The Terror se lansează pe canalul AMC

de Cinemagia în 21 Mar 2018
Serialul are 10 episoade și adaptează cartea ononimă din 2007, ce este axată pe celebra expediție a Căpitanului John Franklin (din 1845 – 1848, când vasele HMS Erebus și HMS Terror au dispărut în regiunea arctică

Pe 26 martie, la ora 04:00, pe AMC are loc premiera noului serial producție proprie „The Terror" (cu primele două episoade), concomitent cu lansarea în SUA. Fiecare episod va fi dat apoi pe post joi, de la ora 22:00.

Inspirat de o poveste adevărată, „The Terror” se centrează pe o periculoasă călătorie efectuată de Marina Regală Britanică într-un teritoriu încă neexplorat. Echipajul vrea să descopere Pasajul de Nord-Vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord). Pe o vreme chinuitoare, având la dispoziție resurse limitate, din ce în ce mai puțină speranță și temându-se de necunoscut, echipajul este împins până la limite. „The Terror” ilustrează ce se poate întâmpla cu un grup de bărbați înghețați, izolați și blocați la capătul Pământului, care sunt disperați să supraviețuiască și care nu se luptă doar cu elementele naturii, ci și între ei.

Serialul are 10 episoade și adaptează cartea ononimă din 2007, semnată de americanul Dan Simmons. Volumul este axat pe celebra expediție a Căpitanului John Franklin (din 1845 – 1848, când vasele HMS Erebus și HMS Terror au dispărut în regiunea arctică).

Francis Crozier (jucat de Jared Harris) este căpitanul vasului HMS Terror și adjunctul comandantului expediției (Sir John Franklin). Crozier este un marinar inegalabil și un irlandez care a ajuns să dețină o funcție de vârf în cadrul Marinei Regale a Majestății Sale. Acesta trebuie să își accepte statutul secund în cadrul expediției, fără a se crampona de asta, chiar dacă vede că toate realizările îi sunt ignorate și că sfaturile lui pertinente sunt ignorate. Când expediția începe să meargă prost și are, în sfârșit, șansa de a dovedi ce poate, va putea oare să își înfrunte demonii și să își salveze oamenii?

Sir John Franklin (jucat de Ciarán Hinds) este căpitanul vasului HMS Erebus și comandantul expediției, un lider cu experiență, al cărui trecut ascunde ceva păcate făcute în rândurile Marinei Regale. Este un bărbat pe care „toată lumea îl place, dar pe care nimeni nu îl respectă”. Franklin a văzut oameni murind la datorie, sub comanda lui, în timpul altei expediții polare și – la finalul carierei sale – ar vrea să se retragă în glorie, devenind cel care a descoperit, în sfârșit, Pasajul de Nord-Vest. Dar, în ciuda eforturilor sale, ambiția îi pune în mare pericol pe bărbații pe care îi are în subordine și Franklin trebuie să încerce să repare dezastrul provocat de îngâmfarea lui victoriană.

Adjunctul de pe HMS Erebus, James Fitzjames (jucat de Tobias Menzies) este o tânără speranță a Marinei Regale Britanice. Deși nu mai navigat niciodată în regiunile polare, Sir John Franklin are încredere în el, în timp cecu Francis Crozier nu se înțelege deloc. Fitzjames îl consideră pe Crozier un bețiv plictisitor, dar știe că acesta vede dincolo de aparențe și îi ghicește adevărata față. Și Crozier are dreptate: când expediția este pusă în pericol, masca încrezătoare a lui Fitzjames începe să alunece și, de sub ea, iese la iveală un bărbat cu secrete paralizante.

Fiica unui șaman de temut din zona arctică unde locuiește populația Netsilik, „Lady Silence”(cum este poreclită de bărbații din expediție, jucată de Nive Nielsen) este, inițial, o tânără a cărei viață este destabilizată de apariția în zonă a două nave pline de europeni, care strică echilibrul fragil de aici. Dar aceasta trebuie să învețe să-și controleze rapid temerile și să găsească o modalitate de a-și proteja poporul și pe unii dintre membrii expediției, de care se apropie și cărora le devine prietenă. Doar ea pare a deține cheia inversării dezastrului supranatural care amenință supraviețuirea grupului de europeni.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

The Terror , Jared Harris, Ciarán Hinds, Tobias Menzies, Nive Nielsen

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells