Recomandări TV. Situaţii-limită în filmele săptămânii

de Gloria Sauciuc în 2 Oct 2017
Iată o serie de filme ce merită văzute pe micul ecran

Programul complet al posturilor TV poate fi consultat accesând rubrica TV de pe website-ul cinemagia.ro. Filmele şi serialele au fiecare secţiuni de sine stătătoare, pentru găsirea rapidă a producţiilor programate la fiecare oră, în fiecare zi, pe orice canal. Noi am selectat pentru fiecare zi a săptămânii câte o recomandare, însă oferta posturilor de la noi este pentru toate gusturile.

Serial. Absenţa
luni, 2 octombrie, ora 22, AXN

AXN prezintă în această toamnă un nou serial original Sony Pictures Television: Absența (en. Absentia), în fiecare luni, la 22:00. Un thriller procedural în care se caută un criminal în serie, cu o semnătură înfricoşătoare - decupează pleoapele victimelor; pe de altă parte, este o dramă de familie, în care personajul principal, Emily Bryne (Stana Katic), agentă FBI, ţinută ostatică şi torturată timp de şase ani, încearcă să recâştige dragostea fiului, care acum are o mamă vitregă.

Acţiune. The Grey: La limita supravieţuirii
marţi, 3 octombrie, ora 20.30, Pro Cinema

Un grup de petroliști care se întorceau acasă de la o rafinărie se prăbușesc cu avionul într-o regiune de tundră din Alaska. Doar șapte dintre ei supraviețuiesc, printre care și Ottway (Liam Neeson), cel ce devine liderului grupului. El este vânătorul care ucide animalele la rafinărie că să-i protejeze pe muncitori. Grav răniți, izolați, fără mâncare și arme de apărare în iadul înghețat, oamenii sunt nevoiți să supraviețuiască într-o situație aparent fără ieșire. Ottway se luptă cu înverșunare, folosind toate cunoștințele și abilitățile de care dispune pentru a-și ține echipa în viață.

Romance, nerecomandat sub 15 ani. Adèle: Capitolele 1 și 2
miercuri, 4 octombrie, ora 00.45, Pro Cinema

Inspirat din romanul grafic Le bleu est une couleur chaude, al autoarei de benzi desenate franceze Julie Maroh, La Vie d'Adèle/Blue Is the Warmest Colour, câştigătorul premiului Palme d'Or 2013, este povestea de tip „felie de viaţă" a unui cuplu (care se întâmplă să fie alcătuit din două fete, jucate de Léa Seydoux şi Adèle Exarchopoulos). Regizorul tunisian Abdellatif Kechiche dă carne poveştii, nelăsând nicio clipă să intuieşti că la baza ei stă un roman grafic. Kechiche se concentrează pe modul în care se formează acest cuplu, cum evoluează, cum se împlineşte. E atent la emoţiile şi resoturile care îl ţin, dar şi asupra a ceea ce îl destramă.

Dramă. 12 ani de sclavie
joi, 5 octombrie, ora 22.30, Pro Cinema

Filmul spune povestea lui Solomon Northup, un negru care trăiește în New York în perioada dinaintea Războiului civil din SUA. Într-o zi, Solomon primește o ofertă de a câștiga mai mulți bani, la propunerea angajaților unui circ și pleacă, fără să își anunțe soția. A doua zi se trezește drogat, legat și închis într-o celulă, a unor negustori de sclavi pe un vapor care mergea spre New Orleans. Timp de 12 ani, Solomon rămâne sclav. Ajutat de către canadianul Samuel Bass, acesta îi trimite o scrisoare soției lui Solomon în care o anunța ce s-a întâmplat. Solomon este trimis la plantația unui avocat alb, a cărei familie l-a avut cândva sclav pe tatăl bărbatului și l-a eliberat și contactează autoritățile pentru a-l eliberă pe Solomon.

Arte marţiale. Luptătorul de Jad
vineri, 6 octombrie, ora 21, Naţional TV

Cu mii de ani în urmă, în China antică, dragostea lovește un erou al sabiei aflat în căutarea destinului. Tânărul vrea încă o șansă să fie împreună cu aleasa lui. Primește sansa, însă în alt loc și în alt timp - în moderna Finlandă. Povestea se desfășoară pe două planuri spațio-temporale: China în timpul epocii de fier și Finlanda modernă. Trecutul alimentează povestea zilelor noastre, descoperind încetul cu încetul reala origine a războinicului nostru, îndemânarea superioară și destinul său. Jade Warrior - primul film finlandez cu arte marțiale - combină mitologia chineză cu cea finlandeză și este un omagiu adus genului cu arte marțiale, presărat cu elemente din superba epopee finlandeză Kalevala.

Thriller nerecomandat minorilor. Black Swan
Sâmbătă, 7 octombrie, ora 12:50, FilmCafe

Concentrat pe a arăta faţetele instabilităţii emoţionale, Aronosfky explorează psihicul uman, arătând parcursul sucombării, de la instalarea anxietăţii, cu ticurile psihogene pe care le presupune, până la repulsia de tine însuţi, rănirea propriului corp şi halucinaţii. În acestă etapă Aronofsky introduce elemente fantastice, horror, scene brutale de violenţă (să ne amintim în The Wrestler de sarma ghimpata şi lupta cu cuie, de amputare şi o auto-perforare a craniului), ce culminează cu secvenţa în care un personaj îşi perforează propria faţă cu o pilă. Filmul urmărește povestea Ninei (Natalie Portman), o balerină într-o companie de balet din New York, a cărei viață, la fel ca a tuturor celor din această branșă, este complet consumată de dans.

Tot sâmbătă, PRO TV difuzează de la 20.30 Ant-Man, cu Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, iar de la ora 23 Divergent, cu Shailene Woodley şi Theo James protagonişti.

Emisiune de suspans şi aventură. Fort Boyard
duminică, 8 octombrie, ora 20. 30, Pro TV

Claudia Pavel, Kamara, Lia Bugnar sunt trei dintre concurenţii ce vor încerca să ducă la bun sfârşit probele dificile din Fort Boyard - duminică, 8 octombrie. Emisiunea a fost filmată în fortul original din Golful Oceanului Atlantic, din Franţa. Napoleon a început construcţia fortului în 1801 şi a durat 56 de ani. Fortul este plin de secrete şi pericole, pe care concurenţii trebuie să le înfrunte.

Exploreaza subiecte similare:

Absentia , Stana Katic, The Grey, Liam Neeson, La Vie d'Adèle, Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Abdellatif Kechiche, 12 Years a Slave, Jadesoturi, Divergent, Ant-Man, Claudia Pavel, Lia Bugnar, Black Swan, Shailene Woodley, Theo James

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 2 octombrie 2017 16:35
cand e un film interesant ,e programat foarte tarziu, eu nu pot sa stau.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells