„Tovarășii” de la Hollywood ai lui Vladimir Putin

de Marina Florea în 9 Mar 2022
Iată galeria de aur... Steven Seagal, Leonardo DiCaprio, Gerard Depardieu și Mickey Rourke

De la Leonardo DiCaprio la Steven Seagal, marile nume de la Hollywood se mândreau cândva de poze cu președintele Putin, scrie The Guardian. Acum, probabil, se strâng de rușine.

Într-unul dintre acele momente suprarealiste în care cultura pop bate istoria, Vladimir Putin a fredonat cântecul Blueberry Hill la un eveniment caritabil la Sankt Petersburg în 2010, în timp ce o mulțime de celebrități printre care Sharon Stone, Kevin Costner, Kurt Russell, Goldie Hawn, Gérard Depardieu, Vincent Cassel și Monica Bellucci băteau din mâini ca la grădiniță, scrie The Guardian. Atunci când președintele rus fredona primul vers „I found my thrill” (Mi-am găsit plăcerea/motivul de exaltare), nu prea se gândea nimeni la asasinarea fostului agent Alexander Litvinenko, nici la invazia din Georgia.

În 2022, cu brutalitatea războiului din Ucraina, s-ar crede că atitudinea oaspeților lui Putin a fost una foarte naivă, poate chiar stânjenitoare, dar cel puțin nu sunt singurii care s-au dat bine pe lânga Putin. Se pare că aceștia au fost antamați de către Samuel Aroutiounian, un impresar newyorkez care aduce actori de Hollywood în Rusia, și care nu ar fi știut de prezența lui Putin, notează publicația mai sus citată.

Acum, pe măsură ce nume precum Angelina Jolie, Sean Penn și Mark Ruffalo își exprimă susținerea pentru Ucraina, Hollywood-ul probabil se înfioară gândindu-se că, odată, nu era nimic ieșit din comun să apari în public cu Putin. La mijlocul anilor 2000, nimeni nu era deranjat de ceea ce făcea Putin. Pe atunci, Rusia era o piață de cinema în creștere, înfiptă bine în circuitul celebrităților. Așa că un Jean-Claude Van Damme, în 2007, putea să-și etaleze liniștit macho-ismul la o gală MMA din Sankt Petersburg, ori Leonardo DiCaprio să își etaleze dragostea pentru felinele mari alături de președintele rus, mai scrie The Guardian.

Exploreaza subiecte similare:

leonardo dicaprio, Steven Segal, Monica Bellucci, Vincent Cassel, Gérard Depardieu, Goldie Hawn, Kurt Russell, Kevin Costner, Sharon Stone, Steven Seagal, Angelina Jolie, Sean Penn, Mark Ruffalo, Jean-Claude Van Damme

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
albastrucraiova pe 12 martie 2022 21:27
Toate au fost actiuni de PR. Au fost, au facut popularitate la filmele lor si atat. Daca s-au intersectat cu Putin, asta nu ii face partasi la ceea ce a creat sau creeaza acest personaj.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells