Saptamana 28 Septembrie – 4 Octombrie

de Alin Adrian Moise în 27 Sep 2007
Saptamana 28 Septembrie – 4 Octombrie

A inceput scoala de aproape doua saptamani, elevii se reobisnuiasc cu profesorii lor, asa ca nu trebuie sa va mirati de numarul ridicat al premierelor de saptamana aceasta - sase; doar n-am vrea sa tinem tineretul plictisit in salile de clasa. Dintre toate filmele, grosul incasarilor (asa subtiri cum sunt ele de obicei) va merge probabil spre War, regia Philip G. Atwell (debutant in lung-metraj), care reediteaza distributia lui The One, avandu-i pe Jet Li si pe Jason Statham in rolurile principale. Ba reia chiar si rolurile - Statham e politistul, iar Li este asasinul urmarit – schimband doar ideea: un Statham obsedat de faptul ca Li i-a ucis pe partenerul sau si familia acestuia, il cauta pe asasin cand acesta e fortat sa iasa din ascunzatoare in timpul unui conflict dintre Yakuza si Triade.

Daca nu v-ati saturat de pinguini si nu preferati sa revedeti Ratatouille, se poate incerca Surf’s Up, semnat de Ash Brannon si Chris Buck, animatie in stil mockumentary despre Campionatul Mondial de Surfing al pinguinilor si despre Cody Maverick (Shia LaBeouf) un nou-venit care, influentat de legenda Marelui Z, va incerca sa-si faca un nume in acest sport. Cat despre premierele romanesti promise atunci cand am vorbit despre ‘Dupa ea’, seria continua cu Logodnicii din America al lui Nicolae Margineanu, cu Marcel Iures si Maria Ploae, care prezinta un week-end la tara a sapte personaje (cinci adulti si doi adolescenti), in casa de vacanta a unora dintre ei. Week-end-ul pasnic dorit la inceput se transforma intr-un adevarat razboi pe masura ce prietenii incep sa-si impartaseasca secrete bine pastrate timp de 18 ani, surprize neplacute care vor scoate la iveala noi relatii de rudenie intre personaje.

Fall Down Dead este un horror/thriller (zic ei) venit de la Jon Keeyes (Living&Dying) si filmul american despre care tot citeati prin presa acum ceva vreme gratie distributiei ce le include pe Monica Barladeanu si Mihaela Radulescu (pe langa Dominique Swain, David Carradine sau Udo Kier). Bref, e vorba despre o metropola si despre un ucigas in serie care, daca de obicei isi practica nestingherit meseria in timpul unor pene de curent, acum trebuie sa-si aplece atentia asupra singurului martor care il poate identifica, Christie Wallace (Swain). Fiind la rubrica thriller, trebuie vorbit si de Butterfly on a Wheel, povestea unei familii perfecte (cum altfel) a carei viata linistita e rupta cand un personaj dubios (Pierce Brosnan), o rapeste pe aia mica, Sophie, incercand sa distruga sistematic paradisul cladit de parintii Nell (Gerard Butler) si Abby (Maria Bello).

Si, ca sa incheiem intr-o nota pozitiva, avem o comedie frantuzeasca. In regia lui Patrice Leconte, Mon Meilleur ami este cu mereu excelentul Daniel Auteuil in rolul lui Francois, anticar de succes care in timpul unei cine cu amicii are revelatia cum ca niciunul dintre acestia nu il place cu adevarat, deoarece este dur, arogant si egoist. Asa ca face un pariu cu asociata lui, Catherine (Julie Gayet): aceasta il va lasa sa pastreze vasul grecesc achizitionat pe contul firmei daca va fi in stare sa-si gasesca un cel mai bun prieten. Cautarile lui Francois duc spre Bruno (Dany Boon), un sofer de taxi, pe care trebuie sa-l vrajeasca suficient de mult cat sa-si obtina vasul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 13 aprilie 2010 09:48
foarte bun actor, intotdeauna face senzatie in filme

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells