Taylor Lautner, începutul sfârşitului?

de Ştefan Dobroiu în 6 Apr 2012
Taylor Lautner, începutul sfârşitului?

Ieri s-a aflat că Taylor Lautner va apărea în următorul film al lui Adam Sandler, asta la doar câteva zile după ce filmul comicului bătea recordul de Zmeure de Aur câştigate de o singură producţie: nu mai puţin de zece "trofee" pentru Jack şi Jill. Mai mult decât atât, Taylor Lautner semnează pentru continuarea lui Oameni mari şi fără minte, unul dintre cel mai prost primite comedii lui Adam Sandler, întregind o distribuţie formată în mare parte din actori care nu prea au avut parte de succes în ultima vreme: Kevin James, Chris Rock şi David Spade. Să fie ăsta un semn cu privire la ce-l aşteaptă pe Lautner în viitor?

Deşi acum un an cariera sa părea cea mai promiţătoare în comparaţie cu a colegilor din Twilight, actorul fiind destinat blockbusterelor de acţiune, iată că lucrurile nu stau chiar atât de bine pentru Taylor Lautner. Filmul său Abduction, de la care studiourile producătoare aşteptau un succes răsunător şi un mare potenţial de franciză, a fost şi el desfiinţat de critică din cauza subiectului expirat şi, nu în ultimul rând, din cauza interpretării seci a protagoniştilor Lautner şi Lily Collins (prezentă acum în cinematografe în Oglindă, oglinjoară).

Abduction a fost o puternică lovitură pentru cariera actorului de doar 20 de ani, despre care se credea că ar putea deveni cel mai popular al generaţiei sale. Ulterior s-a dus pe apa sâmbetei un alt proiect aşteptat, în care Lautner trebuia să dea piept cu filmele cu supereroi, un gen cu tot mai mare potenţial în ceea ce priveşte încasările. Doar că la începutul anului s-a aflat că actorul nu va mai juca rolul principal din Stretch Armstrong, un nou film inspirat de jucăriile Hasbro. Conform Deadline, la baza deciziei Universal Pictures de a renunţa la proiect a fost tocmai insuccesul lui Abduction...

Un alt semn că sunt mari şanse ca povestea lui Lautner să se termine o dată după marele final al seriei Twilight (premiera mondială are loc pe 11 noiembrie) este şi faptul că Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II este unicul film din 2012 care îl are pe afiş pe interpretul vârcolacului Jacob.

În trecut am scris că Taylor Lautner are o mulţime de proiecte în derulare şi cu toate acestea iată că până la finalul anului niciunul nu va fi produs sau lansat pe marele ecran. O şansă poate veni din partea lui Gus Van Sant, regizorul de două ori nominalizat la Oscar (pentru regia lui Milk şi Good Will Hunting), care a declarat la un moment dat că intenţionează să facă un film independent, inspirat de un articol din publicaţia New Yorker. Doar că de luni de zile nu s-a mai aflat nimic nou despre acest proiect.

Lautner mai avea în derulare un film alături de Michael Bay, doar că acesta filmează în prezent pentru Pain and Gain, cu Mark Wahlberg şi Dwayne Johnson în rolurile principale, şi imediat apoi se va ocupa de cel de Transformers 4, aşteptat pe ecrane la sfârşitul lunii mai a anului 2014.

În comparaţie cu Lautner, vampirii din Twilight stau mult mai bine: Kristen Stewart va apărea în Snow White and the Huntsman, film ce se anunţă drept unul din marile hituri ale verii, iar Robert Pattinson va lansa în curând Cosmopolis, producţie în regia lui David Cronenberg considerată unul dintre titlurile sigure din competiţia festivalului de la Cannes.

Ce crezi, Taylor Lautner mai are şanse să-şi redreseze cariera?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 6 aprilie 2012 11:36
Pana la urma e normal, nu vad ce il recomanda sa ajunga mare vedeta. Trebuie sa ai si ceva pricepere ca fii actor, nu?? iar Lautner nu o are. Poate are talent si ar putea sa invete.... nu-mi dau seama, nici nu prea conteaza. Pectoralii sunt insuficienti, vedete gen Stallone si Schwarzenegger nu o sa mai apara, a trecut vremea lor.
Costirik pe 6 aprilie 2012 13:28
exact;)
bad pe 7 aprilie 2012 15:36
Poi pana la urma ar trebui sa fie o onoare pentru Taylor Lautner sa joce cu marele Adam Sadler!!
Faenor pe 6 aprilie 2012 11:42
Nu stiu sincer din ce surse reiese ca Grown Ups a fost prost primit. Atat in SUA cat si la noi a avut rezultate excelente, fiind din contra, unul dintre cele mai bine primite filme ale lui Sandler. Faptul ca Sony a dat unda verde pentru o continuare este o consecinta directa a acestui fapt.
Iar faptul ca un actor are doar un film pe an nu este un semn al declinului. Este aberant. Calendarul filmarilor si al studiourilor este cel care dicteaza numarul de filme cu un anume actor pe an: au fost situatii in care acelasi actor a avut 5 filme in anul urmator celui in care aparent a somat fara nici o lansare.
Faptul ca Taylor Lautner este momentan atasat unui film cu pretentii/arthouse si unei comedii cu target larg este dovada clara ca are un agent foarte bun, care vrea sa-l distanteze atat de filmele teen soap a la Twilight, cat si de cele de actiune-cel putin pentru moment, pentru a sterge dezamagirea cu Abduction. Asa ca departe de a fi un semn de declin, este o strategie de cariera foarte bine pusa la punct. Probabil ca titlul dramatic al articolului "vinde" mai bine decat fondul...

Bayard pe 6 aprilie 2012 13:18
10% pe rotten tomatoes, a fost complet disturs de critici. Dar ai dreptate a avut incasari bune, peste 200 milioane cred.
Faenor pe 7 aprilie 2012 09:40
Orice actor este atasat pe mai multe proiecte concomitent; in functie de programul de productie, finantare, scenariu in lucru, distributie sau regizor in schimbare unele se amana, altele se anuleaza sau se suprapun ca program de filmari. Acum 2 ani toate studiourile isi doreau sa aiba cel putin un proiect cu el si i-au securizat colaborarea prin ofertele respective-in nici un moment Stretch Armstrong sau Incarceron, ca despre ele vorbim in primul rand nu au intrat in pre-productie propriu-zisa si dupa aceea au fost trase pe dreapta din motive de cast. Stretch, o productie Universal dupa o proprietate Hasbro a patit ce au patit si alte proiecte similare a la Ouija si Monopoly: Universal, nesigur de perspectivele lor comerciale, le-a pus pe hold. Bugetul prea mare se poate sa fi fost un alt motiv, multe proiecte fiind amanate sau anulate in ultimul timp pe acest motiv (Dark Tower si Ouija la Universal, Akira, Arthur and Lancelot la Warner). Cand preocuparile sunt in primul rand de structura de buget si return on investment, cast-ul devine o preocupare de ordin secund. Incarceron la FOX a fost pus pe bara in primul rand din cauza lipsei unui regizor potrivit (Catherine Hardwicke, Sofia Coppola fiind doar doua din numele vehiculate). Dupa succesul lui Hunger Games si cu o puzderie de filme targetate young adult in development sau in productie la toate studiourile exista sanse ca Incarceron sa redevina o prioritate, iar Lautner este in continuare atasat proiectului, asa ca cel mai probabil isi vor actualiza oferta catre el (un nume deja cunoscut, cu un fanbase activ ajuta mai mult decat un necunoscut). Momentan intre un film Gus van Sant (cu care multi actori mai cunoscuti si titrati se chinuie sa ajunga sa colaboreze) si o comedie cu perspective solide de Box Office as spune ca o duce foarte bine, iar la varsta lui faptul ca a avut un film care a fost o dezamagire in America si un succes moderat international nu il va afecta atat de rau. Asta ca sa ai "the big picture" Han_Solo...poate nu strica sa te documentezi putin pe viitor inainte sa debitezi idei, opinii si sentinte asa intr-o doara...
Costirik pe 6 aprilie 2012 13:34
Lasa ne!!!Lasa ne!!!!:)) baiatul asta nu are pic de talent mai bine se orienteaza spre luptele de MMA sau ceva de genul:))
HarryCineastul5 pe 6 aprilie 2012 13:50
Duca-se al naibii! Ma doare fix in lama de ras de soarta lui! Sa se duca sa lucreze la McDonalds'
CosminHorrorMaster pe 6 aprilie 2012 13:53
E muci actorul, n-are ce cauta in filme, pa pa, ma doare-n cot!
snooper pe 6 aprilie 2012 14:03
Asta-i genul de "actor" care joaca numa intr-un film sau o franciza si atat . Mereu se intampla asta . Sa apara o franciza care face senzatie in lume pentru cativa ani , actorii devin foarte cunoscuti , apoi dupa ce se termina nu mai auzi nimic de actori , toate filmele in care joaca dupa sunt umbrite de franciza celebra in care au interpretat si incetu cu incetu dispar din cinema . La fel se intampla si cu actorii din seria Harry Potter , American Pie , Lord of The Rings , Twilight nici nu mai zic . Toti actorii tinerei care isi incep cariera cu un BANG dispar rapid . parca e la moda acum .
Han_Solo pe 6 aprilie 2012 14:57
Aceiasi chestie si cu actorii din seriale. Sunt unele seriale de succes iar la incheierea lor nu mai auzi nimic de actorul/actrita care a jucat rolul principal.
Han_Solo pe 7 aprilie 2012 21:23
Spune-mi ce actor din LOTR e mare vedeta acuma si nu traieste de pe urma gloriei apuse? La Harry al Micu pana acuma doar Radclif a confirmat ca se descurca si cu altceva avand in vedere ca Woman in Black s-a descurcat onorabil la incasari. Ema pana acuma s-a remarcat doar prin faptul ca pirdut rolul din The Girl With Dragon Tattoo. Cel mai bine se descurca Ralp Finnes insa nu cred ca prea multi pustini sunt curiosi de el.
margott pe 6 aprilie 2012 15:30
"Cariera sa părea cea mai promiţătoare în comparaţie cu a colegilor din Twilight..." Nu zau ? De unde atat de promitatoare ? Voi l-ati vazut cum joaca ?
calin88 pe 6 aprilie 2012 16:42
Eu am crezut ca Pattinson e mai varza, dar am vazut apoi "Remember Me" si am zis hai ca nu-i asa rau baitul, dup-aia am vazut "Water for Elephants" si m-am convins, ala e actor adevarat, pacat ca joaca in twilight
calin88 pe 6 aprilie 2012 16:40
O mai stiti pe aia? DU-TE DICA,DU-TEEEE! Doar nu ne-o fi dor de el, nu am vazut niciun film cu putzangutanul asta si stiu ca n-am pierdut nimic
Danyenglish pe 6 aprilie 2012 18:10
mie mi-a placut Grown Ups...nu stiu de ce multora nu le-a placut...a fost destul de amuzant filmul...cat despre taylor,poate sa se angajeze altundeva oricum hollywood-ul nu va pierde cine stie ce actor:))
cercetas pe 6 aprilie 2012 18:30
Eu sunt de parere ca actorul ar trebui in mare parte sa faca filmul, nu filmul pe actor cum s-a intamplat in cazul lui. Tipul asta a avut "priza" la public doar datorita faptului ca a jucat in seria Twilight (prea multe isterice pe lumea asta.... auzi, Twilight... ala-i film?!). Iar dupa ce va termina si ultima parte o sa se aleaga praful de el. Si-acum fac si eu ca margott... Ce a facut omul asta atata, in afara faptului ca si-a aratat de cateva ori pectoralii, de "cariera sa părea cea mai promiţătoare"?
Cola09 pe 6 aprilie 2012 21:32
Taylor este la inceputul carierei. Este potrivit pentru filme de actiune.
HarryCineastul5 pe 6 aprilie 2012 23:07
Potrivit pentru filme porno cu gay! ;)
legolas05 pe 7 aprilie 2012 00:13
=)))))))))))
NightChild pe 6 aprilie 2012 21:56
saracu...
legolas05 pe 7 aprilie 2012 00:14
talent nu are,cel putin asta este parerea mea,oricum nu ma bucur de ghinionul altora, cine stie ce viitor poate avea
alex_il_fenomeno pe 1 mai 2012 09:30
Taylor Lautner in comedie ? asta chiar ca e o premiera !
SANDA45 pe 30 decembrie 2012 13:18
cica noul s seagal,atunci o sa ma uit la filmele lui asa cum nu ma uit nici la seagal
silviu1985 pe 4 aprilie 2014 23:44
nu inteleg de ce acest film a fost primit rau de critici...
este o comedie frumoasa... despre un lucru care criticii nu l-au luat in seama
PRIETENIA... sunt cativa baieti care cresc... dar ajung sa urasca asta... pentru ca se simt foarte distantati de era lor... anii 80... si era copiilor lor.. 2000+...
mie unul mi-a placut tare mult ambele...
si da tailor asta ///// inafara de cateva trucuri de arte martiale ... sincer ... este 0...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells