The Residence, despre o crimă în Casa Albă: personajele pestrițe și distribuția

de Gloria Sauciuc în 28 Feb 2023
132 de încăperi. 157 de suspecți. Un cadavru. Un detectiv incredibil de excentric. Un dineu de stat dezastruos

În martie 2022, Netflix anunța că a comandat de la Shondaland serialul The Residence, o dramă polițistă avându-i ca protagoniști pe angajații pestriți ai celei mai vestite reședințe din lume: Casa Albă. La finalul lunii februarie 2023, iată că Netflix anunță o parte din distribuția serialului bazat pe cartea lui Kate Andersen Brower, „The Residence: Inside the Private World of the White House”.

Realizator/producător executiv este Paul William Davies, ce promite un serial polițist trăsnit, și producători executivi - Shonda Rhimes și Betsy Beers, ca parte a contractului lor general semnat cu Netflix.

Paul William Davies a fost creatorul, producătorul executiv și realizatorul serialului For the People. El a fost și unul dintre scenariștii serialului Scandal difuzat de ABC, dar și creatorul unor comedii pentru NBC, Fox și Sony. Paul este absolvent al Universității Wesleyan, deține un doctorat în istorie de la Universitatea Berkeley din California și o licență în drept de la Stanford. Paul a fost asistentul unui judecător federal în Los Angeles înainte de a se alătura casei de avocatură O’Melveny & Myers LLP, unde a lucrat mai bine de zece ani, la departamentul de litigii. Pe lângă activitatea din televiziune, Paul a scris articole pentru The New Yorker și alte publicații.

Distribuție și roluri

Andre Braugher (She, Said, The Good Fight) joacă rolul lui A.B. Wynter, Șeful escortelor la Casa Albă.
Edwina Findley (The Power, The Wire) o interpretează pe Sheila Cannon, majordomul Casei Albe.
Molly Griggs (Dr. Death & Servant) o interpretează pe Lilly Schumacher, secretarul social al președintelui Morgan.
Jason Lee (My name is Earl, Almost Famous) joacă rolul lui Tripp Morgan, fratele mai mic al președintelui Perry Morgan.
Ken Marino (foto, The Other Two, Party Down) îl joacă pe Harry Hollinger, cel mai vechi prieten al președintelui Perry Morgan, cel mai apropiat consilier și cel mai de încredere confident.
Al Mitchell (Stranger Things, Ozark) joacă rolul lui Rollie Bridgewater, Majordom Șef.
Dan Perrault (Străys, Players) îl interpretează pe Colin Trask, șeful Departamentului Prezidențial al Serviciilor Secrete.
Bronson Pinchot (Our Flag Means Death, Beverly Hills Policy: Axel Foley) îl interpretează pe Didier Gotthard, Patiser șef al Casei Albe.
Susan Kelechi Watson (This Is Us, A Beautiful Day in the Neighborhood) o interpretează pe Jasmine Haney, o tânără în plină ascensiune, asistentă la Casa Albă.
Isiah Whitlock Jr. (Onorat, The Wire) îl interpretează pe Larry Dokes, șeful Poliției, Departamentul de poliție metropolitană.
Mary Wiseman (Star Trek: Discovery, Baskets) o interpretează pe Marvella, Bucătarul Executiv al Casei Albe.

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells