Tot ce ştim despre Total Recall

de Ştefan Dobroiu în 18 Iul 2011
Tot ce ştim despre Total Recall

Nu o să repetăm ceea ce s-a zis de nenumărate ori până acum: noul Total Recall, aşteptat în 2012, este mai puţin un remake al mega-succesului din 1990, cu Arnold Schwarzenegger în rolul principal, şi mai degrabă o nouă ecranizare a nuvelei lui Philip K. Dick, de la care Paul Verhoven s-a cam îndepărtat. Poţi afla mai jos tot ce ştim deocamdată despre Total Recall, varianta 2012, unul dintre cele mai aşteptate SF-uri ale anului viitor.

Planuri de re-ecranizare a nuvelei We Can Remember It for You Wholesale se fac de aproximativ un deceniu, dar lucrurile au început să capete formă de-abia în iunie 2009, când cei de la Variety anunţă că scenaristul Kurt Wimmer a fost angajat să scrie scenariul noii producţii. A fost nevoie de mai bine de un an pentru anunţul regizorului, în persoana lui Len Wiseman, cunoscut pentru seria Underworld, dar şi pentru cel de-al patrulea film Die Hard, Live Free or Die Hard.

În octombrie 2010 se anunţă că actorul Colin Farrell, a cărui carieră se află în declin de câţiva ani încoace, este pe o listă scurtă de nume favorite pentru interpretarea rolului lui Doug Quaid. Concurenţa era reprezentată în special de britanicul Tom Hardy, de văzut la anul în The Dark Knight Rises, şi irlandezul Michael Fassbender, aflat încă pe ecranele din ţară în X-Men: First Class. Trei luni mai tărziu aflăm că Farrell reuşeşte să pună mâna pe rol, adjudecându-şi prima apariţie într-un blockbuster de la Miami Vice (2006) încoace.

Cu un buget de aproximativ 200 de milioane de dolari, producţia începe filmările în mai, la Toronto. În septembrie ar trebui să se termine filmările principale, urmând o lungă perioadă necesară pentru realizarea efectelor speciale. Kate Beckinsale, vedeta seriei Underworld şi totodată soţia lui Len Wiseman, va interpreta rolul lui Lori, soţia lui Doug Quaid (rol interpretat în filmul din 1990 de o Sharon Stone încă necunoscută publicului larg), în timp ce Jessica Biel a fost aleasă pentru rolul Melinei, aliata lui Quaid în peregrinările sale marţiene.

Nu intrăm în amănunte cu privire la nuvela lui Philip K. Dick, pentru a nu da spoilere, dar mai multe persoane implicate în producţie au declarat că noul proiect urmează mai fidel sursa decât blockbusterul din 1990, ceea ce înseamnă că sunt mari şanse ca noul film să nu aibă la fel de fel de multe scene de acţiune. Totodată, Colin Farrell a declarat într-un interviu publicat de revista Entertainment Weekly, în paginile căreia apare şi fotografia ataşată acestui articol, că tonul noului SF va fi mai serios. Ne aşteptăm şi la câteva discuţii filozofice despre memorie, realitate şi virtual, mai ales pentru că Ethan Hawke, ales pentru o scurtă apariţie, ar avea un monolog de câteva minute în noul film.

Iată mai jos sinopsisul oficial al noului Total Recall:

Bun-venit la Rekall, compania care, cu ajutorul unui mic implant, îţi poate transforma visurile în amintiri reale. Pentru Doug Quaid, un banal muncitor într-o fabrică, călătoria mentală pare vacanţa perfectă: o evadare din existenţa sa atât de comună. Dar ceva se întâmplă în timpul procedurii de inserare a amintirilor false, iar Quaid se trezeşte vânat de toată lumea din jur. Cu graniţa dintre fantezie şi realitate distrusă, Quaid începe o călătorie pe muchie de cuţit pentru a-şi afla adevărata identitate, adevărata dragoste şi adevăratul destin.

Total Recall are premiera românească programată pentru 3 august 2012.

Ai văzut filmul din 1990? Crezi că era necesară o nouă producţie Total Recall?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
darayawaus pe 18 iulie 2011 13:32
Mi-a placut filmul din 1990 (l-am vazut pe video - ce vremuri) si, desi nu sunt adeptul remake-urilor, ma bucura aparitia unei ecranizari mai apropiate de nuvela lui Dick. Sunt fan al SF-urilor si am apreciat adaptarile pentru marele ecran ale celorlalte opere ale celebrului scriitor. O varianta mai psihologica, mai filozofica si mai lipsita de actiune fara sens nu poate fi decat un castig pentru cinefili.
xerses pe 18 iulie 2011 20:11
Povestea este interesanta, asa ca sper ca si filmul sa fie grozav, cel putin la nivelul celui dintai.
Kalrak pe 18 iulie 2011 20:48
Mi se pare ... o prostie intrebarea de la final, ca si cum la orice film mai vechi trebuie facut un remake, suna mai bine daca intrebai ceva de genul ... credeti ca nuvela lu PKD mai are nevoie de o noua ecranizare ... si Casablanca e vechi e din 1942, nu crezi ca are nevoie de un remake ...
Sincer TR din '90 este ok, nuvela nu am citito, dar sunt comvins ca filmul difera, aici ma refer la actiunea pac pac-urile din film, am citit The Running Man, si am vazut filmul cu acelas Arnold S, difera de carte, si sufera de aceeasi boala prea multa actiune, dar trebuie sa ne gandim ca au fost facute pentru un public anume din o cu toata alta perioada de timp ... care difera atata de ceea ce este acuma, cat si de anii in care PKD a scris aceste povestiri ...

Sorin87 pe 18 iulie 2011 21:07
PARE INTERESANT ASTEPTAM SA VEDEM UN TRAILER
mosorvlad pe 18 iulie 2011 21:08
Nustiu unde ati vazut sau auzit voi ca a fost in declin cariera lui Colin Farrell, in fine frumos articol.
co_daniel pe 18 iulie 2011 23:26
Colin Farrell, anul acesta a filmat la doua remake-uri: fright night si total recall, si sincer, chiar nu era nevoie de aceste doua sa fie refacute.
alex_il_fenomeno pe 19 iulie 2011 11:01
ma bucur sa aflu ca nu este remake ! astfel , vom avea parte de noi aventuri !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells