Record. Bird Box, vizionat la nivel global de 45 milioane de spectatori

de Gloria Sauciuc în 30 Dec 2018
În Bird Box, Sandra Bullock este o mamă singură care încearcă să își salveze copiii după ce forțe misterioase invadează Pământul și fac oamenii să se sinucidă

Thrillerul Bird Box, cu Sandra Bullock în rolul principal, a fost vizionat la nivel global de 45 de milioane de spectatori Netflix în decursul primei săptămâni de difuzare pe rețeaua de streaming, susțin surse din cadrul companiei. Un thriller șocant, Bird Box a marcat cea mai mare audiență în decurs de șapte zile din istoria gigantului streamingului.

Filmul, despre care Cinemagia scria că este un horror post-apocalictic cu pedigree, s-a lansat pe Netflix pe 21 decembrie. În Bird Box, Bullock este o mamă singură care încearcă să își salveze copiii după ce forțe misterioase invadează Pământul și fac oamenii să se sinucidă. Supraviețuitorii acestei lumi post-apocaliptice trebuie să își acopere ochii pentru a nu se confrunta cu entități supranaturale care întruchipează cele mai mari spaime ale lor.

„Mi-am scos legătura de pe ochi azi-dimineață ca să văd că 45.037.125 de utilizatori Netflix au urmărit deja Bird Box - cele mai bune prime 7 zile pentru un film Netflix”, era scris vineri pe contul oficial de Twitter al Netflix. Însă, cât adevăr să fie în această declarație?, se întreabă publicația Variety.

Peter Debruge, de la Variety, a criticat „tehnica recurentă a filmului de a refuza publicului ceea ce așteaptă de fapt să vadă”...

Netflix nu are obiceiul să dea comunicate oficiale cu numărul de spectatori, așa că cifra celor 45 de milioane nu poate fi verificată în mod independent, comentează publicația mai sus citată. La fel de neclară este definiția Netflix a ceea ce înseamnă „vizionare” de către un abonat a unui film (dacă, de exemplu, un spectator doar a accesat filmul pentru câteva secvențe dar fără a-l viziona în întregime?). Acest aspect a fost evitat inițial în discuție de către reprezentanții Netflix, care apoi totuși au precizat că se referă la vizionarea a 70% din film, vizionările multiple nefiind numărate de mai multe ori, mai scrie Variety.

Firmele care se ocupă cu măsurarea audienței nu acoperă tot spectrul mijloacelor de vizionare: de exemplu Nielsen acoperă doar piața americană și nu acoperă vizionările pe mobil și pe PC. Dacă 45 de milioane de abonați Netflix au urmărit, într-adevăr, Bird Box în prima săptămână de rulare, aceștia ar reprezenta o treime din totalul abonaților Netflix (circa 137,1 milioane pe plan global, așa cum erau în ultimul trimestru al lui 2018).

Anterior, Ted Sarandos, chief content officer pentru Netflix, declara că The Christmas Chronicles ar fi fost vizionat de abonații Netflix de 20 de milioane de ori în primele șapte zile. Unele afirmații ale Netflix au fost întâmpinate cu scepticism: de exemplu, declarația lui Sarandos cum că The Christmas Chronicles, dacă ar fi rulat pe marele ecran, ar fi adus 200 de milioane de dolari la box-office în prima săptămână. Este greu de cuantificat așa ceva, deoarece abonații Netflix plătesc un abonament fix pentru un pachet de filme, și nu un bilet pentru un film anume, mai scrie Variety.

Bird Box are regia semnată de către Susanne Bier, fiind inspirat de către romanul omonim din 2014 semnat de către Josh Malerman. Distribuția îi cuprinde pe Trevante Rhodes (Moonlight), pe Sandra Bullock, pe Sarah Paulson (care a jucat alături de Bullock în Oceans 8), John Malkovich, Jacki Weaver, Danielle Macdonald, Lil Rel Howery, BD Wong, Machine Gun Kelly și pe Tom Hollander.

Înainte de premiera pe platforma de streaming, Netflix a lăsat filmul să ruleze în sălile de cinema pe 13 decembrie, în Londra și în Statele Unite la New York, Los Angeles și San Francisco, înaintea unei premiere mai ample. Este de menționat că Netflix a mai organizat premiere cu circulație restrânsă și pentru alte filme cu potențial festivalier sau de premii Oscar, printre care Roma al lui Alfonso Cuaron și The Ballad of Buster Scruggs a fraților Coen.

Bird Box a primit recenzii moderat favorabile, cu un rating de 66% pe Rotten Tomatoes. Peter Debruge, de la Variety, a criticat „tehnica recurentă a filmului de a refuza publicului ceea ce așteaptă de fapt să vadă”, caracterizându-l drept „un film cu monștri fără monștri”.

Exploreaza subiecte similare:

Bird Box, Sandra Bullock, Ted Sarandos, Susanne Bier, Tom Hollander, Sarah Paulson, Trevante Rhodes, John Malkovich, Jacki Weaver, Danielle Macdonald

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 30 decembrie 2018 13:08
Asa cum bine a fost numit „un film cu monștri fără monștri”, pe mine unul acesta n-a făcut decât să îmi provoace dese ridicări ale tensiunii din cauza situatiilor cretine in care sunt puși actorii. Măcar finalul mi-a plăcut, dar în rest... nervi întinși la maximum și serviți ”pe tavă”. Părerea mea, desigur.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells