Scenetă cu Avatar, scoasă din programul galei Oscar

de Ştefan Dobroiu în 3 Mar 2010
Scenetă cu Avatar, scoasă din programul galei Oscar

Sacha Baron Cohen, anunţat drept unul dintre prezentatorii galei Oscar, s-ar putea să nu mai apară pe scena teatrului Kodak, după ce organizatorii galei au considerat că sceneta sa despre Avatar ar putea să-l ofenseze pe James Cameron.

Producătorul Bill Mechanic a tăiat de pe listă sceneta în care Sacha Baron Cohen plănuia să apară drept o femelă Na'vi (la cât de înalt este actorul din Borat nu ar fi avut nevoie decât de ceva machiaj albastru şi o coadă), cu Ben Stiller pe post de translator al importantului ei mesaj inter-specii. Planul era ca Stiller să nu "traducă" bine, iar Cohen să se enerveze din ce în ce, sceneta culminând cu actorul britanic sfâşiindu-şi "rochia de seară" şi dezvăluind, cu ajutorul unui pântece bombat, că "extraterestra" este însărcinată. Nu e deloc greu să presupunem continuarea: "tatăl" James Cameron, confruntat în public pentru a-şi recunoaşte paternitatea, eventual alergat de "mamă" printre scaune.

Cu un Sacha Baron Cohen mult prea imprevizibil pentru o gală unde totul trebuie să meargă şnur, nu e deloc de mirare (deşi e regretabil) că organizatorii au ales să renunţe la momentul comic. Unul dintre organizatori, citat de worstpreviews, a justificat decizia în felul următor: "să spunem doar că James Cameron nu este foarte 'autoironic'", ceea ce ne face să ne întrebăm cât de interesante ar fi devenit lucrurile dacă Sacha Baron Cohen ar fi fost suficient de iritant pentru ca regizorul ce cu siguranţă va primi câteva premii pe 7 martie să părăsească gala.

Dacă te întrebi cum am obţinut fotografia ataşată acestui articol, o combinaţie între chipul lui Sacha Baron Cohen şi cel al lui Neytiri, poţi afla mai multe detalii aici.

Ai fi vrut să vezi sceneta? Cum crezi că ar fi reacţionat James Cameron?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
BudauBogdan pe 3 martie 2010 15:25
=))
RvN11 pe 3 martie 2010 16:03
Ar fi fost prea tare sa-l alerge prin sala pe cameron :))
flv pe 3 martie 2010 16:42
ba ar fi fost cam insultatoare toata sceneta asta penibila.. sacha baron e un mascarici care nu are ce sa caute la decernarea oscarurilor
felixa pe 3 martie 2010 16:50
Un mascarici genial... Pacat ca unii nu au simtul umorului... "Cameron nu e foarte 'autoironic'... Sa nu deranjam orgolii de mari regizori... Ha ha!
cavallioty pe 3 martie 2010 16:55
din cauza unei persoane sa scoti un moment care cu siguranta ar fii atras ceva telespectatori,cred ca incep sa il urasc pe acest James Cameron,si sa nu ma luati pe mine ca e mare regizor,ca scoate un film la 12 ani(de calitate) sunt altii care scot filme foarte bune si nu o data la 12 ani
chaosnecrolyte pe 3 martie 2010 18:34
Parerea mea e ca daca s-ar fi tinut aceasta sceneta, cel mai probabil James Cameron s-ar fi enervat la culme si ar fi tunat afara din Teatrul Kodiak cu sotia dupa el, precum Eminem a plecat anul trecut la premiile MTV Movie Awards.
roxanagiorgiana21 pe 3 martie 2010 18:59
Ce pacat ca or scos scena...Il admir enorm pe James Cameron..si Avatar este de departe cea mai mare realizare a lui..si a cinematografiei...Si as fii dorit mult sa il vad pe Sacha Baron cum interpresteaza o scena inspirata din film:))...Are el un umor greu de digerat pentru multi..insa este un profesionist in ceea ce face...Si faza cu Eminem..am vazut de mai multe ori pe Mtv si am citit ca o fost totul regizat..si Eminem stia ca se va intampla asta..cum si James Cameron de ex stia ce urma sa se intample la Oscar..doar ca Lui Eminem ii s-o parut funny..si lui Cameron...nu prea..Probabil de asta filmele lui ..nu sunt filme de comedie...poate nu gusta foarte bine umorul;)))..oricum pentru ambii..Congratulation...mari oameni:D
mihai pe 3 martie 2010 19:09
CEL MAI PROST FILM:AVATAR.numai oamenii fara creier pot sa se uite la un asemenea film de COPII
georgeccc pe 3 martie 2010 19:15
de acord cu mihai.....numai retarzi considera porcaria asta film...
marylin01 pe 3 martie 2010 20:26
Sincer nu cred ca ar fi parasit sala.... oricum pacat ca au scos sceneta ar fi fost tare :))
Si voi astia mihai si georgeccc va credeti cumva interesanti ca aveti alta parere decat au cei de aici?! plus ca in articol nu era vorba de film ci de acea sceneta macar comentati pe subiet si daca sunteti asa tari de ce nu va faceti cont sa vedem si noi ce filme va plac. A.....si sa nu uit, film de copii zici? am vazut ce reactii au avut copii... unul palngea si deranja toata sala sincer e prea violent pt copii cel putin partea cu lupta si mai ales scrisul ala greu de urmarit plus ca un copil nici nu prea ar intelege ce se intampla pe acolo. Asa ca nu va mai dati voi destepti toti astia de ziceti ca e film de copii hai sa fim sinceri cati dintre voi va uitati la filme cand erati copii?

Liviu pe 3 martie 2010 21:39
meh....am mari rezerve cand vine vorba de "umorul" lui Sacha Baron Cohen. Mai mult ca sigur sceneta continea glume ce intreceau masura, altfel nu l-ar fi scos. Nu e vorba de Cameron aici, e vorba ca SBC nu face diferenta intre acceptabil si inacceptabil...sau pur si simplu nu-i pasa.
StevieGG08 pe 3 martie 2010 22:18
n-am vazut un mascarici mai mare decat Sacha Baron Cohen...ideea era amuzanta totusi
BudauBogdan pe 3 martie 2010 23:03
bine mah desteptilor...(mihai si george) incasarile spun tot!!! sigur si voi ati fost la film..va placut si acuma va dati in spectacol :))
caca pe 4 martie 2010 00:14
eu cred ca mihai si george sunt cam aceeasi persoana :)) si mihai avea nevoie de back up , sa nu fie singurul prost
mihai pe 4 martie 2010 01:34
sa va vad pe toti albastrii:))..uitati-va dreaq la filme bune gen SHUTTER ISLAND nu porcaria asta de avatar;)
roxanagiorgiana21 pe 4 martie 2010 02:24
Avatar Nu s-o adresat persoanelor cu posibilități intelectuale reduse...Eu nu stiu care este probelama voastra..toate fragmentele voastre sunt lipsite de inteligență, de capacitat sau valoare.!..Privind obiectiv situatia..fiecare avem dreptul sa detinem o parere..bineinteles..recomandat ar fii ..sa argumentam toate afirmatiile care le facem..si nu sa le sustineti cu asemenea citate...Unora ne-a placut..altora le-o placut mai putin..dar de aici pana la ,sa afirmati ca o fost film destinat copiilor..sau o porcarie..sau ca numai "retarzii"l-or vizionat...este cale lunga..Cam la fel de lunga..ca de la voi la un nivel peste mediocritate...Come down to erth...
dianagrigore pe 4 martie 2010 03:32
Si roxana draga, sa spunem ca Avatar s-a adresat persoanelor cu posibilitati intelectuale 'ridicate'. Ce e atat de complicat la acest film? Tocmai, entuziasmul asta e numai din cauza ca e "ceva nou", sa zicem, si provine din marea publicitate facuta. Aceasta se numeste manipulare mass-media. Aici sunt clar diferente de cultura cinematografica, de-aia sunt si atatea pareri. Pentru ca acei oameni cu "posibilitati intelectuale reduse"(sa citez din ingeniosul tau paragraf) probabil s-au uitat la mai multe filme decat altii, care intr-adevar poti sa afirmi despre ele ca sunt filme, nu..animatii colorate(mai pe scurt). Mai incercati si alte filme, nu numai kitch-uri americanesti cu scenariu de doi bani care s-a ultra-facut.
A, si... poate consultati si ceva limba romana inainte de a scrie pe unele site-uri. Asta pentru voi, ca sa nu mai pareti atat de inculti.

deea_bluesky15 pe 4 martie 2010 08:02
avand in vedere ca e vorba de sacha baron cohen nu cred ca il retinea ceva sa se urce pe cameron, cum a facut de altfel si cu eminem...dar as fi ras o saptamana...pacat
safi pe 4 martie 2010 12:18
pentru toti ce-i care s-au "contrazis" /"insultat", parearea mea este:
- fiecare are dreptul de a-si etala, ce-i drept in scris, parearea despre un film, sau un actor;
- fiecare are dreptul de a da "dracu`" un film sau un actor, caci vorba aia, gusturile nu se discuta .... dar...
- nimeni nu are dreptul sa insulte pe nimeni (ca de ex. george .... "numai retarzi considera porcaria asta film"). Georgica putea-i sa spui ca-i un film de rahat din punctul tau de vedere, nu sa-i insulti pe aceeia care l-au vazut. Eu l-am vazut, si din experienta mea de mare cineafila, acest film nu dezvaluie doar o lume colorata a planetei Pandorum, e cu mult mai intens. SI asta o spun pentru cei care se referau la filme precum Shutter Island. L-am vazut si pe ala, un film extraordinar, deasemeni!!!!
Dar in general lucrurile simple sunt traite cel mai intens!!!!

peterpanrmx pe 4 martie 2010 12:38
si "dianagrigore" draga...:D.....in general cei ce nu inteleg "impactul ştiinţei şi tehnologiei asupra societăţii şi persoanelor"...cei care neaga tot timpul si l iau pe "nu" in brate...cei care traiesc numai dupa cateva reguli "banale" despre viata...si cei care "nu vor" sa priveasca "peste" puterea lor de intelegere...tot timpul o sa gaseasca vre o "chichita"ca sa para ei mai interesanti si sa fie "contra" unor "lucruri" pe care majoritatea le accepta si le apreciaza!...acesti oameni...chiar fac parte din categoria "persoanelor fara posibilitati intelectuale ridicate"!de ce?...pentru ca "mintea" lor nu poate trece peste "granita" dintre real si fantastic...ei prefera sa citeasca si sa creada...in loc sa citeasca si sa si puna intrebari - sa si dea raspunsuri...si dupa aea ...sa creada!;)...parerea mea...filmele s.f....nu sunt pentru toata lumea frumoas o!...si mai lasa ne cu "scrisul corect al limbii romane"...sau tu crezi ca daca stii sa scrii bine romaneste ...faci parte din categoria "persoanelor cu posibilitate intelectuala ridicata"???
roxanagiorgiana21 pe 4 martie 2010 13:12
Eu nu stiu daca o sa pot scrie vreodata ceva pe site-ul acesta..fara sa nu comenteze o tipa..Frustrare mare in randul femeilor din Romania! Imi doresc din suflet sa pot fii manierata, politicoasa si civilizata..dar cum pe tine te deranjeaza ca eu am folosit sintagma"cu posibilitati intelectuale reduse"..si iei partea celor care au scris "film de copii..sau retarzi"..asta sa fie metoda "de adresare" care prinde la tine...la fel ca si cei din "echipa ta"...sunteti total penibili....."Kitsch"..(nu kitch)-avatar..Kitsch?...tu poate nu poti progresa in intelegerea unui subiect cu asa calități excelente precum iAvatar....Draga mea...totul este "ceva nou"..Tu, de exemplu esti o noutate ..si tot nu te plac...nu iti baza argumentele tale pe"a fost ceva nou"...si la faza cu manipulare..si publicitate...da A avut un marketing foarte agresiz...pentru ca James CAmron..stie sa faca totul perfect pana la capat...e un om de afaceri..si a reusit!.."Animatii colorate?:)))).Poate chiar -.benzi desenate-cred ca de acolo o luat James Cameron tot "kitch'ul "asta de scenariu..si de subiect..a asteptat 12 ani..sa scoata astia o revista buna..si s-o pus si el sa o ecranizeze...(de la sectia"interzis copiilor sub 3 ani")..Aici m-ai lasat fara replica..ai reusit si tu in cele din urma!...te rog nici nu imi raspunde..ca mi-a ajuns sa va aud toate frustrarile voastre..comenteza la articol daca doresti..si scuteste-ma pe mine de persoana ta!
roxanagiorgiana21 pe 4 martie 2010 13:16
Bravo peterpanrmx---dar tot timpu o sa se gaseasca o frustrata ..sau un frustrat sa comenteze...mai ales femeile...
Blondie pe 4 martie 2010 20:50
Citesem undeva ca James Cameron nici nu stiuse de aceasta faza, a fost anuntat dupa ce producatorii au scos acea scena. Sa nu uitam ca premile Oscar nu sunt MTV Movie Awards unde toti merg imbracati cum vor, la Oscar se merge in costum de gala, gala unde se premiaza cele mai bune filme americane, nu cele mai populare filme americane....intamplator sunt si cateva foarte populare in lista celor nominalizate. In principiu...nu poti face chiar tot ce iti trece prin cap, iar faptul ca James Cameron este un grandoman si o persoana foarte severa nu este un secret prea mare.
Si mai era o persoana mai sus de spunea ca James Cameron scoate un film o data la 12 ani, pai....scoate rar dar bine. Sunt alti regizori care scot in 12 ani mai multe filme iar toate filmele lor la un loc nu aduc incasari nici cat bugetul unui film de-al lui Cameron, ca sa nu mai vorbim de incasarile unui film de-al lui Cameron, cam asta este diferenta in Cameron si cei "multi altii" de scot mai multe filme in 12 ani...iar cine a vazut filmele lui si nu i-au placut pur si simplu minte ori prefera filmele indiene sau telenovele.
Intamplator cele 12 filme scoase in ultimii 12 ani sunt si filmele cu cele mai mari incasari din lume, orice regizor isi doreste asa ceva iar prea curand nu cred ca o sa fie alt regizor care sa se poata lauda cu o asa realizare.

respect_reciproc pe 4 martie 2010 22:14
@georgeccc Si cei care ii jignesc pe ceilalti (asa cum faci tu, si nu le respecti parerea proprie si gusturile personale), ce nume poarta????
Deci cum te AUTOINTITULEZI???

Chiar trebuie toata lumea sa fie unanima in a-i place sau nu un film??

doinarac pe 4 martie 2010 22:27
Nu as fi vrut sa vad sceneta ,desi consider ca am simtul umorului .
Dar reactia lui james Camerom nu cred ca ar fi mers pina la a parasi sala!!!
Imi place sa cred ca ar fi gasit ceva subtil si inteligent sa contracareze "genul de umor" marca Sacha Baron.
De fapt "No Comment.".. caci nici ceremonia Oscar nu o voi vedea ...pentru ca nu am abonament la HBO.
Si cum TVR1 nu mai este "darnic" , asa cum a fost cu Globurile de aur , si nu va difuza OSCAR...
....... si cum nici HBO (adica operatorul de cablu) nu este darnic desi e "Ziua Femeii" 8 martie ora 3 - sa difuzeze gratis (adica pt cei fara abonament o zi macar asa cum faceau , cind isi faceau reclama sa atraga clienti) ...tot ce am scris este fictiune....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells