The Secret of Kells, nominalizarea surpriză la Oscaruri

de Ştefan Dobroiu în 3 Feb 2010
The Secret of Kells, nominalizarea surpriză la Oscaruri

Dacă ai urmărit ieri anunţarea nominalizărilor la premiile Oscar, probabil ai rămas surprins să auzi că animaţia The Secret of Kells a primit o nominalizare în detrimentul mult mai cunoscutelor Stă să plouă cu chiftele, 9, Ponyo sau al mega-succesului financiar Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor.

Lansat la începutul anului trecut la festivalul de la Berlin, filmul a putut fi deja urmărit în România în cadrul festivalului Anim'est.

Protagonistul este Brendan, un puşti irlandez din secolul IX care descoperă lumea printre zidurile fortificate ale abaţiei din Kells. Dacă unchiul său este preocupat să întărească protecţia abaţiei, construind un zid imens ce ar trebui să-i protejeze de atacurile vikingilor, Brendan este mai entuziasmat de manuscrisele din scriptorium-ul mănăstirii, unde fratele Aidan trebuie să termine un minunat manuscris înţesat cu miniaturi. Pentru a-l ajuta să pregătească o anumită cerneală verde, Brendan se furişează în afara abaţiei, în pădurea dimprejurul acesteia, unde va înfrunta numeroase pericole dar o va întâlni şi pe zâna Aisling.

Coraline, Up, Fantastic Mr. Fox, The Princess and the Frog şi The Secret of Kells au o şansă la Oscarul pentru cea mai bună animaţie, anunţat pe 7 martie. Chiar dacă The Secret of Kells nu are absolut nicio şansă în faţa lui Up, nominalizarea animaţiei europene nu poate fi decât aplaudată pentru că atrage atenţia asupra animaţiilor independente.

Poţi vedea mai jos trailerul filmului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
dinu pe 3 februarie 2010 19:27
la inceputul trailerului am crezut ca filmul o sa fie tampit..se pare ca este epic.abia astept sa il vad
bughi pe 4 februarie 2010 01:05
Cine spune ca nu are nicio sansa in fata lui Up? Sicner, mie Up mi se pare mai slab decat Coraline..asa ca...si probabil mai slab si decat The Secret of Kells...nu inteleg care este smenul cu Up asta...l-am vazut si nu m-a impresionat deloc.
CIPRIAN pe 10 februarie 2010 11:13
intr-adevar up este superior -mai sus dar si coraline a fost interesant si face parte din alta categorie de desene animate decat UP-ambele filme au fost bune si sa nu uitam de un alt desen cum ar fii MARY AND MAX.
adrian_iasi pe 23 aprilie 2010 19:43
Gusturile nu se discuta asa ca daca omul spune ca tentativa aia de animatie, Coraline, e mai buna ca Up e parerea lui si atat. Personal mi-a placut Up.
bogdan0125 pe 7 iulie 2010 22:52
Chiar a fost o surpriza mare faptul ca a fost nominalizata la Oscar. Totusi, nu a avut nicio sansa impotriva lui Up, care mi-a placut foarte mult.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells