S-au decernat premiile GOYA!

de Gloria Sauciuc în 4 Feb 2008
S-au decernat premiile GOYA!

Regizorul Jaime Rosales a primit premiul GOYA pentru Cel mai bun film - “La Soledad” in cadrul ceremoniei Premiilor Academiei Spaniole de Film, care a avut loc ieri, la Madrid. Surpriza serii de ieri a fost ca “La Soledad” a putut detrona filme ca “El Orfanato” si “Las trece rosas” - favoritele criticii si publicului.

“La Soledad” este al doilea film al regizorului, povestea a cinci femei care trebuie sa infrunte viata. Jaime Rosales a obtinut un trofeu GOYA si pentru regie.

El orfanato, cel mai vizionat film din Spania in 2007 ( a fost vazut de 3 milioane si jumatate de spanioli) a obtinut sapte premii GOYA: premiul pentru Cel mai bun scenariu original (Sergio Sanchez), Premiul GOYA pentru cel mai bun regizor (debut), Premiul GOYA pentru efecte speciale, GOYA pentru Cel mai bun sunet, Cea mai buna scenografie si productie.

"Las Trece Rosas" a obtinut patru premii GOYA, printre care si cel pentru imagine.

Maribel Verdú si Amparo Baró au obtinut Premiul GOYA pentru interpretarea - rol principal, respectiv secundar din "Siete mesas de billar francés".

Cel mai bun actor a fost desemnat Alberto San Juan pentru interpretarea unui cantaret de jazz fara succes care se intoarce in satul natal pentru a imparti ultimele ore cu tatal muribund, in filmul "Bajo las estrellas".

Javier Bardem a primit premiul pentru productia documentarului "Invisibles".

Gazda evenimentului - Jose Corbacho a aparut cu un pistol de jucarie in timp ce a imbracat, la finalul ceremoniei, o costumatie care imita personajul lui Javier Bardem – din "No Country for Old Men".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells