Scurtmetrajul Trece şi prin perete, de Radu Jude, în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs 2014

Regizorul concura anul trecut în aceeaşi secţiune cu scurtmetrajul O umbră de nor

Scurtmetrajul Trece şi prin perete/It Can Pass through the Wall, o adaptare liberă după povestirea „În magazie”, de A. P. Cehov, regizat de Radu Jude, a fost selecţionat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2014, conform unui comunicat remis Mediafax. Regizorul se întoarce, aşadar, la Festivalul de la Cannes, după ce filmul  O umbră de nor a avut premiera mondială, anul trecut, în aceeaşi secţiune.

Scenariul filmului Trece şi prin perete poartă semnătura lui Radu Jude, imaginea a fost realizată de Marius Panduru, Cătălin Cristuţiu s-a ocupat de montaj, în timp ce sound design-ul este semnat de Dana Bunescu, scenografia, de Adi Cristea, iar costumele, de Maria Pitea.

Din distribuţie fac parte Sofia Nicolaescu, pe care publicul o va recunoaşte din multipremiatul lungmetraj Toată lumea din familia noastră, Ion Arcudeanu, Marcel Horobeţ, Gabriel Spahiu şi Alecu Jude.

Scurtmetrajul Trece şi prin perete este o producţie 100% independentă, realizată de Micro Film în coproducţie cu Mitra Film şi Cinelabs Romania. Producătorii scurtmetrajului sunt Radu Jude şi Ada Solomon.

Citește și

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 16 noiembrie 2014 10:26
Sper sa avem si noi ocazia sa il urmarim, sa ne bucuram de rezultatul final.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells