Recomandări TV: şapte filme de văzut în săptămâna 16-22 noiembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 16 Nov 2015
Filme de toate genurile în programul posturilor TV până duminică

Vineri am vorbit despre cele patru premiere ale săptămânii, iar astăzi îţi prezentăm câteva titluri de avut în vedere din programul televiziunilor din ţară.

Reign Over Me/Acoperă-mi inima
luni, 23.00, TV1000
Adam Sandler impresionează într-unul din puţinele roluri dramatice ale carierei. Actorul îl interpretează pe Charlie, un bărbat de succes care pierde totul atunci când soţia şi fiicele îi mor în atentatul de la 11 septembrie. Ani mai târziu, Charlie este aproape un vagabond, iar reîntâlnirea cu un vechi prieten, Alan (Don Cheadle), l-ar putea readuce pe erou pe linia de plutire. Iniţial, Tom Cruise şi Javier Bardem acceptaseră să interpreteze rolurile celor doi prieteni.

Far and Away/Departe, departe
marţi, 21.30, TV1000
Muzica lui John Williams, regia lui Ron Howard şi chimia dintre Tom Cruise şi Nicole Kidman au transformat această aventură de la sfârşitul secolului 18 dacă nu într-un succes de critică, măcar în unul de public. Kidman o interpretează pe Shannon, rebela fiică a unui proprietar de pământuri irlandez. Împreună cu Joseph (Tom Cruise), un tânăr sărac a cărui casă a fost arsă din cauza neplăţii arendei, Shannon pleacă în America, unde are o şansă la o viaţă nouă. Amândoi vor participa la celebra "goană pentru pământ" din 1893, care a schimbat o dată pentru totdeauna faţa statului Oklahoma.

The Rock/Fortăreaţa
miercuri, 20.30, Antena 1
La anul se împlinesc două decenii de la lansare, în iunie 1996, a acestui succes de casă în regia lui Michael Bay. Nicolas Cage, Sean Connery şi Ed Harris interpretează rolurile principale. Când un grup de soldaţi cucereşte insula Alcatraz şi ameninţă că va lansa rachete ucigătoare asupra oraşului San Francisco, autorităţile apelează la John Mason (Sean Connery), singurul prizonier care a evadat vreodată din Alcatraz, pentru a dejuca planurile teroriştilor. Filmul a încasat 335 de milioane de dolari.

Rachel Getting Married/Rachel se mărită
joi, 20.30, Pro Cinema
Anne Hathaway a primit o nominalizare la Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru această dramă de familie a lui Jonathan Demme proiectată în deschiderea festivalului de la Veneţia în 2008. Hathaway este Kym, o tânără care primeşte permisiunea de a părăsi clinica de dezintoxicare unde a fost internată, pentru a fi de faţă la nunta surorii ei, Rachel (Rosemarie Dewitt). Filmul explorează tensiunea dintre membrii familiei şi dezvăluie la un moment dat motivul dramatic al adicţiei lui Kym.

Quantum of Solace/007: Partea lui de consolare
duminică, 20.30, Pro TV
Cu a patra aventură a lui Daniel Craig în rolul lui James Bond pe marile ecrane, iată că Pro TV programează al doilea film al noii serii. Ar putea fi interesantă o readucere aminte, mai ales că Spectre face legătura dintre toate cele patru filme. După ce iubita lui Vesper Lynd (Eva Green) îşi pierde viaţa în Casino Royale, Bond înţelege că este victima unei conspiraţii mai largi, iar Quantum of Solace se transformă într-o goană pentru uciderea capilor acesteia. Criticii nu s-au hotărât care dintre Quantum of Solace şi Spectre este mai slab din ultimele patru filme Bond, dar blockbusterul oferă melanjul de acţiune şi efecte speciale care a făcut seria atât de populară în lume.

Race to Witch Mountain/Cursa spre Witch Mountain
duminică, 21.00, AXN
Pentru o seară de weekend petrecută în familie acest SF de aventuri ar putea fi o idee bună. AnnaSophia Robb şi Alexander Ludwig îi interpretează pe Sara şi Seth, doi extratereştri care trebuie să scape de soldaţi hotărâţi să-i captureze pentru a fi studiaţi în laboratoare. Cu ajutorul unui şofer de taxi (Dwayne Johnson) şi a unei cercetătoare (Carla Gugino), adolescenţii trebuie să găsească o soluţie nu doar pentru a supravieţui, ci şi pentru a opri o invazie a Pământului.

Elizabeth
duminică, 21.30, TV1000
Primii ani de domnie ai reginei Elisabeta sunt exploraţi în acest film biografic în regia lui Shekhar Kapoor care a transformat-o pe Cate Blanchett într-o celebritate mondială, aducându-i şi o nominalizare la Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal. Considerată a avea puţine şanse la o domnie lungă, regina va trebui să facă multe sacrificii personale pentru a asigura pacea regatului. Domnia ei, care a durat 45 de ani, va fi etichetată drept "Epoca de aur" a Angliei.

Ce alt film ai vrea să vezi săptămâna aceasta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Adam Sandler, Don Cheadle, Reign Over Me, Far And Away, Nicole Kidman, Tom Cruise, The Rock, Sean Connery, Nicolas Cage, Michael Bay, Anne Hathaway, Rachel Getting Married, Quantum of Solace, SPECTRE, Daniel Craig, Race to Witch Mountain, Dwayne Johnson, Cate Blanchett, Elizabeth

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells