Trilogia Millennium, lansată şi în România

de Ştefan Dobroiu în 5 Oct 2009
Trilogia Millennium, lansată şi în România

Distribuitorul român Independenţa Film va aduce pe ecranele noastre cele trei filme din seria Millennium. Ecranizări după mega-bestseller-urile scrise de jurnalistul Stieg Larsson, cărţile anului în Europa, cele trei filme se vor lansa în ianuarie, iunie şi august 2010.

Considerat un Dan Brown al Europei (în 2008 a fost cel mai bine vândut autor al lumii după afgano-americanul Khaled Hosseini, autorul lui Vânătorii de zmeie), Stieg Larsson a scris cele trei romane pentru propria plăcere. Romanele au fost publicate la moartea sa, survenită la sfârşitul lui 2004 în urma unui infarct, devenind instantaneu enorme succese de casă.

Grupate sub numele de "trilogia Millennium", după revista la care lucrează protagonistul Mikael Blomkvist, cele trei romane sunt un hibrid între romanul poliţist clasic şi roman de investigaţie. Să nu vă sperie parfumul local al celor trei cărţi, traduse în româneşte sub titlurile Bărbaţi care urăsc femeile, Fata care s-a jucat cu focul şi Castelul din nori s-a sfărâmat, acestea pur şi simplu te obligă să întorci paginile şi să descoperi în ce pericole s-a mai băgat Blomkvist, însoţit de partenera sa, unul dintre cele mai fascinante personaje feminine întâlnite în literatura genului, Lisbeth Salander.

Iată un scurt sinopsis al primului volum: Mikael Blomkvist, un jurnalist între două vârste co-proprietar al revistei Millennium, este angajat de Henrik Vanger, un magnat dintr-o bogată dinastie de industriaşi suedezi. Acesta vrea să descopere misterul din spatele dispariţiei, cu patruzeci de ani în urmă, a nepoatei sale Harriet, despre care magnatul este convins, după ce a pus cap la cap toate informaţiile, că a fost ucisă de cineva din chiar sânul marii lui familii. În investigaţia lui, Blomkvist va primi un ajutor neaşteptat de la dura şi antisociala hackeriţă Lisbeth.

Un articol publicat în iulie de The Guardian vehicula zvonul că un remake american s-ar putea realiza cât de curând, nume mari de la Hollywood fiind interesate de proiect. Se pare că George Clooney, Johnny Depp şi Brad Pitt ar vrea să-l interpreteze pe Blomkvist, de regie putându-se ocupa Quentin Tarantino, Ridley Scott sau Martin Scorsese.

Până la posibilele filme americane, primul titlu din trilogie, Bărbaţi care urăsc femeile, apare pe ecranele din România pe 29 ianuarie 2010.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
RobyKoch pe 5 octombrie 2009 17:09
Ce coincidenta, chiar aseara am vizionat primul film din trilogie si mi s-a parut absolut genial, cu siguranta voi urmari si celelalte doua productii. Nu sunt un fan al remake-urilor americanizate, sunt chiar penibile daca ai vazut filmul original, dar cu siguranta mi-ar fii placut sa vad varianta americana daca nu as fii vazut deja "Man som hatar kvinnor"
sara995 pe 5 octombrie 2009 20:15
Absolut genial~~!!
[parerea mea...]
de mult timp nu am mai vazut asemenea 'creatziiii'!!!!!!!!

florin pe 6 octombrie 2009 10:01
am vazut si eu primul film ... foarte tare si interesant ... dar eu il stiam sub denumirea "The girl with the dragon tattoo"
StefanDo pe 6 octombrie 2009 11:39
editurile de limba engleza au preferat sa traduca titlurile pornind de la sintagma "the girl with/who", romanii au pastrat originalul suedez, barbati care urasc femeile.
sebybog pe 17 octombrie 2009 21:40
Tocmai am vazut primul film , foarte bun, pastreaza atmosfera cartii, iar actorii joaca excelent, in special personajul feminin. Acum termin volumul trei, citesti pe nerasuflate...
Nu stiu cum gandesc distribuitorii astia, deci filmele sunt facute, dar ne dau unul in ianuarie, sa te entuziasmezi si sa astepti apoi cinci luni pentru a vedea coontinuarea... Si tot ei se planga ca lumea le descarca filmele de pe net...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells