Nimeni nu s-a luat de nenorocita ("bitch" în original) asta. Ea a început balamucul. Nimeni nu avea nimic cu ea."

Chris Rock a mai spus că o să se uite la Emancipation doar ca să vadă cum "şi-o ia" Will Smith. Emancipation este un film Apple lansat la sfârşitul lui 2022 în care actorul interpretează un sclav care decide să fugă de pe plantaţia proprietarului său după ce acesta îl biciuieşte în repetate rânduri. Filmul a fost mult timp amânat în urma agresiunii lui Smith de la Oscar 2022 şi, deşi la anunţarea proiectului acesta părea croit pentru a câştiga Oscaruri, la premieră cronicile au fost modeste şi Emancipation nu a primit nici măcar o nominalizare la Oscar 2023.

Dar probabil cea mai relevantă parte a show-ului este cea în care Rock explică de ce a ales numele Selective Outrage (indignare selectivă) pentru revenirea pe scenă. "Cineva face ceva şi este cancelat. Altcineva face acelaşi lucru şi... nimic. Ştiţi la ce mă refer... oamenii ăia care ascultă Michael Jackson, dar refuză să asculte R. Kelly. Acelaşi abuz, doar că unul are cântece mai mişto", a spus Rock.

Rock mai vorbeşte despre rasism şi o ironizează pe Meghan Markle, ducesa de Sussex, care s-a declarat şocată (în timpul unui interviu cu Oprah Winfrey) că familia regală britanică e rasistă. "Nu i-ai căutat pe google pe nenorociţii ("motherfuckers" în original) ăia? Cum dracu' spui că nu ştiai? E familia regală. Ei sunt rasiştii originari. Ei au inventat colonialismul", a răbufnit Chris Rock.

Exploreaza subiecte similare:

Emancipation, Chris Rock, Will Smith, Jada Pinkett Smith

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
dannnnn pe 8 martie 2023 08:22
Ciudat, eu nu l-am găsit pe netflix ieri.
Phantom_sub pe 10 martie 2023 20:05
Nici eu. Cred că au schimbat data de lansare pe România.
StefanDo pe 15 martie 2023 18:45
am descoperit misterul: cateva zile show-ul nu a avut subtitrare in romana, prin urmare le aparea doar celor cu profilul setat pe engleza
vyydo pe 8 martie 2023 16:05
mi se pare amuzant ca face glume despre cum exista un dublu standards, dar dupa zice ca familia britanica regala e rasista pentru colonialism. oricare casa regala de pe oricare continet ar fi facut la fel, nu are treaba colonialismul cu rasismul.
StefanDo pe 9 martie 2023 12:04
ba are, caci subjugi natiuni intregi. Daca ai o colonie evident ca nu consideri oamenii de acolo egali cu tine.
vyydo pe 14 martie 2023 16:44
colonialismul tine de colonizare. diferenta intre europeni si americani sau africani era uriasa si din cauza asta europenii au colonizat americile, africa si australia. si normal ca in secolele 16-19 te simti superior cand 100 de oameni cuceresc un continent. dar asta pentru ca erau superiori tehnologic. nu pentru ca erau rasisti. e greu o data ca incepi sa gandesti cum o faci tu sa vezi si alte puncte de vedere

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells