Recomandări TV. Toate genurile reprezentate în filmele săptămânii

de Gloria Sauciuc în 30 Apr 2018
Iată cele mai bune filme programate de canalele TV de luni, 30 aprilie, până duminică, 6 mai

Amy Adams portretizând poate cel mai crud personaj al carierei,  Michael Douglas - într-unul din rolurile iconice ale sale, două comedii despre adulți fără minte, aclamatul serial American Gods, plus Joaquin Phoenix - e ceea ce oferă micul ecran săptămâna aceasta. Iată despre ce filme este vorba și când sunt programate. Dacă nu vă atrage niciunul dintre titlurile de mai jos, consultați Programul TV, cu secțiunile Filme TV și Seriale.

Thriller. Nocturnal Animals (2016)
Luni, 30 aprilie, ora 23:35, Digi Film
Nocturnal Animals vorbește despre acel „Evil Within”: Nocturnal Animals este în principal un studiu asupra laturii bestiale a naturii umane. O latură brutală care trăiește nu doar în violatori și în asasini, ci și personaje educate precum Susan (Amy Adams). Construit ca o „poveste în poveste”, Nocturnal nu putea fi nici complet, nici inteligibil fără povestea pe care Susan (Amy Adams) o citește în manuscrisul primit de la fostul soț, Edward (Jake Gyllenhaal): o poveste sordidă de violență care este ecoul acțiunilor la fel de sordide pe care le-a făcut ea însăși față de fostul iubit și soț, scriitorul din film.

Fără această metaforă a propriei sale suferințe, durerea personajului narator nu ar fi putut fi transmisă pe ecran (poate, cel mult, bănuită, cu atât mai mult cu cât era plasată cu ani buni în trecut). Singura cale prin care acesta a putut să își exprime pierderea și durerea este prin romanul său (care prin simpla publicare e un act de sfidare față de fosta soție care îl desconsidera) care este, în mod metaforic, autobiografic.

Horror. My Bloody Valentine (2009)
Marţi, 1 mai 22:15, Pro Cinema
Un remake al filmului omonim din 1981, care a fost catalogat de Tarantino ca fiind „cel mai bun film horror al tuturor timpurilor". Un coșmar demult îngropat reîncepe să bântuie un orășel în care se petrece una dintre cele mai terifiante povești ale genului horror. Cu o mască de gaze pe față și înarmat cu un târnăcop, un criminal de neoprit se dezlănțuie. Pe măsură ce acesta se apropie tot mai mult de ei, Tom, Sarah și Axel realizează că acesta ar putea fi chiar Harry Warden, care s-a întors să se răzbune...

Crimă. We Own The Night (2007)
Miercuri, 2 mai, ora 22:00, AMC
Noaptea e a noastra/We Own The Night se joacă permanent cu niste elemente familiare cinefilului, ce levitează între clasic și desuet: doi frați se află de părți diferite ale legii; imigranți din prima generație, bat la poarta visului american prin procedee ilegale. Familie, fidelitate, păcat, iertare, sacrificiu, violență. Mare parte din registrul grav al filmului se trage din lunga tradiție de povesti despre mafie, precum Nașul sau Cârtița. Filmul capătă viață prin două scene captivante: o operațiune care scapă de sub control și ia o turnură neașteptată și o urmărire de mașini în ploaie. Cu Eva Mendes și Joaquin Phoenix.

Dramă. Wall Street: Money Never Sleeps (2010)
Joi, 3 mai, ora 22:00, FilmCafe
După crahul din 2008, urmărind în principal povestea de viaţă a câtorva personaje, cu sub-plotul crizei menţinut mai mult ca un fundal activ - mereu prezent, ce-i drept, mereu viu, incitant şi dramatic, „Wall Street: Banii sunt făcuți să circule" este o poveste despre bani făcuți cu orice preț și oameni care ar face orice ca să poată pătrunde în cel mai exclusivist club de bogăție și putere.

Serial TV. American Gods (2017)
Vineri, 4 mai, ora 22:55, AXN
Inspirat din romanul semnat de Neil Gaiman, câştigător al premiului Hugo, aclamatul serial are scenariul şi regia: Bryan Fuller (regizorul lui Hannibal), iar conceptul filmului este la înălţime: e vorba de un război între vechii zei, cei din mitologie şi din Biblie şi cei noi, care reflectă dragostea lumii moderne pentru bani, tehnologie, mijloace media, celebrităţi şi droguri. Michael Green (Kings, Heroes) va semna producţia.

Dramedie. Young Adult (2011)
Sâmbătă, 5 mai, ora 20:00, Diva
Mavis Gary, o fostă regină a balului, de 37 de ani, se întoarce acasă pentru a-l recuceri pe fostul iubit din liceu, căsătorit între timp. Se aliază în mod surprinzător cu un fost coleg, alături de care înfruntă realităţile vieţii de adult. Cu Charlize Theron, J.K. Simmons, Patrick Wilson.

Comedie. Oameni mari și fără minte (2010)
Duminică, 6 mai, ora 15:45, PRO TV
Cinci familii numeroase şi ciudate adunate la un loc, în weekend-ul de ziua Americii. Reluând firul vieții de unde s-au despărțit, cei cinci vor descoperi că a îmbătrâni nu înseamnă neapărat să te și maturizezi. Gaguri, situații amuzante, această comedie „cu proști” va descreți cele mai încruntate frunți, la final de săptămână.

Exploreaza subiecte similare:

Amy Adams, Nocturnal Animals, My Bloody Valentine, We Own The Night, Joaquin Phoenix, Wall Street: Money Never Sleeps, Michael Douglas, American Gods, Young Adult, Grown Ups

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells