TIFF 2005

31 Mai 2005
TIFF 2005
Mai mult de 90 de filme de lung metraj, 40 de scurt metraje, peste 300 de invitati din 39 de tari, proiectii speciale, filme controversate si filme adorate la marile Festivaluri de film ale lumii, expozitii, discutii, workshopuri – toate transforma Cluj-Napoca in cel mai cosmopolit oras al tarii, vreme de 10 zile.
TIFF incepe in forta cu proiectia filmului OldBoy in regia lui Park Chan-wook (Coreea de Sud 2004), castigatorul Marelui premiu al juriului de la Cannes anul trecut. Oldboy este povestea unui barbat rapit in plina strada, care se trezeste intr-o camera ce ii serveste drept celula vreme de 15 ani. O data eliberat, misterul incarcerarii si dorinta de razbunare nu-i dau pace.
Filmul de deschidere va fi precedat de scurt-metrajul de animatie Guard Dog (Caine de paza) semnat de Bill Plympton in 2004, productie nominalizata la Oscarul pentru cel mai bun film de animatie.
Tot din prima seara a Festivalului incep si proiectiile in aer liber. In primul week-end (27, 28 si 29 mai), proiectiile in aer liber vor purta marca TIFF si Stella Artois si vor avea loc la Expo Transilvania. Primul film prezentat (vineri, ora 21:30) este Duplex (SUA 2003), cu Ben Stiller si Drew Barrymore, in regia lui Danny DeVito. Urmeaza sambata de la 21:30 Un sarut Tandru (Marea Britanie 2003) – o poveste de dragoste refuzata de parinti si comunitate, iar duminica de la ora 21:30 documentarul Metallica – Some Kind of Monster – turbulenta poveste a crearii celui mai nou album Metallica. Biletul pentru fiecare film proiectat sub cerul liber costa 50 000 si poate fi cumparat direct de la Expo Transilvania, sau de la oricare dintre cele 3 cinematografe ale Festivalului (Arta, Republica, Victoria).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells