Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II, de azi pe ecrane

de Ștefan Dobroiu în 15 Nov 2012
Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II, de azi pe ecrane

Promisiunea unor efecte speciale ieşite din comun ne-au făcut şi pe noi să ne îmbulzim ieri la avanpremiera lui Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II, deşi, vorba aceea, "nu suntem în target". Categoric mai bun decât predecesorul său, finalul seriei Twilight le va da fanilor tot ce-şi doresc, făcându-i şi pe spectatorii neinteresaţi să tresare de câteva ori la scenele mai dure. Filmul se lansează de azi în regim de avanpremieră, iar de mâine va putea fi văzut în zeci de oraşe ale ţării. Pentru programul proiecţiilor, consultă programul cinematografelor de pe site.

Ce mi-a plăcut la Zori de Zi 2? În primul rând punctul culminant şi anume gigantica bătălie între clanul Volturi şi familia Cullen, ajutată de vampiri strânşi din toată lumea, dar şi de haita de vârcolaci condusă de Jacob (Taylor Lautner). Nu efectele speciale fac totul la aceste secvenţe, pentru că seria arată în continuare ieftin, deşi bugetul e considerabil mai mare (130 de milioane de dolari) decât în cazul părţilor anterioare. Secvenţa de luptă are parte de surprizele ei şi este suficient de sângeroasă pentru a da palpitaţii spectatoarelor adolescente care probabil vor veni "cu clasa" pentru a experimente "cea mai frumoasă" poveste de dragoste ajunsă vreodată pe marele ecran, până la categoricul "forever" de la final. Atenţie, filmul este "nerecomandat sub 15 ani", motivul fiind câteva decese destul de brutale şi foarte vizibile ce au loc pe imaculata zăpadă dintr-o poiană din apropierea reşedinţei Cullen.

În rest nu prea sunt multe de spus despre filmul lui Bill Condon. Fanul înflăcărat se va bucura de lungile scene în care Bella şi Edward îşi jură dragoste eternă, dar amatorii de scenarii bine ritmate vor considera primele două treimi ale filmului redundante şi mult prea lente. Vei râde la scenele vampirilor români Vladimir (Noel Fisher) şi Stefan (Guri Weinberg), întrebându-te poate, ca şi noi, dacă ar fi fost chiar atât de dificil să se găsească nişte actori români pentru aceste roluri, sau măcar nişte actori fără un accent rusesc atât de exagerat. Oricum, filmul îţi lasă impresia că a fost făcut doar pentru această bătălie finală, aşa că nu te poţi întreba de ce durează atât de mult până se ajunge la păruială.

Unul din plusurile filmului este mica Mackenzie Foy, o puştoaică de care cu siguranţă vom mai auzi, aici în rolul la început micii şi apoi tot mai marii Renesmee, fiica Bellei şi a lui Edward. În jurul ei se vor reuni atât vampirii prieteni ai clanului Cullen, cât şi vârcolacii, aliaţi ai iubitului ei etern, Jacob. Alăturarea pe ecran a lui Foy şi a lui Taylor Lautner, care îşi aruncă nişte priviri vag galeşe, e puţin surprinzătoare, dar de, totul se petrece în numele dragostei, iar în legătura lor se lăfăie şi mesajul suprem al filmului şi anume că dragostea curată învinge întotdeauna.

În contrapondere, clanul Volturi este exagerat caricatural, sugerând probabil obsesia pentru putere, decadenţa şi dezumanizarea unor vampiri atât de bătrâni, încât nici măcar nu-şi mai amintesc rădăcinile lor umane. Michael Sheen are interpretarea cea mai rizibilă în rolul lui Aro, liderul clanului Volturi, dar nici Jamie Campbell Bower nu e departe, în rolul lui Caius, călăul-şef al clanului. Ceilalţi actori joacă la fel ca în celelalte părţi ale filmului, cu un Robert Pattinson la fel de măcinat interior şi cu Kristen Stewart beneficiind de aportul efectelor speciale, pentru a căpăta fizicul impecabil de fiinţă eternă. Pentru rolurile secundare, producătorii s-au uitat probabil în serialele de succes ale momentului, pe generic apărând actori cunoscuţi din Alcatraz, Revolutions sau The River.

În concluzie, ultimul Twilight va fi cu siguranţă o surpriză plăcută pentru fanii seriei (care oricum nu au nevoie să citească aceste rânduri), ceilalţi spectatori putând să aprecieze anumite aspecte ale filmului. Nu este nevoie să fi văzut celelalte filme, pentru că motivaţiile personajelor şi justificarea luptei finale sunt acoperite îndelung şi explicit de scenariu, să priceapă toată lumea.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 15 noiembrie 2012 12:30
bogdaproste ca se termina
Steff021 pe 18 noiembrie 2012 23:24
Mai întâi învaţă să scrii şi după comentează analfabetule :|.
kristenbella pe 5 ianuarie 2013 20:40
a si am uitat sa iti spun tie ala Arlequinade spuneti tie asa nu mie pt. ca nu sti tu in ce fel sunt eu. si fi atent ca nu te-am injurat asa ca nici tu nu ai voi sa ma injuri pe mine
Luko13 pe 15 noiembrie 2012 12:39
Fanii Twilight sunt exact la fel ca fanii Justin Bieber. Nu pot sa cred ca am pronuntat "Justin Bieber", Bleahhhhhh !
Ovidiu239 pe 15 noiembrie 2012 19:32
chiar de doua ori, n-as putea:))
kristenbella pe 5 ianuarie 2013 20:41
eu de 3 ori
BBoyDFlow pe 15 noiembrie 2012 14:11
OMFdumnezeu in sfarsit s-a terminat .. !
kristenbella pe 5 ianuarie 2013 20:43
daca nu va place nu va uitati la el pt. ca nu va obliga nimeni sa va uitati la acest film
Beatryce pe 15 noiembrie 2012 17:02
acu` numai stiri despre Twilight =))
Miiku pe 15 noiembrie 2012 18:17
Mda acu` o sa apara in reviste nu`ma despre Twilight..
legolas05 pe 15 noiembrie 2012 18:25
bine ca se termina seria
zenmaister pe 16 noiembrie 2012 01:06
f*uckin finally ...
kristenbella pe 5 ianuarie 2013 20:43
nu aveti sentimente ma
leighfun pe 15 noiembrie 2012 20:46
cata dreptate ai,da stii ceva, mi-a luat destul de mult sa realizez cat de stupid e totul legat de twilight
kristenbella pe 5 ianuarie 2013 20:45
am aceleasi cuvinte pt. tine ca si pt. Arlequinade
marya1230 pe 18 noiembrie 2012 12:43
va spun ca e o pierdere de timp, am citit cartea si nu m-a impresionat deloc, ce o sa vi se para ciudat este ca jocob se indragosteste de fica vampirilor. ma bucur ca s-a terminat si seria acesta ca m-am saturat sa tot aud stuiri despre twilight.
kristenbella pe 5 ianuarie 2013 20:46
pai da ai citit cartea dar poate nu ai vazut filmul
Arlequinade pe 18 noiembrie 2012 21:55
Stati fratilor, ca sarim din lac in put. Se termina "Twilight", da... Dar urmeaza fiica lui mai semidocta, "Fifty Shades of Mummy-Porn". Nu va bucurati inca.
Crynick pe 21 noiembrie 2012 12:02
voi astia de la Cinemagia,cum puteti sa laudati un astfel de film?va pierditi credibilitatea?care minora a scris articolul asta?
Crynick pe 21 noiembrie 2012 12:03
*pierdeti
alex_il_fenomeno pe 23 decembrie 2012 12:07
mie chiar mi-a placut cum s-a terminat, pana la urma.
kristenbella pe 5 ianuarie 2013 20:46
exact si mie
kristenbella pe 5 ianuarie 2013 21:01
este sssssuuuuuper tare filmul si sper ca va mai continua
stiu ca sa terminat dar poate cine stie va continua si mie imi va face o surpriza placuta

SANDA45 pe 22 februarie 2013 14:36
sper sa nu se mai produca asemenea prostii
forever_young_ pe 30 iulie 2020 18:51
oare se temrina ? :)))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells