Saga Fundația, ecranizată pentru Apple+. De episodul pilot al serialului se va ocupa Rupert Sanders

de Cristina Grigore în 25 Oct 2019
Regizorul lui Ghost in the Shell este un fan declarat al operei lui Isaac Asimov

Rupert Sanders, regizorul lui Ghost in the Shell și Snow White and the Huntsman, va regiza primul episod al serialului Fundația pentru Apple+, scrie Deadline.com. Cineastul face astfel trecerea către televiziune cu un proiect care se mulează perfect preferințelor sale - Sanders și-a declarat atât atracția pentru genul SF, cât și faptul că este un mare fan al lui Isaac Asimov.

Celebra saga SF a lui Asimov se află de multă vreme în atenția producătorilor de la Hollywood. Roland Emmerich a încercat o adaptare cinematografica în 2011, iar HBO pregătea în 2014 un serial alături de Jonathan Nolan; niciunul dintre proiecte nu a s-a concretizat.

Producția Apple+ se va inspira doar din trilogia de bază (din cele șapte volume ale seriei) și a fost descrisă drept „o saga epică, despre un grup de exilați care descoperă că unicul mod de a salva Imperiul Galactic de la distrugere este refuzul clar de a i se supune”.

Proiectul, ce va avea în primă fază 10 episoade, va fi supervizat de David S. Goyer (The Dark Knight, Terminator: Dark Fate). Rolul central, cel al lui Hari Seldon (matematicianul de geniu care elaborează o formă de predicție științifică a viitorului), i-a revenit lui Jared Harris, în vreme ce Lee Pace îl va interpreta pe Brother Day, conducătorul Imperiului. 

Apple+ se va lansa pe 1 noiembrie. Printre serialele ce se vor regăsi în oferta platformei de streaming se mai află The Morning Show, cu Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell și See, cu Jason Momoa.

Exploreaza subiecte similare:

Ghost in the Shell, Snow White and the Huntsman, Rupert Sanders, Roland Emmerich, Jonathan Nolan, David S. Goyer, The Dark Knight, Terminator: Dark Fate, Jared Harris, Lee Pace, Jason Momoa, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells