Totul despre faimosul Walk of Fame

de Gloria Sauciuc în 20 Feb 2012
Totul despre faimosul Walk of Fame

Jennifer Aniston va primi o stea pe Walk of Fame, aducând cea de-a 2462-a stea pe Hollywood Walk of Fame, Categoria Filme, miercuri, 22 februarie 2012. Fără îndoială, Hollywood Walk of Fame este una din cele mai de succes idei de marketing. Iată, mai jos, cum a luat naştere strălucita idee.

Autorul conceptului pentru Walk of Fame, E.M. Stuart, a fost din 1953 preşedintele onorific al Camerei de Comerţ a Hollywood-ului. Atunci, după comunicatul Camerei de Comerţ, Stuart a propus ca trotuarul să devină un mijloc de a "păstra vie gloria unei comunităţi ale cărei nume înseamnă strălucire şi încântare în toate cele patru colţuri ale lumii".

După numirea unui comitet care să ducă la capăt iniţiativa, firma de arhitectură Periera and Luckman a fost angajată să vină cu propuneri. Patru comitete, fiecare reprezentând una din cele patru secţiuni ale industriei de divertisment a momentului - film, televiziune, case de discuri şi radio, au fost stabilite.

Comitetele cuprindeau unele din cele mai cunoscute nume ale divertismentului: printre membrii la categoria film se numărau Cecil B. DeMille, Samuel Goldwyn, Jesse L. Lasky, Walt Disney, Hal Roach, Mack Sennett şi Walter Lantz. Odată cu demararea activităţii comitetelor, au apărut sugestiile pentru nominalizări - ajungându-se şi la 150 de nume pe săptămână. Nu au lipsit nici controversele: numele lui Charles Chaplin nu a fost aprobat în faza iniţială a Walk of Fame... Costurile de construcţie, inclusiv noii stâlpi de iluminat şi arborii plantaţi, s-au ridicat la 1.25 milioane de dolari, valoarea din acei ani.

Pe 15 august 1958, Camera de Comerţ şi administraţia oraşului au inaugurat primele opt stele pe Hollywood Boulevard, spre uimirea publicului şi pentru a dezvălui cum va arăta proiectul. Cele opt stele onorau pe: Olive Bordon, Ronald Colman, Louise Fazenda, Preston Foster, Burt Lancaster, Edward Sedgwick, Ernest Torrence şi pe Joanne Woodward. Lucrările de construcţie urmau să se desfăşoare, însă două procese urmau să încetinească lucrările. Primul a venit din partea unor vecini, însă cel de-al doilea avea ca reclamant pe însuşi fiul lui Charlie Chaplin, care solicita 400.000 de dolari despăgubiri: tatălui său nu îi fusese atribuită nicio stea. După ce instanţa nu i-a dat câştig de cauză, drumul era liber.

Pe 8 februarie 1960, lucrările au început efectiv: prima stea a fost cea a lui Stanley Kramer, pe 28 martie 1960. Pe 18 mai 1962, consiliul oraşului Los Angeles a aprobat ca Hollywood Chamber of Commerce să decidă numele care vor primi stele. Concret, era vorba de trei sarcini: 1) să stabilească un set de reguli pentru a afla cine este eligibil pentru a apărea pe Walk of Fame, 2) să pună la punct o procedură de selecţie a candidaţilor şi 3) să dezvolte un plan de finanţare a costurilor presupuse de noi nume pe Walk of Fame. Procedura a durat mai mulţi ani, şi abia pe 11 decembrie 1968 a mai fost adăugată încă o stea.

Prima ceremonie, găzduită de actorul Danny Thomas şi de producătorul Richard D. Zanuck, în faţa faimosului Grauman's Chinese Theatre, a deschis seria festivităţilor de acordare a stelelor. În 1972, Chaplin şi-a primit în sfârşit steaua pe Walk of Fame. Atunci când, în 1975, Carol Burnett şi-a primit steaua, încă 99 de stele mai fuseseră adăugate între timp. În 1980, Camera de Comerţ i-a acordat o stea comicului Johnny Grant. Acesta a reacţionat cu entuziasm, implicându-se în pregătirea unei ceremonii memorabile, care i-a adus un loc în comitetul Walk of Fame (loc pe care şi-l va păstra până la moarte, în 2008), numele lui devenind de-a lungul timpului sinonim cu Walk of Fame. Sub conducerea lui, Walk of Fame va deveni un simbol internaţional, iar categoria "teatru live" va lua naştere în 1984, pentru stelele actorilor din show-urile live.

Pe 1 februarie 1994 (ziua de naştere a Hollywood-ului), Walk of Fame s-a întins pe încă un cvartal (de pe strada Sycamore până pe LaBrea), parte dintr-un proces de revitalizare urbană a Los-Angeles-ului. Alte treizeci de stele au fost adăugate, creând o atracţie instantanee. Steaua actriţei Sophia Loren era cea de-a 2000-a stea de pe Walk of Fame.

Astăzi, Camera de Comerţ continuă să administreze Walk of Fame, ca reprezentant al administraţiei Los-Angeles-ului, două stele fiind adăugate, în medie, în fiecare lună, ca un omagiu celor care au dezvoltat industria Hollywood-ului.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 20 februarie 2012 15:35
Ma bucur pentru ea.Isi merita locul printre celebritati.
Beatryce pe 20 februarie 2012 16:56
merita !bravo ei ..
Skynet.Zbenga pe 20 februarie 2012 17:17
interesant
andreeeeeeea pe 20 februarie 2012 19:24
Era si timpul :)
ghebura pe 20 februarie 2012 22:06
Felicitari
cosmin742000 pe 20 februarie 2012 22:48
E tot ce-i mai lipsea :)))
nicolas84 pe 21 februarie 2012 01:39
Acum eu nu am nimic cu ea dar daca ii acorda SI EI o stea atunci de ce nu si lui Sacha Baron Cohen???....Ce munca cinematografica pe masura a facut in afara de comedii romantice si chestii d'alea usurele nu stiu.
Unii poate vor contracara cele spuse de mine cu alte exemple de gen Sandra Bullok insa va spun de pe acum->nici macar nu sunt in aceiasi liga una cu cealalta.

JohnnyAddams pe 21 februarie 2012 11:22
Baron Cohen a facut 12 filme in toata cariera si majoritatea parodii si tu vrei sa primeasca stea? Awesome. Ce munca cinematografica pe masura a facut in afara de doua parodii bune ? Walk Of Fame-ul este in primul rand un bulevard destinat vanzarilor si popularitatii, Jennifer Aniston in acele comedii romantice a castigat mult mai multa popularitate decat Cohen si pe langa asta, este o actrita mai multa decat ok, peste Sandra Bullock, insa n-a avut parte de o un rol intr-un drama cu scenariu bun, ca sa ia Oscar (Bullock n-a facut rol de oscar).
JohnnyAddams pe 21 februarie 2012 19:26
Da, scuze ca nu m-am prins, acum mi-am dat seama la recitirea postului tau, n-am fost atent. Insa ce am spus ramane, chiar daca Sandra Bullock a jucat si filme de actiune, asta nu o face o actrita mai buna, iar mai versatila nu e, gandeste-te doar ca nu a jucat niciodata rol negativ/villain (din cate stiu eu). E parerea mea, in plus aceasta stea se acorda in functie de cariera, Jen a facut multe filme proaste, insa si filme bune, toate fiind comedii romantice, intr-adevar, insa multi actori de comedie (care au jucat doar in comedie) au primit o stea si sunt destui care sunt sub gen. Desigur ca nu spun ca ar fi o mega-actrita, pentru ca nu e, in niciun caz, e o actrita mediocra, insa mediocru nu inseamna slab, adica serios, SI CAMERON DIAZ ARE STEA ! Mie sincer mi se pare sub Aniston.
alex_il_fenomeno pe 22 februarie 2012 18:20
ma bucur sa vad ca in sfarsit ii sunt apreciate meritele .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells