Totul despre Riddick 3

de Ştefan Dobroiu în 28 Iul 2012
Totul despre Riddick 3

Puţine sunt producţiile mai încercate decât cea de-a treia parte a aventurilor lui Riddick, intitulat la un moment dat Dead Man Stalking, dar cu şanse mari să aibă titlul final, simplu, Riddick. Interpretat de Vin Diesel, Riddick a devenit celebru în 2000, când s-a lansat Pitch Black, una dintre cele mai plăcute surprize în materie de SF action din ultimele decenii. Chiar dacă The Chronicles of Riddick, lansat în 2004, nu a avut succesul scontat, Diesel şi fanii săi nu au exclus niciodată o continuare, iar în 2011, după ani de zile de zvonuri şi aluzii din partea protagonistului, partea a treia a primit undă verde, iar filmările au început în ianuarie 2012.

Interesant la noua producţie este că creatorii ei nu intenţionează să arunce pe ecran, aşa cum fac multe studiouri de la Hollywood, un film de văzut şi de către adolescenţi. Sunt mari şanse ca în România ratingul lui Riddick să fie Nerecomandat sub 15 ani, ceea ce înseamnă că violenţa de pe ecran va fi consistentă şi că momentele sângeroase nu vor lipsi deloc, aşa cum anunţă şi sinopsisul:

Trădat de semenii săi şi lăsat să moară pe o planetă pustie, Riddick ajunge să lupte pentru supravieţuire împotriva unor creaturiextraterestre însetate de sânge, devenind mai puternic şi periculos ca niciodată. Singura sa şansă de scăpare? Dezvăluirea locaţiei sale, ceea ce faci vânători de recompense din întreaga galaxie să se repeadă spre noul sălaş al eroului. Cu o mulţime de inamici în jur, Riddick se dezlănţuie într-un atac nemilos, fără să uite că planeta sa natală, Furya, e în continuare în pericol.

Filmările au avut loc în Canada, iar bugetul se ridică la doar 60 de milioane de dolari. Conceptul filmului este foarte asemănător cu cel al lui Pitch Black, prin urmare există şanse mari ca SF-ul aşteptat la anul pe ecrane să aibă atmosfera întunecată şi energia primei părţi a seriei, care l-a transformat pe Vin Diesel într-un nume interesant al genului action.

Pe lângă creaturile de pe planeta pe care a fost părăsit, Riddick va trebui să lupte şi împotriva unor grupuri de mercenari ajunse pe planetă de îndată ce eroul îşi dezvăluie poziţia. Conform celor de la comingsoon, care au publicat o recenzie a scenariului lui Riddick 3, prima navă cu care va trebui să se confrunte eroului este plină cu o nouă rasă de mercenari, extrem de hotărâţi să pună mâna pe proscris. A doua navă l-ar avea la bord pe unul dintre cei mai mari inamici ai acestuia, iar multe voci au spus că ar putea fi vorba de lordul Vaako, interpretat de Karl Urban în filmul din 2004.

Ce mai încoace şi încolo, premisele promit un film intens şi, cum nimeni nu-i poate reproşa lui Vin Diesel că nu e în stare să ţină în spate un action de anvergură, sunt mari şanse ca la anul să avem parte de două ore interesante în sala de cinema, urmărindu-l din nou pe erou cum se luptă singur împotriva tuturor. Şi, dacă sequelul are succes, fii sigur că o să se realizeze şi o a treia continuare...

În acest moment nu se ştie când s-ar putea lansa Riddick pe ecranele din lumea întreagă, iar deocamdată niciun distribuitor român nu a anunţat achiziţionarea filmului pentru o distribuţie la noi în ţară.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 28 iulie 2012 16:06
Nu cred ca o sa faca cine stie ce figura buna la box office
Bayard pe 28 iulie 2012 16:58
Suna foarte asemanator cu primul Riddick... iar mie sincer mi-a placut mult mai mult al 2-lea, pentru ca au bagat si o poveste interesanta in spatele actiunii.
Tyson_Kyd pe 28 iulie 2012 17:45
O sa fie un film foarte bun, mai ales ca joaca Vin Diesel si un alt actor foarte bun Karl . A doa parte a iesit incredibil de bine sa vedem ce eise si cu urmatoarea .
Sapientia pe 28 iulie 2012 17:57
Succes din punctul de vedere al banilor produsi? Probabil ca nu. Oscar? Probabil ca nu. Ceva premii? Ma indoiesc. Doua ore de actiune interesanta si un Vin Diesel cu replici de baiat rau pline de testosteron? Cu siguranta.
DanTes21 pe 28 iulie 2012 23:34
Ce frumos e sa traim in Romanica ... ne dam si noi cu pararea despre filme ... sa nu uit parerea despre filme care nc mkr nu au trailer ci doar o mica recenzie facuta doar din spusele altora ... mda ...
Danyenglish pe 29 iulie 2012 01:31
Eu tot raman fixat pe faptul ca in al 2-lea film,la sfarsit cade o intreaga armata la picioarele lui...deci...prewuel sau sequel?
Danyenglish pe 29 iulie 2012 01:31
prequel*
Danyenglish pe 29 iulie 2012 14:43
mda...interesanta ideea,ai dreptate privind faptul ca riddick nu vrea decat sa fie singur,si i-ar ceda tronul lui vaako...vedem cand o sa apara trailerul cam despre ce o sa fie vorba mai concret in film...
Chelbos pe 29 iulie 2012 10:01
inca un film pe care astept de mult sa-l vad. partea a2a chronicles of riddick a fost senzzationala. unul dintre cele mai bune sf -uri pe care le-am vazut
Chelbos pe 29 iulie 2012 10:04
din ce am citit in articol am vazut ca va fi nerecomandat sub 15 ani- e un lucru foarte buni. se ste foarte bine filmele care incearca sa fie pentru toate categoriile de varsta scad in calitate.
lostinlove78 pe 29 iulie 2012 11:03
imiscapa mie ceva dar cand a fost 2? in ce an si cum se numeste :)
Chelbos pe 29 iulie 2012 11:20
prima parte a fost Pitch Black (2000) iar a doua Chronicles of Riddick (2004)
alex_il_fenomeno pe 14 august 2012 11:39
trebuie sa fii complet nebun sa nu astepti un asemenea film !
radu3455 pe 20 decembrie 2012 18:30
mi-a placut primul abia astept sa-l vad !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells