Premierele săptămânii 13-19 noiembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 13 Nov 2015
Află ce-i de văzut la cinema în acest weekend!

Al doilea weekend cinematografic al lunii noiembrie pare să privilegieze filmele pentru întreaga familie. Lipsesc blockbusterele violente, dar nu şi producţiile cu mesaje-lecţie, potrivite atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. Această vineri oferă şi cel mai "de public" film românesc al toamnei. Mai mult, locuitorii oraşului Râmnicu Vâlcea se pot bucura de selecţia inedită a celei de 14-a ediţii a festivalului Geo Saizescu (detalii aici), iar bucureştenii de filmele pentru copii din festivalul Kinodiseea.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Goosebumps: Îţi facem părul măciucă
Filmul i-ar putea speria pe copiii mici, dar cu siguranţă va fi distractiv pentru adolescenţi (ratingul este "cu acordul părinţilor pentru copiii sub 12 ani"). Povestea porneşte de la seria Goosebumps a popularului autor R.L. Stine, a cărui menajerie de monştri este prizonieră, la propriu, în exemplare ferecate ale cărţilor din serie. Jack Black îl interpretează pe Stine, iar prăpădul se dezlănţuie când liceanul Zach (Dylan Minnette), noul vecin al autorului, sare în ajutorul fiicei acestuia, Hannah (Odeya Rush). Când toţi monştrii de care ai auzit (sau nu) vreodată iau cu asalt orăşelul, e nevoie de mult curaj, inventivitate şi iniţiativă pentru a readuce totul la normal. Pe alocuri naiv, filmul are multă energie şi totul se desfăşoară într-o aşa mare viteză, încât nu ai timp să te plictiseşti.

Cronica noastră, aici.

Bucureşti NonStop
Ce impresionează la această comedie dramatică a lui Dan Chişu este modul cum regizorul şi scenaristul amestecă emoţie şi umor pentru a obţine o poveste captivantă, cu personaje convingătoare şi interpretări extrem de naturale. Noi l-am considerat o alternativă simpatică la filmele cu pretenţii mai mari, "de festival", care se lansează adesea pe marile ecrane fără să atragă atenţia publicului. Dacă te numeri printre cei care au un dinte împotriva cinematografului nostru, Bucureşti NonStop are mari şanse să devină o surpriză plăcută. În centrul atenţiei sunt mai multe personaje ale căror aventuri mai mult sau mai puţin trăsnite au un punct central: un magazin nonstop dintr-un cartier bucureştean.

Cronica noastră, aici.

Microb şi gazolină/Microbe et Gasoil
Michel Gondry şi-a încercat puterea cu mai multe genuri de-a lungul bogatei sale cariere, iar în Microbe şi Gazolină retrasează aventurosul itinerariu a doi adolescenţi francezi porniţi la drum într-un vehicul creat chiar de ei. Despre premiera de vineri The Guardian a scris că este cel mai captivant film al regizorului de la Eternal Sunshine of a Spotless Mind încoace. Cu scenariul scris de Gondry, Microb şi Gazolină ne prezintă doi promiţători puşti în rolurile principale: Théophile Baquet şi Ange Dargent. Audrey Tautou interpretează rolul principal feminin. Destinat adolescenţilor, filmul arată cum inventivitatea şi curajul compensează lipsa de popularitate la şcoală.

Crăiasa Zăpezii/Snow Queen
Celor mai mici le este destinată această animaţie inspirată de basmul Crăiasa Zăpezii, într-o versiune mult mai fidelă decât celebrul Frozen/Regatul îngheţat. Adusă pe ecrane exclusiv în versiune dublată, animaţia prezintă aventurile micii Gerda, o fetiţă hotărâtă să-şi salveze fratele ţinut prizonier de crăiasă. Elena Gheorghe şi Simona Pătruleasa interpretează principalele roluril vocale din limba română ale filmului.    

Ce film vei vedea la cinema în acest weekend?

Exploreaza subiecte similare:

Goosebumps, Bucureşti NonStop, Microbe et Gasoil, Snow Queen

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 14 noiembrie 2015 23:33
O sa ma duc si eu la Bucuresti nonstop , la cinematograful de fite de la Carrefour , luni , pentru ca e intrarea gratuita Pana acum ultimele 5 filme vazute la cinema au fost toate romanesti , toate la un loc cu notele adunate dau un 10 ,(la altfel de filme nu ma mai duc la cinema , , pt ca oricum le gassc pe trackere) , filme americane nu am vazut din 2015 , decat o animatie si aia foarte proasta Minons cam de 1,5 asa .Oricum si gratis o sa ma coste de 5 ori mai mult ca un film la cinematograful din centrul orasului .(drumul)
cosmin742000 pe 14 noiembrie 2015 23:48
pardon am mai vazut o animatie americana din 2015 Rabbit run cam de 4 si mai am o animatie trasa Inside out
cosmin742000 pe 16 noiembrie 2015 07:55
Vazui si upside down , obositor si plictisitor fillm in acelasi timp , din 10 filme vazute in 2015 nici unul nu e macar de 4

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells