Sophia Loren şi Brigitte Bardot împlinesc 75 de ani

de Gloria Sauciuc în 14 Sep 2009
Sophia Loren şi Brigitte Bardot împlinesc 75 de ani

Sophia Loren şi Brigitte Bardot, sex simbolurile anilor '60, îşi aniversează în septembrie 75 de ani. Dacă pe Sophia Loren o vom putea urmări în muzicalul Nine, la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor, Brigitte Bardot s-a dedicat actelor caritabile, retrâgându-se din lumea filmului.

La Cinema Eforie din Bucureşti vor fi difuzate în a doua parte a lunii septembrie câteva dintre cele mai bune filme ale celor două actriţe. Iată programul aniversar:

Ciociara/La Ciociara, filmul cu care Sophia Loren a obţinut în 1961 Premiul de interpretare la Cannes şi un Oscar la Hollywood , care a consacrat-o definitiv ca star, va fi proiectat duminică, 27 septembrie, de la ora 15:00 şi  miercuri, 30 septembrie, de la ora 19:00 la Cinema Eforie.
La Ciociara este o ecranizare a romanului lui Alberto Moravia, o producţie Italia, 1960,  în regia lui  Vittorio De Sica, cu Sophia Loren, Raf Vallone şi Jean-Paul Belmondo.
„Ciociara asigură continuitatea filmelor tandemului De Sica- Zavattini: este vorba, în primul rând, de a povesti viaţa dificilă, uneori dureroasă, a poporului italian. Dar este în acelaşi timp un film de mare spectacol cu actori-vedete. Unii i-au reproşat acest lucru lui De Sica, căruia îi regăsim,
totuşi, aceeaşi tandreţe fără complezenţă faţă de personaje” (Jean Bernard-Bonis-2006, „Petit Larousse des films”)

Floarea soarelui/I Girasoli
Marţi,  29 septembrie, ora  15:00
Miercuri, 30 septembrie, ora 17:00
Italia, 1969/color/ s.rom/ Dramă
Regia Vittorio De Sica Cu: Sophia Loren, Marcello Mastroianni
„După război, Giovanna îl caută în Uniunea Sovietică pe soţul care nu s-a mai întors. Îl regăseşte recăsătorit cu o localnică. De Sica dezvăluie frumosul în insignifianţa faptului divers, realizând virtuoz o superbă melodramă sentimentală cu memorabile performanţe actoriceşti.” (T.Caranfil-2005, „Dicţionar universal de filme”)

Cidul/El Cid
Joi, 17 septembrie, ora 14:00
Vineri, 18 septembrie, 18:00
Sâmbătă, 19 septembrie,    13:00
SUA/Spania, 1960/color/s.rom/Film istoric
Regia Anthony Mann, cu: Charlton Heston, Sophia Loren, Raf Valone.
O impresionantă superproducţie care aduce pe ecran tragedia lui Corneille, insistând asupra recuceririi Spaniei de către regii Castiliei.

Pe Brigitte Bardot o putem vedea în Viva Maria marţi, 15 septembrie, de la ora 14:45, miercuri, 16 septembrie, de la ora 17:00, Joi, 17 septembrie, de la ora 19:00 şi duminică, 20 septembrie, de la ora 19:30. Este o producţie Franţa, 1965, în regia lui Louis Malle, cu Brigitte Bardot, Jeanne Moreau şi George Hamilton.
Brigitte Bardot interpretează rolul fiicei unui terorist irlandez care este recrutată de o trupă de music- hall care parcurge America de Sud, în state tulburate de veşnice revoluţii. Brigitte Bardot şi Jeanne Moreau formează un cuplu de artiste de varietăţi, pe cât de contrastant, pe atât de şarmant.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
TAMARAINSA pe 15 septembrie 2009 06:29
Ce oportunitate ca sa mai scriu si sa fiu, in sfarsit, inteleasa de cei care au nevoie de etichete lipite cat mai repede intrun coltisor al mintii lor de netofili.
Am fost impresionata de destinul Ciociarei. Am avut poster cu Brigitte Bardot in marime naturala pe usha camerei mele, de la Ploiesti.Era in anii 70.Parintele Gr...(nu scriu tot numele din motive lesne de inteles) a venit sa o certe pe mama ca in loc de icoana avem postere pe perete.
Mama a ingenunchiat si m-a privit cu dojana.De atunci viata noastra a fost un calvar.
UN CALVAR pana cand mama a inchis ochii?
Acum asist la o emisiune de happy de napasta drame?
Cand se termina cu toate momentele in care exoricizam pe cei pe care nu-i putem eticheta?
In reclame, in titluri de ziare de scandal, in voturi pro sau contra unei initiative?

RODI59 pe 15 septembrie 2009 09:47
Ar fi meritat vazut si filmul "Calatoria", unde Sophia Loren joaca alaturi de Richard Burton, poate chiar si "Contesa din Hong Kong". Oricum, au fost alese cateva filme reprezentative din cariera ei.
Cat despre BB, consider ca nu merita sa-mi bat capul.

cora_zon pe 15 septembrie 2009 20:24
ce chestie. in poza din tinerete, BB arata mai bine decat Sophia iar in cealalta Sophia a imbatranit mai frumos dekat BB :DD
Gloria pe 15 septembrie 2009 22:12
Da, Brigitte Bardot a imbatranit urat. Poate ca din acest motiv s-a retras din fata camerelor de filmat.
dr. bisturiu pe 16 septembrie 2009 21:48
domnisoarelor, sa va faceti programare la dofor estetic , sa va strangeti bani la cioarp pt senectute, sa va vindeti mosia si masina ca sa va cumparati toxine botulinice, fraduri cu sclipiciuri, gene false, silicon, picioare de lemn, unghii false, proteze dentare, vopsea de par, stropitoare cu bronzant, maseuri, pedichiurista, sa n-ajungeti ca nasoala asta de bb.se poate asa ceva?puneti hingherii pa ia.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells