Superefecte speciale, piraţi împiedicaţi şi film cu Leonardo DiCaprio, miercuri seara la TV

de Ştefan Dobroiu în 2 Iun 2020
The Matrix, Pirații! O bandă de neisprăviți şi Diamantul sângeriu, în program

Rareori avem ocazia să putem recomanda trei filme ale căror ore de difuzare să fie atât de prietenoase unele cu altele încât să le poţi include pe toate în programul tău de seară. Iată mai jos cele trei filme de miercuri care ne-au făcut nouă cu ochiul, spune-ne într-un comentariu alte titluri care te atrag în program.

The Pirates! Band of Misfits/Pirații! O bandă de neisprăviți (2012)
Pro Cinema, 17:00
Lansată la noi în aprilie 2012, această animaţie britanică a avut surprinzător de puţini spectatori, prin urmare e foarte posibil ca cititorii noştri să nu o fi văzut şi să-i dea o şansă. Dincolo de distribuţia vocală plină de staruri (Salma Hayek, Hugh Grant, Imelda Staunton, David Tennant, Brendan Gleeson, Martin Freeman şi alţii), producţia Aardman Animations beneficiază de acel umor absurd şi trăsnit care nu e chiar pe gustul tuturor, dar care îţi poate provoca hohote de râs. În centrul atenţiei este neinsprăvitul Căpitan pirat (Grant), gata de orice pentru a-şi atinge visul: obţinerea titlului de Piratul Anului. Secondat de echipajul său la fel de neinsprăvit ca şi el, Căpitanul se aruncă într-o mulţime de aventuri pentru a-şi atinge ţelul.

Pirates a primit o nominalizare pentru Cea mai bună animaţie atât la Oscaruri, cât şi la premiile Academiei Europene de Film.

The Matrix (1999)
Filmcafe, 19:30
După cum probabil ştii deja, al patrulea film Matrix se afla în producţie când ne-a lovit pandemia. S-a încetat lucrul la el, dar cu siguranţă studiourile Warner fac tot posibilul să respecte data de lansare anunţată pentru 21 mai 2021. Poţi începe de pe acum să recuperezi trilogia originală cu primul film, care în 1999 lua lumea prin surprindere cu povestea sa gata să ne facă să ne întrebăm dacă nu cumva şi noi suntem prizonieri în matrice, iar acest film regizat de (pe atunci) fraţii Wachowski este un aşa-zis "glitch in the Matrix". Povestea lui Neo (Keanu Reeves) a entuziasmat criticii şi publicul deopotrivă, câştigând şi patru Oscaruri.

Blood Diamond/Diamantul sângeriu (2006)
Film Now, 21:35
Recomandat de cinci nominalizări la premiile Oscar, inclusiv una pentru interpretarea lui Leonardo DiCaprio, acest film regizat de Edward Zwick ne poartă în Sierra Leone, ţară africană aflată în plin război în anii '90. Aici Danny (DiCaprio), un fost mercenar din Zimbabwe, şi Solomon (Djimon Hounsou, şi el nominalizat la Oscar), membrul unui trib de pescari, au parte de aventura vieţii când pornesc în căutarea unui nepreţuit diamant. Filmul lui Zwick nu este unul de aventuri, în vena superhitului Giuvaerul Nilului, ci un thriller politic despre controversatele "diamante ale sângelui", pietrele preţioase folosite pentru a finanţa distrugătoarele războaie de care Africa nu a scăpat nici acum. Atenţie, la lansarea sa în România, filmul a primit rating-ul "Interzis minorilor".

Ce alte filme îţi fac cu ochiul în programul TV de miercuri?

Exploreaza subiecte similare:

The Matrix, Blood Diamond, The Pirates! Band of Misfits, The Jewel of the Nile, leonardo dicaprio, Djimon Hounsou, Salma Hayek, Hugh Grant, Imelda Staunton, Martin Freeman, Brendan Gleeson, Keanu Reeves, David Tennant

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells