TV: şapte filme de văzut în săptămâna 1-7 februarie 2016

de Ştefan Dobroiu în 1 Feb 2016
Titluri de toate genurile în programul TV de săptămâna aceasta

Vineri am publicat recomandările cu privire la cele cinci premiere din cinematografe, iar astăzi îţi pescuim din programul zecilor de posturi TV disponibile în România şapte filme foarte diferite care merită timpul şi atenţia telespectatorilor.

Capote (2005)
luni, 21.30, TV1000
Un film despre un important moment din istoria literaturii, apariţia romanului non-ficţional, ni-l arată pe Philip Seymour Hoffman în rolul lui Truman Capote, autorul cărţii In Cold Blood. Hoffman a câştigat un Oscar pentru interpretarea sa, iar filmul lui Bennett Miller retrasează anii petrecuţi de autor pentru a-şi documenta cartea despre uciderea brutală a patru membri ai unei familii într-o fermă din Kansas. Comportamentul său flamboaiant va provoca o mulţime de conflicte în tradiţionala comunitate din oraşul unde au avut loc crimele. Acelaşi subiect este tratat la fel de convingător în Infamous, film din 2006 în care rolul lui Capote este interpretat de excelentul Toby Jones.

Mereu la prima întâlnire/50 First Dates (2004)
marţi, 22.15, Pro Cinema
După ce apăruseră împreună în The Wedding Singer, Drew Barrymore şi Adam Sandler îşi testează din nou chimia în Mereu la prima întâlnire, o poveste inspirată din realitate (dar adusă pe ecran cu imense libertăţi) despre iubirea dintre un medic veterinar şi o tânără care suferă de o formă de amnezie ce o face să uite, în timpul nopţii, tot ce a învăţat în ziua anterioară. Unul dintre cele mai sensibile filme ale lui Adam Sandler, filmul oferă şi mostre din umorul ireverenţios al comicului, dar arată şi cum dragostea poate fi posibilă atunci când dimineaţa nu ţi-l mai aminteşti deloc pe omul pe care îl iubeşti.

Elicopter la pământ!/Black Hawk Down (2001)
miercuri, 21.30, TV1000
În octombrie Ridley Scott ne-a uimit cu excelentul său Marţianul, prin urmare avem toate motivele să facem o călătorie cu 15 ani în urmă pentru a vedea Black Hawk Down. Unul dintre cele mai lăudate filme de război de la începutul mileniului şi câştigător a două Oscaruri (Cel mai bun montaj, Cel mai bun sunet), Black Hawk Down descrie experienţele extreme ale unor soldaţi americani trimişi în Somalia pentru a lichida liderii unei mişcări de rezistenţă ce ameninţă pacea în zonă. Soldaţii se vor trezi nevoiţi să înfrunte o adevărată armată locală. Filmul i-a făcut cunoscuţi pe Josh Hartnett şi Eric Bana şi a iscat o controversă privind practicile militare ale Statelor Unite.

Taken 3: Teroare în L.A. (2014)
vineri, 20.30, Antena 1
Până când vom vedea pe micile ecrane serialul Taken, ne mulţumim cu Liam Neeson din nou dezlănţuit în rolul fostului agent Bryan Mills. Al treilea film al francizei reprezintă o îndepărtare de la spiritul antrenantului debut al acesteia: agentului i se înscenează o crimă şi începe o cursă contracronometru, vânat de autorităţi, pentru a-l prinde pe adevăratul asasin şi a-şi spăla numele. Filmul vine şi cu un compromis: producătorii au preferat să renunţe la anumite scene violente pentru a primi un rating mai permisiv (şi deci a putea aduce mai mulţi spectatori în săli), fapt ce i-a surprins pe fanii devotaţi ai seriei apreciate pentru intensele urmăriri şi lupte corp la corp.

Johnny English (2003)
vineri, 22.30, Antena 1
Probabil că giumbuşlucurile inimitabilului Rowan Atkinson sunt cea mai bună metodă de a începe weekend-ul, mai ales când popularul comic îl parodiază pe eficientul, afemeiatul James Bond. Cu încasări de patru ori mai mari decât bugetul, comedia ni-l arată în acţiune pe Johnny English, un agent secret britanic ultra-tembel care devine unica soluţie într-o misiune pe viaţă şi pe moarte după ce un atentat îi omoară cei mai valoroşi colegi din serviciile secrete. Încă nu ne-am lămurit dacă el, şi nu antagoniştii din film, este cel mai mare pericol pentru umanitate. Filmul a avut parte de o continuare în 2011.

Înfruntarea titanilor/Clash of the Titans (2010)
sâmbătă, 20.00, Antena 1
Unul din multele paradoxuri de la Hollywood: deşi a fost desfiinţat de critică, Înfruntarea titanilor a strâns încasări de 500 de milioane de dolari în lume, având parte şi de un sequel. Unul dintre atuurile filmului este popularul Sam Worthington, aici în rolul lui Perseu, a cărui obârşie zeiască va fi dezvăluită la un moment dat. Fiu al lui Zeus, dar crescut printre muritori, semizeul sa va trezi prins între zeii avizi de putere şi muritorii ce cârtesc împotriva celor care i-au creat. Calul zburător Pegas, Furiile şi Meduza sunt doar câteva dintre creaturile mitologice aduse pe ecranul care se va umple la un moment dat şi cu Kraken-ul, monstrul gigantic asmuţit de Hades împotriva muritorilor.

Julie & Julia (2009)
duminică, 20.30, Pro Cinema
O poveste inspirată din realitate despre cum îţi urmezi visurile şi despre cum te poate ajuta o schimbare de direcţie, atunci când te simţi în impas. Ultimul film al popularei Nora Ephron ni le arată pe Meryl Streep şi Amy Adams în cele două roluri titulare. Amatorii de gastronomie de pe toate continentele vor afla cu plăcere povestea Juliei Child, cea care descoperă bucătăria franceză în Parisul anilor '50 şi, după ce termină un dificil curs de gătit, va scrie celebra "Mastering the Art of French Cooking", cartea de bucate despre care s-a spus că a schimbat modul de a găti şi mânca al întregului popor american.

Ce alte filme vrei să vezi săptămâna aceasta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Taken 3, Capote, Clash of the Titans, Philip Seymour Hoffman, Toby Jones, Infamous, Julie & Julia, Meryl Streep, Amy Adams, Black Hawk Down, The Martian, ridley scott, Johnny English, Rowan Atkinson, Liam Neeson, Adam Sandler, Drew Barrymore, 50 First Dates

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells